De ce sunt copiii mai obraznici in prezenta mamelor

Sambata, 30 Martie 2019, ora 09:18
9329 citiri
De ce sunt copiii mai obraznici in prezenta mamelor
Foto: Pixabay.com / CC0 Creative Commons

Te-ai intrebat vreodata de ce copiii tai par sa se comporte mai frumos de fiecare data cand nu esti in preajma lor? Este cunoscut aproape universal faptul ca cei mici au tendinta de a fi obraznici cand se afla in prezenta mamelor.

Dar de ce? Exista vreun motiv stiintific? Iata ce ar trebui sa stii despre acest subiect si cum ar trebui sa reactionezi!

Care este motivul pentru care sunt copiii obraznici in prezenta mamelor?

Nu este doar imaginatia ta. De fapt, exista cercetari care aprofundeaza acest subiect, astfel incat mamele sa poata intelege mai bine acest fenomen.

Multi psihologi au afirmat ca exista un motiv foarte clar pentru care copiii sunt obraznici in prezenta mamelor.

Ca mama, este important sa intelegi cum functioneaza mintea copilului tau. De ce acesta pare sa fie de un milion de ori mai obraznic cand esti in aceeasi camera cu el?

Cand un copil creste intr-un mediu fericit si sanatos acasa, atunci vede casa ca pe un refugiu, ca pe un loc sigur, ca pe un sanctuar. Si stie si ca exista anumite repercusiuni atunci cand este obraznic.

Stie ca va fi certat daca fuge prin casa cu o foarfeca in mana, daca isi lasa jucariile imprastiate prin toata casa sau daca isi raneste vreun frate.

In ciuda acestor lucruri, un copil va sti intotdeauna ca acasa este locul in care se simte sigur. Stie ca il vei iubi indiferent de ce se intampla. Si acesta este motivul pentru care un copil tinde sa fie mai obraznic de fiecare data cand mama sa se afla in preajma.

De exemplu, atunci cand un copil este lasat la scoala, face tot ce poate pentru a-si suprima comportamentul impulsiv, astfel incat sa para normal si acceptat in acel cadru necunoscut.

Stie ca trebuie sa munceasca pentru a fi acceptat in acest mediu. Intelege ca exista anumite asteptari in diferite medii sociale. Dar, in momentul in care ajunge acasa, stie ca asteptarile nu mai sunt atat de mari si se simte mai confortabil.

Nu este vina copiilor ca se comporta astfel cand sunt acasa. Este o adevarata provocare pentru ei sa-si controleze impulsurile pentru o perioada lunga de timp.

In momentul in care mamele lor se afla in preajma, nu mai simt nevoia sa isi controleze aceste impulsuri. Au incredere in mamele lor ca ii vor accepta pentru cine sunt cu adevarat, indiferent de modul in care se poarta. Cred ca mamele lor ii iubesc, chiar daca imperfectiunile lor sunt vizibile.

Ori de cate ori se afla in fata mamelor, copiii se vor putea relaxa. Nu vor mai simti nevoia sa se controleze atat de mult si pot sa-si urmeze intuitia. Acestea tot ii vor iubi, chiar daca se vor supara pe ei.

Daca vrei sa stii cum sa reactionezi in aceasta situatie, adu-ti aminte sa-i dai putin timp copilului. Permite-i sa se exprime ca o forma de eliberare. Acest lucru il elibereaza de presiunea pe care o pune pe sine ori de cate ori este in afara casei.

Nu ar trebui sa ti se para ciudat daca cel mic este mai obraznic cand este acasa cu tine, mai ales daca se poarta frumos de fiecare data cand iesiti. Este un mediu diferit pentru ei, iar copiii se pricep intotdeauna sa se adapteze la medii.

Incurajeaza-l pe cel mic sa lase mastile deoparte cu tine. Dar ramai si stricta. Cel mic trebuie sa te respecte, nu sa aiba falsul sentiment ca i se cuvinte totul. Parentingul este dificil, insa trebuie sa continui sa inveti lucruri in fiecare zi.

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#sfaturi parenting, #crestere copii , #copii