Atentie, fetelor: zece motive ca sa nu va grabiti la maritis!

Sambata, 27 Noiembrie 2010, ora 08:01
5130 citiri
Atentie, fetelor: zece motive ca sa nu va grabiti la maritis!

Un psiholog francez, studiind cazurile si necazurile tinerelor menajuri, a ajuns la concluzia ca exista cel putin zece motive pentru care fetele din ziua de azi nu au niciun motiv sa se grabeasca la maritis. Ba, poate, dimpotriva. Iata-le:

1. De cele mai multe ori, fetele cred ca, prin casatorie, isi gasesc, in familie, un statut mult mai onorabil decat intr-o prietenie afisata sau discreta.

Dar nici prin cap nu le trece ca o eventuala despartire de sot este, pentru familie, o catastrofa mult mai mare decat despartirea de un iubit. Ca sa nu mai punem la socoteala problema partajului, capabila sa provoace tragedii.

2. Un iubit este totdeauna mai atent cu prietena decat un sot cu sotia sa. Intr-o familie de catolici - fapt frecvent in Franta - sotul nu risca sa-si piarda nevasta nemultumita. Reciproc valabil.

3. O nunta costa o avere (francezii nu practica "nunta cu dar"). Luna de miere inseamna alta avere. Cate nu-si poate face tanara pereche din banii aruncati pe apa sambetei, de dragul unei traditii!

4. Altadata, familia impingea fetele pe calea maritisului, ca sa nu se pomeneasca, pe neasteptatate, cu ele gravide. Astazi exista pastila. Plus, destule altele.

5. Statistica arata ca "nu mai este la moda casatoria".

Exista date concludente, valabile chiar in Romania: in ultimul deceniu, 16% dintre femeile sub 24 de ani si 58% dintre femeile cu varste cuprinse intre 25 si 34 de ani sunt casatorite. Cu o jumatate de secol in urma, erau casatorite 42% dintre femeile sub 24 de ani si 82% dintre femeile cu varste cuprinse intre 25 si 34 de ani.

6. Neasteptat: casatoria... ingrasa. Este o opinie neconfirmata oficial, dar constatata in mai multe zone europene. Fireste, nu inseamna ca necasatoritele nu pot ajunge obeze.

7. O problema serioasa: alegerea nasilor. Casatorie fara nasi nu se poate, iar, in secolul XXI, postura de nas incepe sa para desueta. Plus cadouri, atentii si altele.

8. Menajul distruge libidoul. Grijile casei, obligatiile de a vizita parintii sau socrii, fratii sau surorile, de a primi vizitele lor, de a te integra in familia celuilalt transforma farmecul atractiei reciproce in cutuma pur si simplu.

9. "Viata in familie este stresanta" - au declarat numeroase cupluri, in cadrul unui sondaj. Viata independenta te elibereaza de un anumit stres, desi, as adauga, iti creaza un altul.

10. Ultimul motiv este dat de statistica: numai in Franta, anual, una din trei casatorii se termina cu un divort, iar in Paris una din doua.

Concluzia: daca se mentine trendul, acolo vom ajunge: ori toate casatoriile se vor termina cu un divort, ori nu vor mai avea loc deloc casatoriile.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#casatorie motive, #motive divort, #statistici divort, #dezavantaje casatorie , #casatorie