Nichiduta.ro ramane alegerea constanta a parintilor atunci cand se impune achizitia unei triciclete

Advertorial
Luni, 24 Septembrie 2018, ora 12:46
11870 citiri
Nichiduta.ro ramane alegerea constanta a parintilor atunci cand se impune achizitia unei triciclete

Odata ce bebelusul a invatat sa faca primii pasi si reuseste sa stea in fundulet sigur pe el, scopul parintilor este cel de a inlocui caruciorul greoi cu un echipament mai flexibil si usor de manevrat, menit sa ii confere copilului senzatia de libertate.

Desigur, acesta trebuie sa beneficieze in continuare de siguranta si confort, motiv pentru care achizitia unei triciclete este una dintre optiuni.

Mai mult ca sigur ai fost asaltata de ceilalti parinti cu diverse recomandari de genul "uite unde am gasit tricicleta online de calitate, la un pret convenabil". Ei bine, magazine specializate in astfel de achizitii exista, important este insa a se tine seama de anumite criterii.

De departe cel mai important aspect de care trebuie tinut cont atunci cand se alege tricicleta este varsta copilului. Daca acesta are o varsta extrem de frageda, cuprinsa intre 12-18 luni, se iau in calcul numai modelele gandite sa ofere siguranta deplina in timpul utilizarii, prevazute cu bara de protectie si centura de siguranta cu prindere in 5 puncte.

In cazul copiilor ce au implinit 2 ani sau sunt mai mari, se preteaza modelele concepute in asa maniera incat sa ii acomodeze cu pedalatul, pregatindu-se astfel terenul pentru faza urmatoare - mersul pe bicicleta.

Manerul de ghidaj

Este cel responsabil cu controlul directiei, fiind una dintre componentele de interes atunci cand te informezi cu privire la alegerea unui astfel de produs.

Modelele ce au in partea din spate manere formate dintr-o bara de metal, reglabila pe inaltime de obicei, detasabila, ii ajuta pe parinti sa dirijeze sensul de mers sau sa impinga tricicleta atunci cand copilul a obosit.

Modelele performante pun accentul atat pe confortul copilului, cat si pe cel al parintilor, astfel ca manerele sunt telescopice si pot fi controlate printr-o simpla atingere.

Rotile

Exista roti confectionate din plastic ce au imprejurul lor o banda de cauciuc, roti realizate in totalitate din cauciuc, roti facute dintr-un amestec de pastic cu silicon sau cauciuc.

Desi cele din plastic sunt in general mai zgomotoase si se tocesc destul de repede, banda de cauciuc prelungeste durata de functionare in mod considerabil. Totusi, rotile din cauciuc sunt recunoscute pentru capacitatea de a absorbi socurile, fiind in acelasi timp silentioase.

Materialul

Tricicletele pot fi realizate din plastic, otel sau diverse aliaje. De preferat este sa optezi pentru modelele din metal - sunt mai durabile, asigura stabilitate si sunt mai rezistente la socuri spre deosebire de cele din plastic.

Centura de siguranta

Valabil atat in cazul tricicletelor, cat si al scaunelor de masina, modelele dotate cu centuri de siguranta in 5 puncte castiga detasat. Ideal ar fi ca centura sa fie reglabila si sa permita montarea unor protectii pentru umeri.

In cazul in care tricicleta este echipata cu bara de siguranta, prezenta centurii de siguranta nu mai este o necesitate, intrucat bara frontala asigura protectie totala.

Scaunul

Tricicleta cu scaun reglabil ramane alegerea constanta a parintilor care vor sa ofere piticului plimbari placute si confortabile prin parc. Unele modele permit chiar inclinarea spatarului, in timp ce altele au scaunul imbracat intr-o husa textila ce poate fi scoasa cu usurinta.

Esential este ca scaunul sa fie buretat pentru o senzatie placuta in timpul deplasarilor si de asemenea, suficient de lat. Atunci cand cel mic este prea obosit sa mai poata pedala, suportul pentru picioare este ideal pentru odihnirea acestora.

Copertina solara, un accesoriu la baza, devine o necesitate pe timp de vara pentru a poteja pielea micutului de arsita dogoritoare. Cu atat mai bine daca se poate detasa si regla in functie de nevoi.

Este bine sa pui la indemana copiilor foarte mici, pe ghidon, jucarii care sa le capteze interesul atunci cand devin plictisiti. Tricicletele moderne sunt dotate cu figurine muzicale, luminoase, butoane etc.

Nu in ultimul rand, copilul trebuie supravegheat in permanenta pentru ca acesta se poate ridica sau apleca in orice moment si implicit, rani.

Atunci cand il scoti pe prichindel la prima plimbare cu tricicleta inarmeaza-te cu multa rabdare, explica-i rolul fiecarei componente in parte si modul in care o va folosi. Important este sa ii faci o prezentare cat mai interesanta, astfel incat sa ii starnesti interesul sa doreasca sa o testeze.

Astfel, magazinul pentru copii - nichiduta.ro - intampina parintii cu oferte avantajoase ce se raporteaza la nevoile celor mici.

Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Alianţa Dreapta Unită şi-a lansat vineri, 26 aprilie la Buzău, candidaţii pentru alegerile locale, vicepreşedintele USR Dan Barna formulând cu acest prilej o serie de critici la adresa...
Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Gabriela Firea, candidatul PSD pentru Primăria Generală a Capitalei, reafirmă că nu are nicio vină în scandalul azilurilor, care a devenit anchetă penală. „Nu am de ce să plătesc eu...
#triciclete copii , #copii