Cum sa te tunzi daca ai fata rotunda

Luni, 16 Mai 2016, ora 17:13
23085 citiri
Cum sa te tunzi daca ai fata rotunda
Foto: ADPM

Multe femei intampina probleme in ceea ce priveste coafura din cauza rotunjimii fetei. Hairstylist-ul Cristi Pascu ofera cateva trucuri menite sa mascheze o astfel de fizionomie si sa "pacaleasca" privitorul.

"Trebuie sa tii cont de multe aspecte, pentru ca o fata rotunda nu este usor de aranjat. Trebuie sa ai in vedere textura firului de par, lungimea lui, natura tenului si culoarea ochilor. Un stilist cu experienta evalueaza usor toti acesti parametri si poate recomanda unei astfel de femei tunsoarea ideala", explica Cristi Pascu pentru Ziare.com.

Cele mai indicate coafuri pentru fetele rotunde (Galerie foto)

Una dintre enigmele femeilor cu fata rotunda este daca pot sa poarte breton. Cristi Pascu sustine ca in anumite cazuri se recomanda bretonul la o fata rotunda, insa doar daca parul este purtat mai inalt, cu volum sau este tapat.

"In aceste cazuri bretonul ajuta. Daca volumul nu se poate realiza pe inaltime si este constant de jur imprejur, atunci nu duce decat la accentuarea formei rotunde a fetei si nu este recomandat", continua hairstylist-ul, care mentioneaza ca bretonul trebuie sa fie scurt si franjurat, in clasicul stil britanic.

In cazul femeilor care au parul scurt este foarte important sa existe volum in partea superioara a capului. "Putem compensa rotunjimea fetei printr-o culoare deosebita, printr-o tunsoare putin mai avangardista", puncteaza Pascu.

Mai fericite sunt cele cu par lung, pentru ca "poti jongla aici cu tipuri diferite de coafura".

"Parul se poate prinde intr-o coada pentru a avea cat mai putin volum pe lateral si va duce astfel la alungirea fetei. Parul se mai poate coafa si modela astfel incat sa dea volum si inaltime fetei", explica Cristi Pascu.

Frizuri numai bune pentru o fata rotunda

Bobul este recomandat pentru femeile cu fata rotunda, dar daca este coafat pe masura.

"Este foarte bine ca bobul sa aiba volum, insa acesta trebuie sa fie usor asimetric; una dintre parti sa fie data spre spate si cealalta usor spre fata pentru a taia din rotunjimea obrazului. Bobul devine astfel o coafura asimetrica si pacaleste privitorul", precizeaza specialistul.

Daca te-ai intrebat vreodata daca greutatea conteaza atunci cand iti alegi coafura, afla ca acesta este un aspect important.

"Greutatea influenteaza foarte mult decizia unui stilist atunci cand vrei sa stabilesti coafura unei persoane. Problemele se pun diferit atunci cand o femeie are 60 sau 90 de kilograme. Depinde foarte mult si de inaltimea persoanei in cauza; recomandarile variaza de la o clienta la alta", spune Cristi Pascu.

Acesta sfatuieste ca in cazul femeilor cu fata rotunda sa fie evitat volumul lateral, care nu face decat sa accentueze rotunjimea fetei. Mai trebuie evitate si un breton mare si generos, precum si cararea pe mijloc.

Cristi Pascu - hairstylist

www.cristipascu.ro

Daca aveti vreo intrebare pentru expertii colaboratori ai Ziare.com, va invitam sa le-o adresati printr-un comentariu sau printr-un mail pe adresa sugestii@ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Edilul general, Nicuşor Dan, afirmă că PSD începe să se delimiteze de Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei la Primăria Capitalei, şi susţine că acest lucru corespunde cu orientarea...
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
#Coafuri pentru fata rotunda, #fata rotunda coafuri, #fata rotunda breton, #fata rotunda bob , #coafuri