Pepene la pretul unei masini si alte alimente la preturi exorbitante (Galerie foto)

Joi, 29 Noiembrie 2012, ora 18:10
5631 citiri
Pepene la pretul unei masini si alte alimente la preturi exorbitante (Galerie foto)

Mancarea ar trebui sa fie consumata pentru a oferi corpului combustibil sa functioneze, pentru a-l hrani cu vitaminele si nutrientii necesari unei bune functionari a tuturor organelor.

Totusi, unii oameni fac din mancare o opera de arta, iar altii o nu doar ca o privesc, ba isi rasfata si stomacul cu ea, dupa ce scot din buzunar mici averi. Iata cateva dintre cele mai extravagante feluri de mancare, oferite de TopTenz:

Sofranul

Ce este viata fara mirodenii? Cat despre sofran, originar din India, acesta e regele lor. Se cultiva pe tot mapamondul in prezent, dar ceea ce il face special este dificultatea cu care este cules. Este nevoie de 50.000-75.000 de flori pentru a rezulta mai putin de jumatate de kilogram de sofran, costul pentru aceasta cantitate fiind intre 500 si 5.000 de dolari.

Pepenele Dansuke

Poate ca pepenii obisnuiti ii gasesti in fiecare vara la colt de strada, dar nu vei avea aceasta sansa cu cei Dansuke. Ei nu sunt prea mari si sunt negri, fiind foarte apreciati de japonezi. Sunt mai tari si mai crocanti decat pepenii normali, unul singur costand 6.100 dolari. Cresc doar in nordul Japoniei, in insula Hokkaido, si sunt oferiti, in general, drept daruri pretioase.

Cresc foarte putini, cam 65 pe sezon, ceea ce ii face atat de rari.

Pepenele Yubari

Un alt fruct japonez, pepenele Yubari, costa intre 60 si 150 de dolari, cea mai buna varietate ajungand si la 200 de dolari. In 2008, insa, doi asemenea pepeni au ajuns pana la pretul de 26.000 de dolari. Ei cresc in Yubari, Hokaido, un oras micut din Sapporo.

Seamana cu pepenele galben, doar ca sunt perfect rotunzi si au coaja foarte fina. Sunt extrem de dulci, fapt atribuit de oameni cenusei vulcanice din locul unde sunt cultivati.

Ciupercile Matsutake

Aceste ciuperci care cresc tot in Japonia costa intre 90 si 905 dolari pe jumatate de kilogram. Cresc pe o anumita specie de pini, atat in Japonia, cat si in China si alte cateva locuri din lume.

Ele formeaza o legatura simbiotica cu radacinile copacilor pe care cresc si nu rasar a doua oara in acelasi loc. Au un gust puternic, iute, ce aduce a carne mai multe decat in cazulor altor specii de ciuperci.

Chocopologie, Knipschildt

Cea mai laudata ciocolata din lume este Chocopologie, creata de Knipschildt (un ciocolatier din Danmarca, care s-a mutat in Statele Unite si si-a infiintat o fabrica de delicatese in 1996).

Aceasta delicatesa costa 2.600 de dolari pe jumatate de kilogram si este facuta manual, continand trufe si cacao Valrhona. Nu contine conservanti si aditivi, fiind facuta doar pe comanda. Insa comenzile nu lipsesc niciodata.

Carnea de vita Kobe

Aceasta carne provine de la vitele din Wagyu, Japonia. Este cea mai scumpa carne de vita din lume, bovinele beneficiind de masaj zilnic, pentru a asigura fragezimea produsului final.

Un filet de 200 de grame poate sa coste mai mult de 100 de dolari, avand multa grasime, care adauga savoare.

Supa din cuib de pasare

Acesta este unul dintre cele mai scumpe feluri de mancare din lume, fiind cunoscut si drept "Caviarul Estului". Se obtine din saliva unei pasari (pe care aceasta o foloseste pentru a-si construi cuibul), o specie de lastun de pestera. In Hong Kong, o jumatate de kilogram poate sa ajunga la 4.535 de dolari.

O astfel de supa este recunoscuta pentru efectele sale nutritive, medicinale si afrodiziace.

Aurul

Oamenii care mananca aur nu sufera de vreo boala ciudata care ii face sa pofteasca la obiecte necomestibile. Este pur si simplu extravagant, motivul parand suficient. El este pus sub forma de foite subtiri pe alte mancaruri extrem de scumpe.

Pretul pentru aurul comestibil este intre 33.000 si 110.000 de dolari pe kilogram, existand si cazuri in care clientii au dorit sa-si acopere un intreg curcanul de Craciun cu frunze de aur.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#alimente extravagante, #alimente scumpe lume, #alimente scumpe rare, #alimente exclusiviste, #preturi record mancare , #bucatarie