Alege-ti coafura in functie de varsta

Marti, 30 Iunie 2009, ora 17:36
20895 citiri
Alege-ti coafura in functie de varsta
Foto: Arhiva

Cand o femeie trebuie sa se decida asupra coafurii e mai bine sa nu stai in calea sa, intrucat are nevoie de ceva timp si liniste pentru a lua aceasta decizie.

In afara culorii si formei, parul tau trebuie sa fie aranjat si in functie de varsta. Nu este nevoie ca dupa ce citesti acest articol sa fugi la salonul de coafura, insa iata cateva sfaturi care iti vor prinde bine pe viitor.

Afla de la About.com care este coafura potrivita pentru varsta de 20, 30, 40 si 60 de ani.

In jurul varstei de 20 de ani ai ocazia perfecta pentru a incerca tot ceea ce iti trece prin cap. De la parul lung, la parul scurt, de la nuante deschise la nuante inchise. Tunsoarea scurta depinde foarte mult si de forma fetei, iti poate da un aer mai matur sau te poate face sa pari foarte copilaroasa. Multe tinere isi doresc o imagine gen Angelina Jolie, insa pentru aceasta trebuie sa aiba parul lung si drept.

In jurul varstei de 20 de ani stabiliti in ce domeniu doriti sa lucrati. Aceasta etapa reprezinta inceputul carierei. In functie de cariera pe care doresti sa o urmezi trebuie sa alegi si coafura. Daca te indrepti catre o cariera in arta poti opta pentru o imagine mai ciudata, mai excentrica. Vrei sa pasesti in lumea barbatilor, a afacerilor si caietelor contabile? Renunta la parul lung si incearca o coafura mai serioasa.

La aceasta varsta poti experimenta si cu lungimea, dar si in materie de culoare. Acum este momentul sa vezi cum iti sta cu parul lung, iar ziua urmatoare il poti taia scurt, pentru o noua experienta. Ai mare grija insa sa eviti acel aspect pe care il aveai cand mama lua deciziile in locul tau in privinta tunsorii.

Poti trece la cea de-a doua parte: culoarea. Iti place blondul? Dar brunetul? Ce zici de un rosu aprins sau de o nuanta de caramel? Orice te prinde la aceasta varsta.

La varsta de 30 de ani te pregatesti sa intemeiezi o familie sau sa inaintezi in cariera. Pana acum ai incercat multe coafuri, insa niciuna nu s-a potrivit stilului tau de viata.

Acum poti opta pentru o lungime medie, sa prinzi parul in coada de cal in timpul zilei, iar seara in compania sotului sa il desfaci. Daca esti mama nu inseamna ca nu esti sexy.

Ai grija insa sa ai timp pentru a te ingriji, un aspect neplacut nu iti faci bine la imagine. Daca ai inceput sa ai cateva fire de par alb nu dispera, apeleaza la un stilist si se va rezolva cu putina vopsea.

Nu ezita sa iti tunzi parul. Multe femei tind sa isi tina parul scurt pentru ca intr-un anumit moment vor fi nevoite sa se tunda scurt. Nu iti fie teama sa incerci ceva nou.

Crezi sau nu, la varsta de 40 de ani nu trebuie neaparat sa te tunzi scurt. Daca personalitatea iti permite, opteaza pentru un par lung si bucle sexy.

Te sperie gandul ca vei fi privita ca o ciudata? Nu trebuie sa iei in calcul ceea ce spun ceilalti, conteaza sa te simti tu bine. Trebuie sa ai foarte mare grija la ingrijirea parului.

In aceasta perioada firul de par este foarte fragil si trebuie tratat cu grija. In ceea ce priveste culoarea, poti incerca nuantele de care ai fugit pana acum. Ce parere ai de nuantele de caramel?

Parul pana la nivelul umerilor este o alegere perfecta pentru varsta de 50 de ani. Poti alege sa iti filezi parul, va oferi fetei un aspect placut. Consulta un stilist pentru alegerea unei culori. Nuanta potrivita iti poate oferi o imagina mai tanara.

Toate femeile de peste 60 de ani incearca sa scape de parul incaruntit prin vopsire. Chiar daca parul carunt poate parea foarte sexy, nu putine femei imbratiseaza cu drag acest lucru.

Parul scurt este mult mai des intalnit la femeile de aceasta varsta, insa daca ai mai mult curaj poti merge cu fiica ta la salon si sa ceri o tunsoare noua.

Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
#coafura varsta cariera, #coafura potrivita varsta, #coafura femeie varsta , #coafuri