Veste buna: populatia de tigri se reface

Marti, 17 Mai 2011, ora 14:12
2766 citiri
Veste buna: populatia de tigri se reface

Populatia de tigri din Thailanda se reface, arata imaginile obtinute cu ajutorul camerelor de luat vederi ascunse in parcul national Thap Lan. Au fost zariti atat adulti, cat si pui, iar expertii sunt de parere ca doar in acest parc ar putea trai mai multi tigri in salbaticie decat in toata China.

In ultimii doi ani, camerele amplasate in adancul junglei au surprins imagini rare. In oaza de biodiversitate existenta in ciuda distrugerilor cauzate de om au fost surprinse imagini cu elefanti, leoparzi, porci mistreti si o sumedenie de pasari exotice, conform The Guardian.

Desi mai bine de jumatate de parc continua sa ramana o enigma, nefiind inca cercetat, angajatii rezervatiei au certificat faptul ca exista cel putin 8 tigri. Desi nu pare a fi o populatie numeroasa, managerii sunt optimisti ca si alte animale vor fi descoperite.

"Exista locuri in adancul junglei unde inca nu au fost plasate camere de luat vederi. Estimam, pe baza descoperirilor de pana acum, ca exista intre 20 si 50 de tigri in rezervatie", a declarat un angajat al parcului. Practic, pe masura ce se cauta mai in adancul parcului, mai multe exemplare sunt gasite, astfel ca exista o mare diferenta intre ceea ce se stie despre tigrii de aici si exemplarele care cu adevarat traiesc in zona.

Si in India datele referitoare la populatia de tigri au fost schimbate, observandu-se ca in prezent sunt cu 10% mai multe exemplare decat in 2008. Descoperirile vin sa contrazica vestile din ultimii ani, care vorbeau despre o populatie de tigri in declin, cu 97% mai putin numeroasa decat cu un secol inainte.

Despre Thailanda se crede ca ar fi ca teritoriul unde locuiesc intre 250 si 300 de tigri salbatici, care insa si-au pierdut, incet-incet, habitatul, devenind astfel vulnerabili. Plantatiile, soselele si casele de la tara ale bogatasilor din Bangkok au invadat habitatul acestor animale.

Si braconierii reprezinta un pericol, un kilogram de carcasa de tigru ajungand la pretul de 15.000 d bahti (150 - 300 de lire sterline). Animalele sunt vandute mai cu seama in China si Vietnam, unde oasele si penisul sunt folosite la realizarea afrodiziacelor si tonicelor. Cat despre amenzi, acestea raman incredibil de mici, variind intre 500 si 40.000 de bahti.

In lume se crede ca mai exista 3.200 de tigri care traiesc in salbaticie si peste 13.000 in captivitate, din care jumatate se afla in China. In India, traiesc in salbaticie circa 1.550 de tigri, iar in Indonezia se crede ca exista cel putin 400 de tigri de Sumatra. In salbaticie traiesc, in majoritatea lor covarsitoare in Rusia, 350 de adulti din specia Amur si Siberian. In Bangladesh se estimeaza ca mai sunt 400 - 450 de tigri salbatici, care numai anul trecut au ucis 44 de oameni.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#populatie tigri lume, #tigri salbaticie, #tigri Thailanda, #tigri China, #tigri captivitate , #camera