Barbatul este structurat genetic sa insele. Legalizati poligamia!

Duminica, 29 Mai 2011, ora 12:33
10481 citiri
Barbatul este structurat genetic sa insele. Legalizati poligamia!
deutsche welle

Turcia se afla in mijlocul unor noi controverse mediatice, starnite de celebrul consultant de familie local, doamna Sybil Yurezin. Aceasta propune legalizarea poligamiei, bazandu-se pe teza ca barbatii sunt infideli prin natura lor.

"Asa sunt barbatii, structurati genetic sa insele. Decat sa inchidem ochii in fata realitatii, ar fi mult mai intelept daca s-ar legaliza poligamia, iar femeile sa fie astfel aparate prin lege. 85 la suta dintre barbati isi insala sotiile", a declarat consilierul in presa turca, citata de

Deutsche Welle

Dezbaterea a plecat de la cazul unui politician casatorit, filmat de santajisti in momente intime cu o tanara fata. Politicianul, in schimb, a declarat ca are constiinta impacata. Nu era vorba despre amanta, ci despre a doua lui sotie. Coranul permite ca un barbat sa aiba pana la patru sotii.

In Turcia, poligamia este interzisa de o lege care dateaza din 1926 dar, mai ales in partea kurda de est a tarii si in cercurile religioase conservatoare, exista si astazi acest obicei. Date despre amploarea acestui fenomen nu exista, pentru ca statul nu tine o evidenta a acestei realitati, considerate tabu.

Casatoria civila este permisa, insa, doar o singura data, celelate mariaje incheindu-se in fata imamilor musulmani, clerici auto-proclamati, care nu se afla sub autoritatea Bisericii turce. In societate, aceste casatorii sunt considerate legitime, dar legea civila nu le recunoaste. Acest lucru nu conduce la penalizarea celor care incalca legea, din moment ce foarte multi politicieni sunt in aceeasi situatie.

Concluzia tuturor aestor actiuni? "Femei si copii abandonati", sustine Yurezin in fata camerelor de luat vederi. Sotul sau inca nu si-a luat o a doua nevasta, dar a avut de la inceput libertatea totala sa o faca.

"Pana la urma, poligamia este in interesul primei sotii. Barbatul cauta in femeie o prietena si o partenera sexuala, mama pentru copii si gospodina. Daca o femeie nu indeplineste toate aceste conditii, se poate astepta sa fie inselata. In cazul unui divort, femeia pierde, nu castiga. Daca femeile ar analiza avantajele poligamiei mult mai profund, ar putea vedea adevarata salvare", a completat consilierul.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#poligamie barbati lege, #casatorii Turcia poligamie , #casatorie