Din ce cauza te certi cu partenerul de viata

Marti, 02 Iulie 2013, ora 23:28
2975 citiri
Din ce cauza te certi cu partenerul de viata
Foto: o5.com

Certurile apar in orice relatie si mai ales in casnicii. Chiar daca e vorba de o destinatie de vacanta sau de problemele copiilor vostri, tu si partenerul sunteti mereu pusi in situatia de a face fata unor astfel de momente dificile.

Conform unei cercetari recente, conflictele in casnicie sunt influentate inclusiv de varsta celor doi soti, scrie Science Daily.

Conform studiului facut de psihologul american Sarah Folley si colegii ei (de la University Relationships, Emotion and Health Lab), conflictele sunt tratate diferit intr-o relatie, in functie de varsta.

Specialistii au urmarit 127 de cupluri casatorite timp de 13 ani, dorind sa vada cum comunica oamenii atunci cand vine vorba de problemele casnice si chiar de partea financiara. Ei au inregistrat si unele convorbiri de 15 minute intre partenerii din mai multe casnicii pentru a studia reactia fiecaruia.

Expertii au constatat ca sotii incearca sa evite indeplinirea unor anumite sarcini cerute de parteneri, aceasta atitudine fiind mai pronuntata odata cu trecerea anilor. De asemenea, varsta aduce cu ea si o importanta mai mica pusa asupra certurilor, partenerii intr-o relatie de lunga durata cautand mai mult experientele pozitive.

De exemplu, atunci cand sotia il roaga pe barbat sa spele vasele, evitarea indeplinirii acestei sarcini de catre el duce la amplificarea tensiunii si la alte cereri mai deranjante pentru el, venite din partea sotiei. Urmarea poate fi o noua incercare a sotului de a evita cearta, tensiunea amplificandu-se si mai mult.

In urma studiului facut, expertii au tras concluzia ca acest tipar al certurilor in cuplu trece dincolo de stereotipul unei sotii sacaitoare si al unui sot tacut, care accepta tot ceea ce spune sotia. Ei arata ca persoana care isi doreste mai multe schimbari intr-o casnicie este cea care cel mai probabil va avea mai multe cereri de formulat la adresa partenerului de viata.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#cauza cearta casnicie, #cauze probleme mariaj , #casnicie