Stiti cum a fost inventata tricicleta pentru copii? Istoria uneia dintre cele mai indragite jucarii de exterior

Advertorial
Marti, 25 Octombrie 2016, ora 17:09
12978 citiri
Stiti cum a fost inventata tricicleta pentru copii? Istoria uneia dintre cele mai indragite jucarii de exterior

V-ati intrebat vreodata cum au aparut tricicletele pentru copii? Prima atestare documentara dateaza din secolul XVII si a fost opera unui ceasornicar. N-a inventat tricicleta pentru distractie, ci din nevoie.

In vremurile noastre, este cat se poate sa normal sa vedem pe strada triciclete pentru copii. Insa nu dintotdeauna a fost asa si, ca orice lucru, tricicletele pentru copii au avut nevoie de un inventator. Numele lui a fost Stephan Farffler, a fost ceasornicar si este vazut in istorie drept parintele de triciclete pentru copii.

Nascut in Nurnberg, Germania, Farffler a ramas fara picioare si a lucrat la cautarea unei solutii pentru ca mobilitatea lui sa nu fie atat de mult afectata. Nu este clar anul in care a inventat "bunicuta" de triciclete pentru copii, unii vorbesc despre anul 1655, altii spun ca s-a intamplat in anul 1680. Cert este ca vehiculul inventat de Stephan Farffler nu a fost conceput ca o jucarie pentru copii, initial.

Ce a urmat dupa, cu explozia de triciclete pentru copii, a fost o surpriza pentru toti.

Conform atestarilor istorice, inventia lui Stephan Farffler era mai degraba un scaun cu rotile. Avea trei roti, se asemana cu tricicletele de acum, insa era pus in miscare cu ajutorul unui mecanism actionat de maini. Mecanismul punea in miscare roata din fata, care astfel ii permitea lui Stephan Farffler sa se deplaseze. Ulterior, de-a lungul anilor, de la aceasta idee s-a ajuns la triciclete pentru copii.

In 1789, doi inventatori francezi au mers mai departe cu ideea. Cei doi au fabricat un vehicul pe trei roti, care era pus in miscare de pedale. Si-au numit inventia tricicleta si aceasta este mai aproape de ceea ce inseamna acum ideea de triciclete pentru copii. Inventia celor doi francezi a adus pentru prima data denumirea de tricicleta si tot pentru prima data au fost folosite pedale actionate de picioare.

Insa nici Stephan Farffler, nici cei doi francezi nu si-au inregistrat inventia. Asta i-a permis lui Denis Johnson, inventator britanic, sa-si patenteze el creatia, in 1818. Acesta a construit propria varianta de triciclete pentru copii, usor diferita fata de ceea se crease pana atunci. In 1876, James Starley a lansat Coventry Lever Tricycle, cu doua roti mici pe dreapa si una mare pe stanga. Cea din urma era pusa in miscare cu ajutorul unui mecanism manual.

Abia in 1877 a aparut o varianta care seamana cu modelele de acum de triciclete pentru copii. A purtat tot semnatura lui James Starley si modelul i-a innebunit atunci pe britanici. Tricicleta se apropia ca model de cea din zilele actuale. A avut atat de mult succes, incat in 1879, la doi ani distanta de la lansare modelului, britanicii dezoltasera alte 12 modele de triciclete, pentru a satisface apetitul populatiei pentru un astfel de vehicul. Toate era produse in Coventry, Marea Britanie. Pana in 1884, numarul modelelor a ajuns la 120 si erau produse de 20 de fabrici diferite.

In 1881, "Leicester Safety Tricycle Company", tot din Anglia, a lansat primul model de tricicleta cu o singura roata in fata. Asa a luat nastere, practic, prima serie de triciclete pentru copii. Un astfel de model costa in 1882 in jur de 18 lire sterline. De aici a inceput istoria moderna a tricicletei. In timp, a devenit atat de populara in Marea Britanie, incat in 1929 a fost infiintat primul club de triciclisti.

La Noriel, puteti descoperi triciclete pentru copii tare interesante, imprimate cu personajele favorite ale copiilor, la preturi pentru toate buzunarele si care sigur vor fi imediat indragite de cei mici si le vor transforma plimbarile in aer liber in zambete multe.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#triciclete copii , #copii