Mituri despre par

Marti, 21 Septembrie 2010, ora 12:08
4606 citiri
Mituri despre par
Jasonchristopher

Cele mai multe dintre femei (si destui barbati) consuma mult timp, energie si bani pentru a avea un par mai frumos, mai stralucitor si mai sanatos.

Ca in orice alt domeniu insa, nu toate recomandarile de la acest capitol sunt bazate pe adevaruri, multe dintre ele fiind si mituri. Dupa cum arata divinecaroline.com, iata cateva dintre acestea:

1. Parul deteriorat poate fi reparat daca mananci sanatos

Alimentele sanatoase sunt benefice nu numai organismului ci si parului, dar pentru mentinerea sanatatii lui. Odata ce s-a deteriorat insa, portiunile afectate nu mai pot fi reparate oricat de sanatos ai manca. Mai ajuta doar diverse produse si masti (nu neaparat cumparate) care adauga hidratare in mod artificial.

Oricum, solutia cea mai buna ramane tot inlaturarea acelor portiuni de par prin tuns, mai ales daca este foarte deteriorat (uscat, tocit).

2. Vitaminele prenatale ajuta parul sa creasca mai repede

Firele de par cresc mai repede si sunt mai groase in timpul sarcinii, insa aceasta se datoreaza in special schimbarilor hormonale intense, nu vitaminelor prenatale. Desigur, vitaminele ajuta in cazul in care unele persoane observa ca le creste parul foarte greu, dar in aceasta situatie cele mai indicate sunt suplimentele de fier.

3. Calvitia masculina este numai ereditara

Faptul ca aceasta poate fi si transmisa genetic este adevarat, insa cauza ereditara nu este singura responsabila. Calvitia sau alopecia poate fi si dobandita in timp, si sunt chiar multi factori care pot declansa aparitia ei.

4. Este periculos sa iti vopsesti parul in timpul sarcinii

Cel mai bine este ca femeile gravide sa isi intrebe doctorul daca sa isi vopseasca parul sau nu, insa pana acum nu exista nicio dovada ca vopseaua poate afecta fatul. Pentru a-si lua insa si mai multe precautii, este bine ca gravidele sa evite folosirea acesteia in timpul primului trimestru si, apoi, cand se vor vopsi, sa foloseasca manusi, sa nu puna o cantitate mai mare decat cea recomandata si sa stea intr-o camera foarte bine ventilata, pentru a se estompa mirosul intepator si posibil daunator pe care il degaja vopseaua.

5. Daca te clatesti la final cu apa rece parul va arata mai bine

Apa rece are un efect benefic asupra cuticulelor de par insa efectul dispare instantaneu dupa ce te-ai sters cu prosopul, ti-ai uscat parul si, mai rau, l-ai aranjat folosind aparate precum placa de intins parul, ondulatorul.

6. Vartejurile pot sa dispara in timp

Foliculii de par au diferite orientari in scalp si asa cum sunt pozitionati de la nastere asa ii vei avea toata viata. Cel mult poti sa aranjezi parul in asa fel incat sa maschezi vartejurile, dar uneori nici asta nu se poate.

Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
#mituri par, #neadevaruri par , #coafuri