Cum iti faci copilul sa citeasca mai mult? - Concurs Ziare.com

Luni, 30 Mai 2011, ora 11:12
3661 citiri
Cum iti faci copilul sa citeasca mai mult? - Concurs Ziare.com
Foto: the parents zone

Se apropie 1 iunie - ocazie buna pentru ca cei mici sa fie in centrul atentiei. Fiecare parinte se gandeste la viitorul copilului sau si cauta cea mai buna solutie pentru ca micutul sa descopere arta lecturii si chiar sa ii placa, astfel incat dorinta de a citi sa fie mai mare si sa ceara singur acest lucru.

Ideal pentru orice parinte ar fi ca cel mic sa vina singur sa ii spuna ca vrea sa citeasca, insa in realitate lucrurile nu stau intotdeauna asa, mai ales in era tehnologiei, cand copiii prefera sa se joaca pe computer decat sa citeasca.

Poti reusi sa iti faci copilul sa citeasca mai mult prin modalitati usoare si distractive. Decat sa il faci sa se simta presat de lectura, mai bine il incurajezi intr-un mod special. Cel mai important este sa lasi copilul sa aleaga cartea pe care vrea sa o citeasca, mai ales atunci cand este vorba despre un prescolar. Poti merge cu el intr-o librarie sau la biblioteca si sa il lasi sa opteze pentru cartea pe care vrea sa o citeasca.

Nu trebuie sa ii spui copilului cat de important este sa citeasca, ci sa ii arati acest lucru, asa ca incearca sa petreci cat mai mult timp citind in preajma micutului. De obicei, copiii incearca sa ii imite pe cei mari, iar in acest caz micutul tau s-ar putea sa vrea sa citeasca in ideea de a fi ca mama sau ca tata.

Cei mai multi dintre ei incep sa citeasca uitandu-se la poze. Asta inseamna ca volumele ilustrate sunt cele mai potrivite pentru ca micutul sa inceapa sa iubeasca lectura. Alexandru Calin, Directorul Editurii Cartea Copiilor, spune ca aceste carti sunt produse speciale.

Spuneam mai sus ca micutul trebuie sa aleaga carticica pe care urmeaza sa o citeasca, insa acest lucru este valabil in primii ani, pentru ca apoi tu esti cel responsabil pentru ceea ce citeste copilul tau. De asemenea, in situatiile speciale precum cele in care vrei sa il inveti animalele, cifrele sau nume proprii, trebuie sa alegi tu carticelele.

"Desi destinatarii finali sunt copii, cei carora trebuie sa ne adresam cand facem promovare pentru o carte sunt parintii, pentru ca ei iau decizia de a o cumpara sau nu. Tot parintii au un rol esential in atragerea spre lectura a celor mici - ei trebuie sa aleaga cartile potrivite si apoi sa le citeasca impreuna cu copiii, cel putin cand acestia sunt inca prescolari si nu pot citi singuri. De aceea, in tot ce facem pentru promovare, incercam sa-i convingem pe parinti ca vor gasi in cartile noastre mijloacele cele mai eficiente pentru a stimula imaginatia si creativitatea copiilor, pentru a le forma gustul pentru lectura si capacitatea de-a gandi singuri", a declarat Alexandru Calin pentru Ziare.com.

Dupa cum spuneam, intr-o lume a tehnologiei cartile pierd teren, insa directorul editurii incearca sa isi atraga clientii pe termen lung prin diferite metode, care, dupa cum spune chiar el, dau roade.

"Noi am adoptat de la inceput o strategie de dezvoltare in pasi mici, dar cu rezultate durabile, si cred ca a fost o decizie corecta. Am reusit sa castigam increderea cititorilor si sa fim perceputi in segmentul cartilor pentru copii ca o editura care ofera intotdeauna carti valoroase din toate punctele de vedere: continut, ilustratie, prezentare grafica. Iar acest lucru s-a tradus intr-o crestere constanta si substantiala a vanzarilor, de la an la an. Si in primele patru luni din 2011 avem o crestere de 25% fata de aceeasi perioada a anului trecut", a adaugat acesta.

Alexandru Calin spune ca o metoda buna de a atrage clientii este sa faci o lectura publica, organizand seri de lectura in spatii puse la dispozitie de diferite librarii.

"Parintii si copiii participa cu entuziasm la aceste evenimente. Pentru copii, mai ales, este foarte tentant sa mergi intr-un loc frumos aranjat, plin de carti si jucarii si unde poti sa te joci si sa asculti povesti in acelasi timp, iar uneori sa pleci acasa si cu o carte cadou", a adaugat reprezentantul editurii, care mentioneaza ca Internetul ii ajuta foarte mult in promovare.

Ziare.com te invita la concurs. Spune-ne pana miercuri cum iti faci copilul sa citeasca mai mult, iar Ziare.com si Editura Cartea Copiilor iti ofera cadou unul dintre cele sapte premii care contin cartile "Miffy" si "Ghici cat de mult te iubesc", disponibile si pe www.carteacopiilor.ro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#copil citit carti, #carti pentru copii , #copii