3 sfaturi esentiale pentru parintii care au copii mici

Advertorial
Vineri, 06 Mai 2016, ora 09:58
7888 citiri
3 sfaturi esentiale pentru parintii care au copii mici
Foto: huffingtonpost.com

In primii ani de viata, intregul univers al celor mici se invarte in jurul parintilor. Ei sunt punctul lor de sprijin, cei care ii ajuta sa se hraneasca, sa creasca si sa se dezvolte intr-un mod armonios.

Personalitatea unui copil este influentata de exemplele oferite de adultii din jurul sau si reflecta educatia pe care a primit-o in copilarie, asa ca fiecare parinte trebuie sa aiba grija ce relatie construieste cu juniorul.

La prima vedere, multe persoane ar fi tentate sa spuna ca o ora petrecuta in aer liber alaturi de prichindel sau o jucarie cumparata de Paste nu reprezinta mari lucruri, insa toate acestea sunt importante si au un efect direct asupra celui mic.

De aceea, iata trei sfaturi practice pentru parintii care au copii mici!

Calatoreste cu cel mic si bucura-te de timpul pe care il petreceti impreuna

Din cauza programului extrem de aglomerat de la locul de munca si a ritmului alert in care traim zi de zi, este tot mai greu sa gasim timpul liber pentru familie si copii.

Cu toate acestea, este bine sa profitam din plin de momentele petrecute alaturi de juniori. Vacantele sunt ocaziile ideale pentru a face acest lucru, intrucat ne ofera sansa de a scapa de grijile zilnice si de a ne relaxa intr-un mediu foarte placut.

In acest sens, agentia de turism TUI TravelCenter a pregatit pe site-ul oficial sejururi potrivite pentru familiile cu copii, punand la dispozitie hoteluri care ofera zeci de variante de activitati distractive pentru prichindei, de la piscine acoperite si exterioare, Aqua Park-uri cu tobogane spectaculoase, terenuri de joaca, pana la programe de animatie si Wi-Fi gratuit.

Descopera ofertele de sejur in Creta Grecia, Antalya sau Kusadasi (Turcia) ori Mallorca (Spania), acestea fiind doar cateva dintre destinatiile turistice aflate in portofoliul companiei.

Alege jucariile potrivite

Un alt capitol important se refera la instrumentele si accesoriile cumparate cu scopul de a-i distra pe copii. Intrucat exista nenumarate jucarii pe piata de profil din Romania, alegerea celor adecvate pentru fiecare junior in parte poate fi grea.

Incearca sa nu te limitezi doar la clasicele jocuri cu printese pentru fetite si masinute pentru baietei, ci opteaza si pentru acelea care il ajuta pe cel mic sa isi foloseasca imaginatia si creativitatea.

Descopera o varietate de jucarii pentru copii oferite de Educlass, un magazin online care are in stoc sute de astfel de produse, indiferent ca este vorba despre puzzle-uri, jocuri de logica, de constructii sau chiar si costume de carnaval pentru petrecerile tematice.

Fii atent la nevoile copilului si ofera-i ajutorul atunci cand are nevoie

De foarte multe ori, copiii intampina diverse dificultati in relatia cu oamenii din jur sau in incercarea de a intelege ce se intampla cu propria persoana. Asa apar tulburarile comportamentale, neincrederea, lipsa de concentrare sau incapacitatea de adaptare la un mediu nou.

Acestea sunt semne ca cel mic are nevoie de ajutor din partea unui specialist cu experienta in domeniul psihologiei. Apeleaza la un cabinet psihologic in Bucuresti daca observi ca juniorul tau se confrunta cu astfel de probleme.

Prin intermediul terapiei, copilul isi va imbunatati performantele scolare, va reusi sa isi controleze sentimentele caracteristice varstei, ii va creste stima de sine, iar personalitatea lui se va contura frumos.

Nu uita! Toate lucrurile aparent marunte contribuie la procesul de dezvoltare a copiilor, asa ca este important ca orice parinte sa acorde atentie detaliilor si sa aiba o comunicare eficienta si corecta cu cel mic.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#destinatii vacanta copii, #vacanta copil, #jucarii inteligente, #psiholog copii , #copii