10 reguli nescrise ale casatoriei

Marti, 27 Noiembrie 2012, ora 18:08
9792 citiri
10 reguli nescrise ale casatoriei
Foto: msn

Casatoria este de multe ori un subiect controversat. Unii sustin ca un act nu schimba cu nimic mersul lucrurilor, altii, dimpotriva, cred ca institutia casatoriei este astazi desueta.

Totusi, nu putini sunt cei care decid sa mearga impreuna unindu-si destinul in fata ofiterului starii civile. Insa un astfel de pas necesita si respectarea anumitor reguli de bun simt.

Glo MSN s-a gandit tocmai la acesti frumosi inconstienti care cred ca traiul in doi este cel mai firesc si usor lucru de pe Pamant. Iata mai jos cele 10 reguli nescrise ale casniciei.

Nu-i critica pe parintii sau pe prietenii partenerului tau

Ori de cate ori vei avea o parere mai putin buna despre atitudinea familiei sau a prietenilor partenerului tau, il vei pune intr-o pozitie defensiva. Acest tip de comportament genereaza conflicte si frustrari. Daca nu iti face placere compania prietenilor sai, incearca sa raresti intalnirile cu ei, insa nu te arata deranjata in mod vadit de fiecare gest nelalocul lui.

Marturiseste-i ori de cate ori te intalnesti cu vreun fost iubit

Fie ca te intalnesti intamplator cu fostul iubit, fie ca va trimiteti cateva mesaje pe Facebook, marturiseste-i asta partenerului de viata. In treacat, ca pe un detaliu neimportant, dar e mai bine sa ii spui tu inainte de a afla de la altii si a face din tantar armasar. Asta va elimina din start riscul unor posibile conflicte ulterioare si va creste increderea unul in celalalt.

Nu da sfaturi care nu ti se cer

Aceasta ar fi regula valabila in orice fel de relatie, nu doar in cadrul casatoriei. Incurajeaza-l pe celalalt sa iti spuna problemele sale, sustine-l, ofera-i sprijinul tau neconditionat, dar fereste-te in a-i da sfaturi la orice pas. Lasa-i spatiu pentru a lua el singur decizii si castiga-i increderea fiindu-i alaturi.

Nu prelua controlul tot timpul

Oricat de mult ai dori sa impresionezi sau sa demonstrezi ca te poti ocupa atat de serviciu, cat si de treburile casei, adevarul este ca la un moment dat vei claca. Fizic sau emotional, vei ajunge intr-un punct in care frustrarile vor fi prea mari pentru a le mai reprima. Tocmai de aceea, este necesar sa va impartiti sarcinile, sa va implicati in egala masura la tot ceea ce intreprindeti.

Nu aminti de conflicte trecute

Ce s-a intamplat in trecut ramane in trecut, aceasta ar trebui sa fie deviza voastra. E drept ca nu poti trece peste anumite lucruri care te dor sau te deranjeaza, dar vorbiti despre ele, rezolvati-le si treceti mai departe. Aducerea aminte a tuturor conflicte trecute este una dintre cauzele cele mai frecvente ale divortului intrucat adanceste prapastia dintre cei doi parteneri si ii determina sa refuze comunicarea.

Nu transforma conflictele ocazionale in chestiuni personale

Daca exista lucruri aparent minore care te deranjeaza peste masura, transmite-i asta partenerului tau. Nu reprosandu-i, ci explicandu-i foarte clar de ce vrei ca acel lucru sa se intample intocmai. Fereste-te in a transforma aceste conflicte ocazionale in chestiuni personale. Gandeste-te ca cel de langa tine nu iti poate citi gandurile si frustrarile, asa ca cel mai bine ar fi sa comunici.

Nu-ti afisa public gandurile si pozele de familie

Odata cu era Facebook-ului, au aparut cei mai inteligenti sau neintelesi ganditori. Nu te alatura lor la prima cearta sau la prima frustrare pe care simti nevoia sa ti-o postezi in vazul prietenilor de pe site-urile de socializare. Acest mod de manifestare ar putea sa genereze discutii inutile intre voi doi. Cel mai bine ar fi sa clarificati ce si cat din povestea voastra de iubire sunteti dispusi sa afisati public.

Traieste mai mult in viata offline decat in cea online

Fericirea voastra nu se masoara in like-uri, poze postate sau prieteni adaugati. Asadar, timpul petrecut efectiv alaturi de familie este cel mai important. Fa-ti un bilant si vezi cat petreci cu cel drag si cat la serviciu, pe Internet sau vorbind la telefon. Apoi, prioritizeaza-ti indatoririle si vei vedea ca veti avea de castigat.

Nu invoca la fiecare cearta divortul

Aceasta este o practica extrem de dureroasa pentru celalalt, dar si periculoasa odata cu trecerea timpului. Daca la inceput partenerul va fi speriat, cu timpul nici nu va mai crede celebra replica din toiul fiecarui conflict. Pe langa faptul ca "divort" e un cuvant cu o insemnatate prea mare, gandeste-te ca, odata cu amintirea lui, ai putea declansa in partener o aversiune tradusa prin incetarea oricaror mijloace de comunicare.

Nu lasa pe nimeni sa intervina in interiorul cuplului

E foarte simplu: tu esti intotdeauna de partea partenerului tau, iar el de partea ta. Asadar, ori de cate ori prietenii vor incerca sa il vorbeasca de rau pe celalalt sau chiar sa concureze cu el pentru atentia ta, spune "stop" si impune-ti punctul de vedere.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#reguli casatorie, #reguli casnicie, #casatorie sfaturi, #certuri mariaj divort, #conflicte cuplu solutii , #casatorie