Cand putem sa-i dam bebelusului apa - sucul este interzis?

Miercuri, 02 Decembrie 2015, ora 10:52
3500 citiri
Cand putem sa-i dam bebelusului apa - sucul este interzis?
Foto: Pexels/stock.tookapic.com

Apa este o componenta foarte importanta pentru dezvoltarea organismului. Fiecare celula din corp depinde de apa pentru a functiona normal.

Cand pot, de fapt, sa bea bebelusii apa? Inainte sa va grabiti cu un biberon in fata celui mic ar fi bine sa va interesati cand puteti introduce apa in rutina zilnica a bebelusului.

Expertii sunt de parere ca nu este o idee buna sa-i dai bebelusului apa cand este mai mic de sase luni. Acestia sunt, de obicei, destul de hidratati datorita laptelui matern sau din cel praf chiar si cand e foarte cald afara. Apa poate umfla burtica si taia pofta de mancare, iar absorbtia de nutrienti necesari dezvoltarii organismului devine din ce in ce mai mica.

Ce boli poate face bebelusul tau daca nu esti atenta la apa pe care i-o oferi!

Cum pot introduce apa in rutina zilnica?

Specialistii in nutritia bebelusilor sunt de acord cu introducerea unor cantitati mici de apa chiar si atunci cand acestia nu ating pragul de sase luni, dar doar daca este absolut necesar. Unii parintidau apa dupa ce copilul mananca ceva solid sau sunt constipati. Intrebati medicul specialist inainte de a lua vreo decizie de acest gen.

Apa plata-apa minerala?

Este de recomandat sa dati bebelusului apa imbuteliata, pura, cu calciu daca se poate. Cea minerala contine foarte mult sodiu, minerale si n-ar fi rau daca ati evita-o pe cat posibil. Amintiti-va ca sticlele de apa trebuie sa fie depozitate intr-un loc racoros, unde temperatura nu creste mai mult de zece grade. Daca aceasta nu este consumata intr-o zi, fierbeti-o inainte de a o da spre consum.

Apa simpla

Apa este importanta si sanatoasa mai ales, atat pentru cei mari cat si pentru cei mai mici. Invata-ti copilul inca de la cele mai fragede varste sa bea apa fara nici un fel de adaos in ea. Apa filtrata este cea mai buna si cea mai sigura. Daca doresti un plus de siguranta, o poti duce la testat (asta in primele luni de cand ai introdus apa in alimentatia bebelusului). Daca ai parte de un organism mai sensibil, fierbe apa pentru trei minute inainte, pentru a omori toate bacteriile ce ar putea sa faca rau.

De ce NU trebuie sa lasam copilul la televizor

Sucul este bun pentru bebelus?

Sucul din fructe contine foarte mult zahar si calorii. Acestea pot cauza probleme cu dintisorii, diaree sau alte afectiuni. Nu este esential sucul in dieta bebelusului. Dar, daca doresti sa-l "recompensezi", poti dilua putin suc de portocale cu apa.

Cand stiu ca e prea mult?

Intoxicatie cu apa - nu doresti sa auzi aceste cuvinte din gura medicului. Asta se intampla cand ii dai prea multa apa si aceasta dilueaza electrolitii din sangele celui mic.

De asemenea, nu adauga prea multa apa cand prepari laptele praf, deoarece nu numai ca vei ajunge tot la intoxicatie, dar ii vei lasa copilului foarte putine calorii si nutrienti de care are nevoie pentru dezvoltarea normala.

www.bebee.ro

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#apa bebelus, #apa alimentatie bebelus, #reguli apa alimentatie bebelus , #copii