Top 10 cele mai vandute jucarii ale tuturor timpurilor (Galerie foto)

Vineri, 23 Decembrie 2011, ora 12:58
12271 citiri
Top 10 cele mai vandute jucarii ale tuturor timpurilor (Galerie foto)
Foto: LiveScience

Oricine stie ca in preajma Sarbatorilor de iarna jucariile inregistreaza cele mai mari vanzari din tot anul, si asta deoarece parintii (si Mos Craciun) se straduiesc, pe cat posibil, sa faca pe plac copiilor, care asteapta astfel de cadouri si inainte de sarbatorirea Sfantului Nicolae si inaintea Craciunului.

Iar pentru a fi in ton cu aceasta perioada a anului, LiveScience a descoperit jucariile care s-au vandut cel mai bine, din toate timpurile (mai jos sunt prezentate in ordine aleatorie).

1. Hula Hoop

Este vorba de un cerc de aproximativ un metru in diametru, care poate fi rotit in jurul corpului si care a fost folosit la circ, dar nu numai, cu mult inainte de a fi comercializat la scara larga.

In 1957, doi antreprenori americani s-au hotarat sa produca acest cerc in masa, realizandu-l plastic, iar succesul pe care l-a avut compania de jucarii Wham-O a fost unul rasunator (pentru acea vreme mai ales): 25 de milioane de cercuri din plastic au fost vandute in mai putin de patru luni, in 1958, iar in doi ani vanzarile au atins peste 100 de milioane de unitati.

2. Slinky

Ideea acestei jucarii foarte cunoscute i-a venit unui inginer de marina, in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, cand se afla pe un santier naval. La un moment dat, un arc foarte lung a cazut pe biroul acestuia si de acolo pe podea. Ulterior, a fost inventata jucaria, care s-a vandut in mai mult de 300 de milioane de exemplare si care inca mai are cautare.

3. Pet Rock

Dupa cum a declarat, directorul de publicitate Larry Dahl a avut ideea de a realiza aceasta jucarie in timp ce se afla la un sprit cu prietenii, care se plangeau de animalele lor de companie. Atunci s-a gandit ca ar putea comercializa pur si simplu o piatra drept animal de companie, iar, spre surprinderea multora, aceasta a avut succes in randul copiilor.

Circa sase luni a fost populara aceasta jucarie, in anul 1975, timp in care s-au vandut peste 5 milioane de unitati, iar Dahl a castigat aproximativ 15 milioane de dolari.

4. Zhu Zhu pets

Inspirat de filmuletele de pe YouTube in care apar hamsteri cantand si dansand, Russell Hornsby este cel care s-a gandit sa creeze jucarii robotizate, care sa semene cu hamsteri si care sa faca diverse miscari. Numai in sezonul Craciunului din 2009 au fost vandute peste 10 milioane de exemplare.

5. Domnul Cap de cartof

Aceasta jucarie s-a nascut intr-o gradina din Brooklyn, unde un inventator obisnuia din cand in cand sa ia cate un cartof, sa ii puna ochi din boabe de struguri si nas dintr-o bucata de morcov.

Ulterior, ideea a fost vanduta unei companii de jucarii, iar "Domnul Cap de Cartof", care a ajuns in magazine in 1952, a fost prima jucarie care a avut parte de o reclama televizata. Numai in primul an jucaria a facut vanzari de 4 milioane de dolari, intrand in clasamentul celor mai bine vandute din toate timpurile.

6. Papusile Cabbage Patch

Aceste papusi au fost create in 1983 de catre compania Coleco si, in loc sa fie doar vandute, fiecare a fost "adoptata", cu "certificat de nastere" inclusiv. In preajma Craciunului din acel an au devenit foarte cautate si peste 5 milioane de exemplare au fost vandute numai in primul lor an de existenta. Acestea au stat chiar la baza inventarii unui dans, care a fost numit "The Cabbage Patch".

7. Game Boy

Dupa debutul din 1991, Game Boy de la Nintendo a constituit o concurenta notabila pentru jocurile video. Acest sistem de joc era portabil si putea fi jucat neintrerupt pana la 35 de ore. Game Boy si Game Boy Color au avut vanzari ce au atins 118 milioane de exemplare, dupa care au fost scoase de pe piata.

8. Papusa Barbie

Probabil cea mai cunoscuta in Romania din aceasta lista, aceasta jucarie a fost lansata in 1959, iar de atunci a devenit faimoasa in intreaga lume, avand in continuare un mare succes: doua papusi Barbie sunt vandute la fiecare doua secunde in lume, fiind vorba de o "industrie" cu operatiuni de 1,5 miliarde pe an.

9. Figurinele Star Wars

Acestea au aparut pe rafturile din magazine in 1978, iar in zece ani diversii producatori au vandut peste 300 de milioane de unitati. Cu ajutorul figurinelor, copiii puteau reconstitui scene din seria de filme preferata, avand peste 90 de optiuni din care puteau alege.

10. Mingea Nerf

Iventatorii, fratii Parker, s-au bucurat de vanzari de peste 300 de milioane de unitati dupa anul 1969. Mingea era din spuma poliuretanica, astfel ca cei mici se puteau juca cu ea fara sa stea cu grija ca vor sparge vreun geam (a fost creata special pentru interior).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
#cele mai vandute jucarii, #jucarii incasari record, #jucarii celebre, #cadouri copiii , #copii