Secretele unei casnicii ideale

Sambata, 01 Mai 2010, ora 12:05
3717 citiri
Secretele unei casnicii ideale

Care ar fi acele secrete care fac diferenta intre o casnicie asa si asa si una ideala, pentru care toti cunoscutii te invidiaza?

Cercetatoarea Terri L. Orbuch, care a urmarit 373 de cupluri timp de 22 de ani, pentru a contribui la realizarea unui studiu initiat de National Institutes of Health, a descoperit patru secrete care pot face ca o casnicie sa se transforme dintr-una cu un nivel de armonie si bucurie mediu, caracterizata prin asa si-asa, intr-una ideala.

"Este vorba de mici schimbari in comportament si atitudine, care va pot modifica in bine relatia", a spus aceasta.

Conform WebMD, iata care sunt cele patru secrete:

1. Intelegeti-va nevoile unul altuia

"Principalul motiv al despartirilor nu este dat de conflicte, probleme de comunicare ori incompatibilitatea sexuala. Cel mai grav este cel legat de frustrare. Dezamagirea care se adanceste de la zi la zi intre ceea ce astepti de la partener si ceea ce ofera el", a spus Orbuch.

Pentru a limita efectele acestui motiv e bine sa discutati despre asteptarile fiecaruia. Poate tu iti doresti mai multa afectiune, iar el plange dupa mai mult timp relaxat, petrecut impreuna.

2. Arata-i dragostea ta

Sotii care isi dau dovezi de dragoste, e vorba de acele cuvinte sau gesturi care demonstreaza ca va respectati, apreciati si iubiti, se descriu ca fiind fericiti, comparativ cu aceia care sunt mai zgarciti cu aceste dovezi. Iar cercetatoarea subliniaza ca nu numai femeile au nevoie de aceste dovezi, ci si barbatii.

Spre exemplu, femeile sunt complimentate deseori de catre cei din jur, dar barbatilor li se intampla mai rar acest lucru. Tocmai de aceea ei se asteapta sa fie complimentati de sotiile lor.

3. Acordati-va 10 minute pe zi

O seara romantica o data pe saptamana este intotdeauna recomandata, dar uneori de tot ce ai nevoie sunt cateva minute petrecute impreuna. "I-am spus Regula celor 10 minute. Acordati-va 10 minute pe zi pentru a vorbi despre orice, cu exceptia copiilor, responsabilitatilor ori treburilor casnice", a spus Orbuch.

Nu mai tineti cont de sfatul bunicii conform careia putin mister tine flacara aprinsa. 98% dintre cei care s-au declarat fericiti au spus ca isi cunosc foarte bine partenerii. Tot ce invatati nou unul despre celalalt va apropie mai mult.

4. Concentrati-va pe ceea va face sa va simtiti bine

Multi dintre noi cred ca un mariaj de succes presupune sa incerci sa repari ceea ce nu merge bine. Adevarat, insa acest lucru nu este suficient. Mai important este sa va axati pe ceea ce va face sa va simtiti bine.

"Cel mai bun mod de a spori pasiunea si buna-dispozitie este acela de a adauga elemente pozitive", spune Orbuch. Desigur, asta nu inseamna ca nu e bine sa vorbiti despre tot ce este negativ intre voi.

Insa, cu cat aveti mai multa grija de aspectele pozitive, cu cat cautati mai mult ceea ce va face sa va simtiti bucurosi, cu atat veti fi mai fericiti.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#secrete casatorie fericita, #secrete mariaj, #secrete casnicie ideala , #casatorie
Comentarii
Poza CIOCOII_NOI_ROZALII
CIOCOII_NOI_ROZALII
rank 5
Din cele văzute, cea mai trainică căsnicie este intre doi soti care au fost colegi de universitate in URSS. Cand sotul vine in Romania ca agent al Rusiei, iar sotia nu este romancă, trăinicia căsătoriei se prelungeste si dincolo de timp.