Transforma camera celui mic intr-un palat (Galerie Foto)

Vineri, 12 Iunie 2009, ora 10:04
23259 citiri
Transforma camera celui mic intr-un palat (Galerie Foto)

Ce face dintr-o camera de copil un palat? Felul in care o organizezi si o decorezi. Pentru un copil, nu conteaza valoarea obiectelor care il inconjoara, materialele nu trebuie sa fie neaparat pretentioase iar mobila nu e musai sa fie costisitoare. Dimpotriva.

Un copil se simte cu atat mai bine in camera lui cu cat dispune de mai mult spatiu pentru traznai si cu cat isi poate da friu liber imaginatiei organizand diverse activitati. Iar daca poate desena pe pereti si scrie pe tablia patului, e cu atat mai fericit.

De aceea, fa-i un mare bine si nu ii aglomera camera inutil, lasa-i spatiu de joaca. Ideal ar fi ca macar cat e mic sa isi poata tine hainele in alta camera, caci oricum nu si le ordoneaza singur in dulap.

Aranjeaza-i mai bine in locul respectiv un "castel" din rigips, sau un cort in care se poate ascunde de ... inamici.

Zugraveste-i camera in culori vii dar nu obositoare si reimprospateaza-le primavara si toamna. Picteaza-i peretii si, mai ales, lasa-l sa te ajute, va fi incantat sa locuiasca printre nori, sau in padure, vecin cu bunica Scufitei Rosii.

Ai mare grija la lumina care trebuie sa fie in cea mai mare parte a zilei naturala. Cumpara-i corpuri de iluminat potrivite varstei dar care ofera o lumina corespunzatoare ca directie si suficienta ca intensitate.

Organizeaza-i un colt unde, seara, sa isi poata aduna singur jocurile si jucariile. Se va invata mai disciplinat si vei reduce astfel riscul de accidente nocturne.

Fa din draperii cortina pentru spectacolul naturii care poate fi vazut pe geam. Acopera-i podeaua cu mocheta speciala pentru copii: imprimeurile cu trasee pentru masini sau cu cararui prin padure printre animalele salbatice il vor ajuta sa distreze in moduri la care nici nu te astepti.

Construieste-i un pat, nu i-l cumpara. Un pat din lemn usor de brad poate deveni cel mai imbietor loc de odihna daca are o forma interesanta pentru cel mic: poate fi o masina, o cutie de bomboane, un castel cu turnulete sau o gradina cu flori.

Nu uita sa aranjezi langa pat un colt de lectura, e extrem de important. Dupa ce veti trece impreuna prin cateva aventuri absolut memorabile, cartile se vor odihni alaturi de el.

Foloseste-ti imaginatia la maximum pentru a face din usa o intrare spectaculoasa. Lasa-l sa creada ca, odata intrat in lumea lui, totul este posibil si nimic rau nu i se poate intampla.

Tine minte: anii trec foarte repede, iar pentru o camera ordonata, clasica, in tonuri reci, asortate ca la carte si cu mobilier in trend, va avea timp suficient si mai tarziu.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#decorare camere copii, #camera copil interesanta , #camera