Ziare.com si Editura Cununi de Stele te invita la concurs - Castiga o carte!

Vineri, 02 Noiembrie 2012, ora 09:34
2555 citiri
Ziare.com si Editura Cununi de Stele te invita la concurs - Castiga o carte!
Foto: darlenefoster.wordpress.com

Saptamana aceasta Ziare.com si Editura Cununi de Stele va invita la un nou concurs in urma caruia puteti castiga cartea "Cum s-a facut de nu mi-am batut copilul", de Carmen Musat-Coman.

Pentru a particpa la concurs raspunde printr-un comentariu la intrebarea "La ce va ganditi cand auziti ca 'Bataia este rupta din Rai'?" si poti castiga una dintre cele cinci carti.

Cartea face parte din seria "Cum s-a facut.." si abordeaza relatiile dintre parinti si copii, parinti si sistemul educational.

Autoarea nu da lectii, nu da sfaturi, ci ne reaminteste, descrie, traieste situatiile in care se afla, la un moment dat, un parinte. Invata, in fiecare zi, sa fie un parinte multumit, prevenindu-i inca de la inceput pe cei care au impresia ca a mai fost publicat un ghid care te invata cum sa fii parintele model:

-Daca nu te recunosti in nici un personaj, atunci aceasta carte este pentru tine.

-Daca nu gasesti nici o relatie intre titlu si continut, atunci aceasta carte este pentru tine.

-Daca te astepti sa primesti sfaturi, retete pentru a fi un parinte perfect, atunci aceasta carte NU este pentru tine.

"Cartea aceasta e formata din ganduri. Nu afirm ca sunt intelepte, dar va garantez ca sunt de bun simt. Le-am reunit aici cand mi-am dat seama ca uneori reactionam atunci cand altcineva ne spune ceea ce noi stim dar, din varii motive, am uitat, ignoram. La un moment dat, am asistat la o scena intre o mama si fiica ei de vreo opt ani. Mama ii reprosa o multime de lucruri, o tot certa.

A luat un biletel din cosuletul cu proverbe bengaleze pe care i-l intindeam, l-a desfacut, a citit cu voce tare, s-a uitat la mine cu o privire rea si mirata totodata, si-a luat copilul de mana si a plecat. Pe bilet scria: 'Parintii nemultumiti cred ca numai copiii altora sunt buni'.

Acela a fost momentul in care m-am decis sa pun laolalta gandurile mele despre parinti si copii. Poate ca o vorba, o situatie va vor da de gandit asa cum mi-au dat si mie, la vremea respectiva. Nu cred ca acum sunt o mama mai buna, mai desteapta, mai inteleapta, insa ma straduiesc.

Si ii dedic fiicei mele aceasta carte, nu pentru ca datorita ei am batut toate parcurile din Bucuresti, am trecut pragul gradinitelor si scolilor, dand nas in nas cu toate situatiile descrise, ci pentru ca datorita ei invat, in fiecare zi, sa fiu un parinte multumit", a spus Carmen Musat-Coman.

Concursul se desfasoara in perioada 29 octombrie - 2 noiembrie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#concurs Ziarecom carte, #castiga o carte, #concurs carte, #concurs carte Cununi Stele , #copii