Sfaturi utile care te ajuta sa economisesti din banii pentru alimente

Miercuri, 16 Februarie 2011, ora 12:05
6282 citiri
Sfaturi utile care te ajuta sa economisesti din banii pentru alimente
Foto: shine.yahoo

Aproape oricine ar vrea sa cheltuiasca mai putini bani, mai ales in aceste vremuri grele. Si, daca pana acum in ceea ce priveste banii pentru alimente, in afara de a taia anumite produse de pe lista, nu ai facut nimic pentru a economisi, afla ca poti apela si la alte strategii pentru a mai reduce din cheltuieli.

Shine.com te invata ce sa faci pentru a pastra mai mult timp prospetimea produselor alimentare si, implicit, pentru a economisi bani.

1. Captuseste baza frigiderului cu servetele mai groase; acestea vor absorbi umezeala formata si vor impiedica legumele sa se mai altereze repede.

2. Pentru a mentine proaspete plantele aromatice chiar si o luna, ia legaturi mari, spala-le, asaza-le in pungi de plastic si pune-le in congelator. Cand vei avea nevoie de ele se vor toca usor si se vor dezgheta si repede.

3. O frunza de dafin pusa in recipientele in care tii faina, paste sau orez tine insectele departe.

4. Daca vrei ca branza sa nu se mai usuce atat de repede, mai ales cea tare, acoperita cu un strat de ceara, intinde o pojghita de unt sau margarina pe latura din care ai taiat.

5. Atunci cand ridichile, telina sau morcovii s-au vestejit putin, pune-le intr-un bol cu apa foarte rece (chiar cu bucati de gheata) si cu o felie de cartof crud. Isi vor reveni rapid si vor redeveni crocante.

6. Nu rupe bananele de pe ciorchine decat atunci cand ai de gand sa le mananci; daca stau separat se vor strica mai repede.

7. Pune cateva boabe de orez in solnita, pentru a impiedica sarea sa se mai umezeasca de la condens.

8. Cumpara mai multe pachete de unt atunci cand acesta este la reducere si pastreaza-le in congelator; pot tine pana la sase luni asa, insa ai grija sa le pui in ceva inchis ermetic, pentru a nu lua mirosul celorlalte alimente congelate.

9. Mierea este singurul aliment neperisabil, asa ca nu o arunca daca se cristalizeaza sau devine tulbure. Incalzeste-o la microunde la o temperatura medie (sau intr-un vas cu apa fierbinte) si isi va recapata claritatea.

10. Daca ti-au mai ramas paste fierte si vrei sa le consumi mai tarziu, insa nu iti place faptul ca se intaresc, pune-le intr-o punga din plastic pe care sa o tii la frigider. Atunci cand vrei sa le consumi arunca-le intr-un vas cu apa care clocoteste pentru cateva secunde si vor redeveni moi.

11. Pastreaza zaharul brun in congelator daca vrei sa nu se mai intareasca. In cazul in care deja s-a intarit, pune-l intr-o punga in care asezi si o felie de paine sau incalzeste-l la microunde timp de 30 de secunde, pe o treapta ridicata.

12. Daca ai nevoie de doar cateva picaturi de zeama de lamaie nu taia intreg fructul deoarece se va usca si altera repede. In schimb, perforeaza coaja cu varful unui cutit si stoarce cat ai nevoie.

13. Daca vrei ca frisca la tub sa tina mai mult dupa ce ai folosit din ea, asaza tubul invers in frigider. In acest fel se va crea un vid care va impiedica bacteriile sa se dezvolte.

14. In cazul in care nu stii cat de proaspat este un ou, si vrei sa afli, pune-l intr-un vas cu apa. Ouale proaspete se scufunda, iar cele vechi plutesc.

Micile eforturi, sustinute, isi vor spune cuvantul la un moment dat, asa ca persevereaza.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Nicușor Dan este susținut la aceste alegeri de Dreapta Unită, formată din USR, FD și PMP. Edilul, care are de dus o luptă dificilă cu Cristian Popescu Piedone, a ieșit la atac, în cadrul...
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban face mare scandal din opoziție. Fostul premier, fost lider al PNL, se află într-un război continuu după ce Klaus Iohannis l-a trecut pe „linie moartă". Ludovic Orban este...
#mentinere prospetime alimente, #prospetime alimente, #cum pastrezi prospetimea alimentelor, #cum economisesti bani, #economisire bani alimente , #bucatarie