Atelier de vorbe iscusite: Zeci de parinti, antrenati sa-si inteleaga mai bine copiii

Joi, 06 Decembrie 2012, ora 14:53
6996 citiri
Atelier de vorbe iscusite: Zeci de parinti, antrenati sa-si inteleaga mai bine copiii

Atelierul de vorbe iscusite pentru parinti inteligenti, din cadrul campaniei Cuvintele dor, nu-i asa? de constientizare si combatere a violentei verbale, a gazduit zeci de mamici si tatici dornici sa invete cum isi pot intelege si ajuta copiii.

Parintii prezenti la intalnire au profitat de sfaturile psihologilor Cati Calin si Silviu Ionita, implicati in campania sustinuta de Romtelecom, dar si de expertiza Laviniei Mandache, coordonator Call Center Telefonul Copilului (116 111).

Specialistii au adus in dezbatere, prin exemple concrete si vizuale, situatii in care sunt implicati copiii si tinerii, oferind si solutii istete, aflate la indemana oricui.

Tudor Chirila vorbeste cu tinerii despre violenta

"Un aspect important pe care l-am observat a fost faptul ca la aceasta intalnire cu caracter educational, dar si in alte contexte am observat acest lucru, au fost prezenti atat mamele cat si tatii. Prezenta tatilor este din ce in ce mai simtita in educarea copiilor", spune psihologul Silviu Calin, pentru Ziare.com.

Mai mult, parintii prezenti la atelierul gratuit si-au aratat in mod deschis preocuparea pentru problemele legate de violenta verbala, precum si de toate noile provocari pe care le implica cresterea unui copil, in ziua de astazi.

Violenta in scoli - cazuri reale si solutii concrete pentru parinti si copii

"Parintii se simt de cele mai multe ori neputinciosi in incercarea de a-si educa copilul. Rolul lor este perturbat si chiar 'confiscat' cu autoritate de catre mass-media. Parintiilor le este foarte greu sa limiteze interactiunea copilului cu instrumentele de comunicare moderne (radio, televizor, calculator, telefon) si sa decida ce este potrivit si mai ales util, in dezvoltarea copiilor lor, din continutul pe care il transmit aceste canale de comunicare", explica Silviu Ionita.

Despre toate aceste aspecte si provocari, despre cazuri reale, agresiunea verbala in scoli, pe strada si in familie, precum si despre prevenirea acestor fenomene au discutat participantii la atelierul organizat de Romtelecom si Telefonul Copilului, in cadrul campaniei Cuvintele dor, nu-i asa?.

Silviu Ionita: Frica si ura nu ii permit unui copil sa se dezvolte

"Prezenta numeroasa, interactivitatea si preocuparea celor din sala ne-au confirmat faptul ca este nevoie de astfel de initiative pentru a intelege mai bine fenomenul de violenta si felul in care poate fi prevenit", marturisesc si organizatorii, care se pregatesc, la finalul acestei campanii, sa lanseze in e-book dedicat, un instrument de ajutor pentru parinti si copii.

Cati Calin: Lipsa de comunicare, cauza violentei verbale

"Parintii au apreciat aceasta campanie de constientizare si informare pe tema violentei verbale, mai ales cand Romtelecom le-a pus la dispozitie gratuit accesul la un site bine documentat pe aceasta tema, la un studiu national ce prezinta amploarea fenomenului si, cel mai important, la specialisti cu care sa vina in contact direct sau indirect si care sa le ofere informatii, intelegere si mai ales solutii la problemele lor", incheie psihologul Silviu Ionita.

Violenta verbala, un flagel care lasa urme in sufletele copiilor nostri

Descarca gratuit ghidul inteligent pentru copii, tineri si adulti, pentru a descoperi cum poti iesi dintr-o multime de situatii neplacute evitand violenta verbala sau contracarand efectele ei.

Afla mai multe despre violenta verbala si cum poate ea sa-ti afecteze copilul pe site-ul oficial cuvinteledor.ro.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#atelier parinti cuvintele dor, #atelier parinti violenta verbala, #sfaturi violenta verbala, #psiholog copii , #copii