Reguli ale mariajului ce se cer incalcate

Luni, 19 Iulie 2010, ora 08:52
3841 citiri
Reguli ale mariajului ce se cer incalcate

Axiomele vechi de cand lumea legate de casatorie in sfarsit... s-au invechit. Poate ca ai simtit pe propria piele ca unele reguli nu se cer a fi respectate sau, mai mult, chiar merita sau e de dorit sa fie incalcate.

Ideal ar fi sa dormiti in fiecare noapte in acelasi pat, sa nu va certati niciodata, sa nu va plictisiti niciodata. In viata reala, insa, acestea nu sunt cu putinta, de aici si o gramada de frustrari si intrebari. Pentru cei aflati la inceput de drum, Woman's Day a strans laolalta cateva reguli ce pot, chiar trebuie incalcate, pentru mai binele relatiei.

Niciodata sa nu mergi nervos la culcare Radacinile acestei axiome nu pot fi clar localizate in timp sau spatiu, insa e o zicala ce sub nicio forma nu ar trebui respectata. Obosit, stresat, nervos, sigur nu vei ajunge nicaieri. Asa ca pune capul pe perna si lasa problema pe maine, cand vei fi mai calm si mai odihnit. Aminteste-ti un alt dicton: somnul e cel mai bun sfetnic.

Intotdeauna fii 100% onest In mariaj, politica sinceritatii totale nu e intotdeauna cea mai buna strategie. De exemplu, abtine-te sa impartasesti detalii din relatiile trecute, pentru ca asta invita la comparatii, si nu intotdeauna actualul e castigator.

Niciodata nu plecati in vacanta separat Bineinteles ca e de preferat sa petreceti timpul liber impreuna. Insa daca acest lucru nu este posibil, din cauze diverse, n-ar trebui sa fie o tragedie sa mergeti separat. In definitiv, lui s-ar putea sa-i placa pescuitul si tie sa schiezi. Atat timp cat nu faceti o regula din a petrece vacantele separat, n-ar trebui sa fie o problema. A fi "totul" pentru celalalt nu trebuie luat ad literam.

De la cearta la divort e numai un pas De fapt, lucrurile stau cu totul altfel: studiile au aratat ca cei care nu se cearta niciodata risca mai mult sa divorteze. Trebuie doar sa gasesti o cale de a te lupta sanatos si productiv, fara a da vina pe celalalt sau alte asemenea strategeme. O cearta, atat timp cat nu jigneste, e de preferat muteniei.

Daca ai copii, acestia sunt pe primul loc Terapeutii spun ca majoritatea cuplurilor gandesc la fel cand vine vorba de copii si prioritati. Isi pun relatia pe "asteptare" pentru a fi cei mai buni parinti. Insa, din nou, abordarea e gresita. Facand din relatie o prioritate e mai bine nu doar pentru parinti, dar si pentru copii, care cresc intr-un mediu sanatos si sigur, avand langa ei un model de relatie pe care il vor tine minte si imita candva.

Obligatorii sunt si momentele pe care sa le petreceti impreuna doar voi doi, in care sa nu vorbiti despre facturi sau copii si in care sa faceti doar activitati amuzante si sa va bucurati de compania celuilalt.

Niciodata n-ar trebui sa dormiti in paturi separate Nu intotdeauna cei doi dorm mai bine impreuna decat separat, oricat de mult ar vrea sa creada asta. In plus, mai exista si problema sforaitului ori a programului diferit. Asa ca daca, din cand in cand, unul dintre parteneri prefera canapeaua din sufragerie, e departe de a fi o tragedie.

A dormi bine noaptea este crucial pentru sanatate in general, cea mintala in special, dar si pentru mariaj, explica expertii. Asigurati-va, insa, ca exilarea pe canapea nu are nimic de-a face cu evitarea momentelor intime.

Partenerii ar trebui sa-si sincronizeze hobbiurile A renunta la ceea ce-ti place doar pentru ca celalalt nu e pasionat de aceeasi activitate nu inseamna decat sa-ti pierzi independenta, unicitatea si sa te simti din ce in ce mai tensionat. "Fara independenta, oamenii se simt prinsi, blocati in mariaj", explica terapeutii de cuplu. Bucurati-va fiecare de hobbiurile sale si incercati sa gasiti si cateva interese comune.

Daca nu mai exista scanteie, sunteti condamnati Cei mai multi inteleg ca nu intotdeauna se vor bucura de pasiunea ce functioneaza ca un drog si se tem de acest moment ce ar putea insemna sfarsitul. Uita insa ca iubirea se bazeaza si pe incredere si atasament.

Plictiseala e ceva rau Multe cupluri confunda calmul si un trai predictibil cu plictiseala. O relatie tumultoasa, cu urcusuri si coborasuri dramatice poate ca pare interesanta, insa pe termen lung nu e ceva sanatos. Nu e mai plicticos de bine sa stii in fiecare noapte unde e celalalt decat sa fii intotdeauna cu tensiunea la cote dramatice, nestiind cum stai? Surpriza si neprevazutul pot fi injectate in orice relatie cu ajutorul vacantelor sau a altor activitati. Imaginatie sa fie!

Trebuie sa faci sex cu celalalt pentru a-l face fericit Multe femei, mai ales tinerele mamici, se simt prinse in aceasta capcana. Sexul devine astfel o alta indatorire aflata pe lista cu lucruri de facut pentru binele casatoriei si fericirea celuilalt. Chiar daca niciunul din aceste motive nu este gresit, n-ar trebui ca acestea sa fie singurele.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#casatorie, #reguli mariaj, #casatorie fericita, #armonie cuplu, #armonie mariaj , #casatorie