Vrei sau nu un al doilea copil? Trucuri pentru a te decide mai repede

Miercuri, 09 Martie 2011, ora 22:00
6972 citiri
Vrei sau nu un al doilea copil? Trucuri pentru a te decide mai repede
Foto: Buzzle

Un copil aduce bucurie in viata unui cuplu. Ce se intampla cand sunt doi copii? Mai multa fericire? Sau nu. Asta este intrebarea. In zilele noastre sa te decizi daca sa ai al doilea copil sau nu este chinuitor.

In primul rand aceasta este o decizie pe care trebuie sa o ia ambii soti. Este necesar sa stii ceea ce simte celalalt in legatura cu parerea ta, te sfatuieste Buzzle.

Nu te grabi. Este foarte greu sa cresti doi copii mici in acelasi timp, asa ca daca abia l-ai facut pe primul si ceasul tau biologic nu reprezinta o problema, ia o pauza. Unele dintre cele mai fericite familii sunt acelea in care diferenta de varsta intre copii este mare.

Doar pentru ca vrei sa ii oferi copilului tau un frate sau o surioara nu este un motiv suficient pentru a face altul. Nu toti frati se inteleg bine, asa ca risti sa iasa prost. Daca vrei companie pentru copilul tau, pur si simplu invita-i prietenii la el sau mergi in locuri pline de copii de varsta sa.

Incearca sa vizualizezi viata cu doi copii. Gandeste-te la cheltuielile de acum si constientizeaza faptul ca trebuie inmultit cu doi. Copilul tau are o zi mai proasta si iti scoate peri albi? Gandeste-te cand vei avea doi si vei avea parte de asa ceva. Pe de alta parte si distractia va fi dubla.

Jucarii care dezvolta inteligenta copilului

In acelasi timp gandeste-te la viata cu un singur copil. Toata atentia ti se indreapta catre el, este cel mai rasfat, nu risti sa se bata sau sa fie gelos unul pe celalalt.

Sa spunem ca ai decis: mai vrei un copil, dar vrei si un alt adolescent sau acum suferi din cauza faptului ca micutul tau este matur si nu mai are atat de multa nevoie de tine. Tine minte ca asta se va intampla indiferent de cati copii vei face: ei cresc si parasesc locuinta parintilor.

De asemenea, ia in considerare resursele de orice ordin: financiar, emotional si fizic. Un copil nu este usor de crescut si trebuie sa faci fata multor provocari. Esti destul de sanatos pentru a putea sa stai toata ziua dupa el? Esti suficient de rabdator pentru a nu ajunge sa tipi de nervi? Ai destui bani pentru a-i oferi tot ceea ce are nevoie? Raspunde la aceste intrebari si poate nu mai este nevoie sa te gandesti la nimic altceva.

Inchipuie-ti ca mergi la un control medical si afli ca nu mai poti face copii. Care ar fi prima ta reactie? Te-ai bucura sau ai simti ca pica cerul pe tine?

Dupa ce te-ai gandit la toate acestea, sigur o sa iti fie mai usor sa te decizi.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#copil familie, #relatii familie copil , #copii