Scaunele auto Rear Facing pentru copii: cel mai bun mod de a va proteja copiii

Advertorial
Vineri, 09 Noiembrie 2018, ora 14:50
20001 citiri
Scaunele auto Rear Facing pentru copii: cel mai bun mod de a va proteja copiii

Cea mai buna modalitate de a va pastra copilul in siguranta in masina este sa utilizati corect scaunul auto.

Scaunele pentru sugari, denumite si scoici, orientate doar cu spatele la sensul de mers, sunt in general potrivite pentru copiii de pana la 10 kilograme, de la nastere, pana la aproximativ 12 luni.

Acestea ofera protectie capului, gatului si coloanei vertebrale a copilului, dar este foarte important sa fie montat conform manualului, pentru montarea corecta.

Un scaun auto bine ales si montat, ofera cea mai buna protectie copiilor dumneavoastra. O caracteristica importanta a tuturor scaunelor auto pentru copii este dimensiunea ajustabila.

In primele luni ale copilului, cea mai buna optiune pentru el, o reprezinta scaunul auto de tip scoica, cu centura de prindere in 5 puncte; aceasta protejeaza cel mai bine coloana vertebrala a micutului.

Pentru copiii cu varsta mai mare de 1 an si cu greutate mai mare de 9 kg, cele mai sigure scaune raman tot cele montate cu spatele la directia de mers, pana la cel putin 18 kg, aproximativ 4 ani. In aceste scaune, copiii sunt de 5 ori mai protejati decat in scaunele orientate cu fata la directia de mers.

Plasarea unui copil pe bancheta din spate in loc de scaunul din fata, reduce riscul de deces cu 27%, indiferent daca masina are sau nu un airbag lateral pentru pasageri.

Iata cateva sfaturi de care e bine sa tineti cont, atunci cand porniti in cautarea de scaune auto copii, pentru a va proteja micutul.

Cumpararea scaunului auto potrivit

Copii dumneavoastra trebuie sa stea in scaun auto rear facing cat mai mult posibil, cel putin pana la 18 kg, varsta aproximativa de 4 ani. Atunci cand acestia depasesc greutatea pentru scaunul respectiv, trebuie schimbat scaunul, cu unul dintr-o grupa superioara.

Informati-va si obtineti mai multe detalii despre cumpararea scaunului potrivit pentru copilul dumneavoastra.

Instalarea scaunului auto

Va trebui sa decideti daca utilizati centura de siguranta sau sistemul de prindere ISOFIX pentru fixarea scaunului auto.

Ambele sunt sigure, insa sistemul ISOFIX reduce riscul de montare incorecta, care apare frecvent in cazul scaunelor auto montate cu centura masinii.

Cele mai perfomante scaune, care respecta ultimele reglementari, au prindere exclusiva in sistemul ISOFIX pentru a inlatura riscul de montare incorecta. Pentru fixarea sigura si corecta a scaunului auto in autovehicul, sistemul ISOFIX este un "must have".

Functiile si sistemele scaunului auto

Ultima inoavatie si una foarte utila o reprezinta sistemul de rotatie de 360 grade, aceasta permite o instalare usoara a bebelusui in scaun, intrucat scaunul poate fi orientat cu fata catre portiera.

Un alt sistem cu care multe scaune sunt dotate, este piciorul suplimentar de fixare. Acesta se fixeaza in podeaua masinii ajuta la absorbirea fortei imapactului in cazul unei coliziuni frontale si ofera stabilitate suplimentara. Acest sistem, dar si sistemul ISOFIX au indicatori care arata daca fixarea este corecta, la fixarea corecta idicatorii devin verzi.

Un model care ne-a atras atentia, este scaunul auto rotativ Tiago KidsCare, care permite utilizarea rear facing prelungit pana la 18 kg.

Scaunul auto rear facing rotativ Tiago KidsCare este unul dintre modelele care se monteaza doar in sistemul ISOFIX al masinii si este dotat si cu picior de sprijin.

Pentru confortul bebelusilor are inclus un insert, din spuma cu memorie, dar si o pernuta reductoare pentru cap.

De asemenea, spatarul scaunului se poate inclina in 4 pozitii, atunci cand este montat cu spatele la directia de mers, pentru un somn linistit al bebelusului.

Pentru mai multe detalii si informatii despre scaune auto copii puteti vizita www.kidscare.ro.

Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, afirmă vineri, la 20 de ani de la admiterea României în NATO, că aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră, pe...
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Marcel Ciolacu, premierul României afirmă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că apartenenţa României la Organizația Nord Atlantică reprezintă o garanţie de securitate pentru...
#scaun auto rear facing, #scaune auto copii , #copii