Cinci motive puternice pentru a te casatori de tanar

Duminica, 24 Noiembrie 2013, ora 18:59
10213 citiri
Cinci motive puternice pentru a te casatori de tanar
Dreamstime

In ultima vreme, varsta medie la care oamenii din societatile occidentale incheie o casatorie creste pe zi ce trece. In medie, femeile merg la altar la 27 de ani, iar barbatii la 29. Comparativ, in 1990 femeile deveneau mirese la 23 de ani, iar barbatii ajungeau miri la 26.

Amanarea momentului casatoriei are avantajele sale: un procent mai mic de divorturi si venituri salariale mai mari pentru femei. In ultima perioada, cercetarile arata ca mariajul timpuriu, incheiat in limitele celui de-al treilea deceniu de viata, aduce destul de multe beneficii.

Iata 5 motive pentru care ar trebui sa va casatoriti inainte sa impliniti 30 de ani, prezentate de Tialoto:

1. Casatoria timpurie v-ar putea face mai fericiti

Conform unui studiu american, publicat in National Marriage Project's 2013, oamenii cu varste cuprinse intre 20-28 ani se simt mai fericiti daca au partener legal langa ei, spre deosebire de grupul oamenilor necasatoriti din aceeasi categorie de varsta.

In plus, femeile care descriu casatoria ca "foarte fericita" s-au maritat la varsta de 24-26 de ani. In afara de asta, un studiu facut in 2010 a stabilit ca cele mai frumoase nunti sunt organizate de cuplurile cu varste de 22-25 de ani.

2. Barbatii vor castiga mai multi bani

O analiza sociologica facuta de Institutul National de Statistica al SUA, care a luat in calcul veniturile medii ale barbatilor dintre anii 2008-2010, a dezvaluit un detaliu interesant: dintre barbatii aflati la mijlocul varstei de 30 de ani, cei care s-au casatorit in al treilea deceniu de viata au veniturile cele mai mari.

Sociolologii au stabilit ca barbatii insurati castiga mai mult decat burlacii, chiar daca acestia din urma au studii mai aprofundate.

3. Barbatii vor consuma mai putin alcool

Un studiu publicat in 2012, in Journal of Health and Social Behavior, a stabilit ca tinerii casatoriti si cei aflati intr-o relatie solida se imbata mai rar decat cei care nu au o legatura amoroasa puternica.

Casatoria si angajamentele ce survin aduc cu sine si un nivel mai mare de responsabilitate si o viata sociala mai putin activa, care duce la consumul redus de alcool.

4. Veti avea parte de mai mult sex

Cuplurile care se casatoresc in al treilea deceniu de viata vor avea relatii sexuale mai des, decat cele care se casatoresc mai tarziu.

Intr-un studiu din 2012, facut de o cercetatoare americana de la Universitatea Harvard, se spun urmatoarele: cu fiecare patru ani in care amanam casatoria, cuplul viitor va avea cu o partida de sex mai putin pe luna.

Asta inseamna ca, cu cat va veti casatori mai repede, cu atat veti avea parte de mai multe clipe frumoase in dormitor.

5. Nu aveti ce castiga din asteptare

Cercetarile arata ca nu exista motive pentru a amana momentul casatoriei. Cel mai des, tinerii invoca faptul ca trebuie mai intai sa-si faca o cariera. Doi sociologi americani au conchis ca un om de 25 de ani, care are perspectiva unui minunat mariaj, nu trebuie sa renunte la casatorie, doar pentru ca nu se simte pregatit pentru un astfel de pas. Mai mult, oamenii care se casatoresc mai tarziu au sanse mai mici de a procreea.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#varsta optima casatorie, #casatorie 30 ani, #casatorie beneficii , #casatorie