Casnicia ta merita salvata?

Luni, 21 Februarie 2011, ora 22:13
14482 citiri
Casnicia ta merita salvata?
Foto: Arhiva

Aproape orice casnicie ajunge intr-un punct critic, iar cei doi soti trebuie sa se gandeasca daca relatia lor merita sau nu sa fie salvata. Atunci cand se intampla acest lucru, cei doi trebuie sa se hotarasca: sunt probleme ce pot fi rezolvate sau este cazul sa se puna punct? Sunt anumite aspecte pe care trebuie sa le iei in considerare in astfel de momente.

In primul rand, trebuie sa recunosti abuzul fizic sau emotional. Abuzul fizic este usor de recunoscut, insa femeia trebuie sa se intrebe si sa isi raspunda singura la o intrebarea "Imi este frica de sotul meu?". In cazul in care raspunsul la intrebare este "Da" ar fi bine sa pui capat acestei casatorii, te sfatuieste eHow.

Multe femei aleg sa ignore abuzul emotional. Atunci cand sotul te jigneste, te critica tot timpul si te trateaza ca pe un slujitor ar fi cazul sa iti pui un semn de intrebare si sa faci ceva pentru a schimba situatia.

Ai grija la infidelitate. Multe cupluri cred ca pot trece peste o aventura a unuia dintre soti. Daca voi considerati ca puteti trece peste acest lucru, atunci inseamna ca mariajul vostru mai are o sansa, insa daca ai impresia ca aventura respectiva va fi o piedica in relatia ta, mai bine ii pui capat acum.

Gandeste-te daca sentimentul de iubire este adevarat sau pur simplu te minti singur. Iti iubesti sau nu partenerul? Iti place sa petreci timpul cu acesta? O/il respecti? Acestea sunt intrebari la care trebuie sa raspunzi.

Atunci cand intampinati o problema o rezolvati impreuna sau fiecare isi rezolva problemele? Daca fiecare este cu treaba sa, inseamna ca sunteti mai mult colegi de camera decat sot si sotie.

Cum sa iti salvezi casnicia

Relatiile sexuale sunt foarte importante pentru o casatorie, iar atunci cand acestea lipsesc, desi cei doi sunt tineri, acest lucru poate reprezenta o adevarata problema.

Daca iti doresti sa ai o viata sexuala activa alaturi de partenerul tau, inseamna ca sunt sanse sa salvezi casatoria. In cazul in care nu te incanta gandul de a face sex cu sotul sau sotia ta, este un semn clar ca lucrurile nu se vor rezolva si decat sa ramaneti impreuna din obisnuinta, mai bine ii pui punct acum.

Ia in considerare relatiile cu prietenii. Daca observi ca mariajul tau este o piedica in calea prieteniilor, poate trebuie sa schimbi ceva in cadrul relatiei personale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#sfaturi casnicie probleme, #casnicie divort , #casnicie