Cuvintele dor: Sasha Lopez, despre violenta verbala: Nu am raspuns in acelasi fel

Duminica, 02 Decembrie 2012, ora 11:09
9221 citiri
Cuvintele dor: Sasha Lopez, despre violenta verbala: Nu am raspuns in acelasi fel
Foto: Sasha Lopez

Violenta verbala la copii si tineri este un fenomen ce a luat amploare in ultimii ani, iar urmarile sale se observa chiar si pe viitor. Sasha Lopez este una dintre personalitatile cunoscute din Romania si un DJ si producator muzical important, insa si un exemplu al unei persoane care s-a confruntat cu aceasta problema de cateva ori.

Din fericire, el se numara printre cei care au ales sa nu reactioneze la violenta tot cu violenta, ci sa incerce sa gaseasca o solutie.

In cadrul unui interviu acordat Ziare.com, cantaretul spune ca si presa se numara printre cei care se fac vinovati de violenta de azi, deoarece promoveaza foarte mult astfel de exemple.

Cuvintele dor: Violenta verbala, un flagel care lasa urme in sufletele copiilor nostri

Va amintiti sau cunoasteti astfel de cazuri? Cazuri de violenta verbala care au marcat dezvoltarea unui tanar?

Am intalnit astfel de situatii si din pacate cred ca nu exista vreo persoana care sa nu se fi confruntat cu o astfel de problema. Violenta verbala nu a aparut acum, insa in prezent a devenit tot mai des intalnita. Este grav faptul ca presa promoveaza violenta si la fel de grav este si ca oamenii tolereaza acest fenomen.

Cum se manifesta agresorul si de ce credeti ca procedeaza astfel?

Ameninta, reproseaza, critica fara motive intemeiate sau jigneste. Familia si prietenii ne influenteaza foarte mult, iar un astfel de comportament spune multe despre oamenii care ne inconjoara.

Cum ati raspuns agresiunii si cum s-a incheiat conflictul?

Nu ma pot limita doar la un singur caz, insa in astfel de situatii am incercat pe cat posibil sa nu raspund in acelasi fel.

Cuvintele dor: Tu ai suferit din cauza violentei verbale? - Sondaj Ziare.com

Au existat efecte pe termen lung?

Efecte sunt pe termen lung pentru ambele parti in functie de cum s-a manifestat agresorul, dar si cum a reactionat persoana agresata.

Cum ar trebui rezolvat un conflict de agresiune verbala intre tineri?

Trebuie rezolvat cu calm, prin comunicarea problemelor care au generat acel conflict.

Cum ar trebui sa reactioneze persoana agresata?

Persoana agresata trebuie sa spuna apropiatilor despre agresiunea care a avut loc, chiar daca este si verbala. Spunand despre agresiunea care a avut loc poate primi ajutor si astfel sa evite producerea altor agresiuni.

Credeti ca societatea actuala incurajeaza sau tolereaza agresiunea verbala?

Da, asa cum am mai spus, din nefeicire, chiar presa este cea care promoveaza agresiunea verbala. Zilnic putem vedea scandaluri cu oameni care, pentru unii, sunt modele. Promovarea acestor personaje, care uita de cei sapte ani de acasa, cred ca este un lucru gresit.

Societatea tolereaza si incurajeaza aceste actiuni si cred ca ar trebui sa incetam cu totii. Trebuie sa invatam sa-i acceptam asa cum sunt pe cei din jurul nostru, iar daca avem alte opinii sa ni le exprimam fara sa jignim sau sa amenintam.

Cuvintele dor: Violenta verbala raneste. Spune-ne povestea ta si noi iti spunem ce e de facut

De ce sunt tinerii de astazi violenti?

O cauza ar fi modelele pe care le-au avut in fata lor - familia, prietenii, colegii etc. Lipsa comunicarii ii face sa fie violenti.

De ce credeti ca aleg sa se manifeste asa?

Poate pentru ca ei cred ca e mai simplu sa actioneze violent decat sa incerce sa isi rezolve problemele. Ca si stare, ei o percep ca pe o usurare, dar nu este asa. Violenta verbala poate declansa foarte usor violenta fizica.

Ce ar trebui facut pentru a descuraja astfel de manifestari?

Cred ca trebuie promovate urmarile pe care le are violenta verbala, pentru ca lumea sa constientizeze ca si aceasta e o forma grava de violenta.

Descarca gratuit ghidul inteligent pentru copii, tineri si adulti, pentru a descoperi cum poti iesi dintr-o multime de situatii neplacute evitand violenta verbala sau contracarand efectele ei.

Afla mai multe despre violenta verbala si cum poate ea sa-ti afecteze copilul pe site-ul oficial cuvinteledor.ro.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#Sasha Lopez, #Sasha Lopez violenta verbala, #Sasha Lopez violenta copii, #Sasha Lopez cantaret , #copii