Ziare.com si Editura Cununi de Stele te invita la concurs - Castiga o carte!

Vineri, 28 Decembrie 2012, ora 07:30
2590 citiri
Ziare.com si Editura Cununi de Stele te invita la concurs - Castiga o carte!
Foto: darlenefoster.wordpress.com

Ziare.com si Editura Cununi de Stele iti pregateste o surpriza. Participa la concursul nostru si poti castiga de Craciun cartea "Lupii cantareti si Lebada invatatoare", de Ana Coman.

Raspundeti printr-un comentariu la intrebarea "Care a fost cel mai frumos cadou primit de Craciun in anii trecuti?" si poti castiga cartea.

Poezii pentru copii scrise de un copil. Carte nominalizata la sectiunea "Cel mai bun autor de carti pentru copii", a 32-a editie a "Trofeului micului cititor" - Biblioteca Judeteana Hunedoara. Editura Cununi de stele, mai 2011

Scrise la 9 ani, versurile din volumul de fata ne prezinta un univers fascinant al imaginatiei unui copil, unde craiasa aduce soarele de acasa, omul de zapada tanjeste dupa un botosel, ceasul doreste sa fie recomandat la Rosu Imparat, lupul Nataflet e mare cantaret, anul are fete cucuiete... In lumea creata, autoarea vorbeste o limba inventata, chistoreza, iar animalele sunt inzestrate cu trasaturi umane, caracteristice fabulelor: iedul se cam tine de baut, legumele intra in conflict, lebada are tupeu.

Cu talent, sensibilitate si umor, Ana sugereaza ca fiecare zi poate fi frumoasa: prin prietenie, cantec, solidaritate. De unde si concluzia din "Culoarul vietii" , facuta cu seninatatea unui batran intelept: "Viata a trecut/Si nu m-a durut".

Vreau sa fiu un ceas desteptator

Ma vedeti? Cine sunt eu?

Sunt un ceas vazut cu greu,

Caci pe un zid mi se afla culcusul si casa,

Calculatorul, scaunul si masa.

Ce ma fac? Sunt gras si mare!

Mereu stau in picioare,

Cu haina asta de urata culoare.

Mi-as dori... destept sa fiu.

Cu chiu cu vai, cu vai, cu chiu,

Pot s-ajung desteptator

Iar de-mi schimb imbracamintea, chiar... semafor.

Vreau sa fiu recomandat

Chiar la Rosu Imparat.

Ori la Verde... Nu prea stiu...

Vreau doar folositor sa fiu,

Caci sa cant eu imi doresc,

"Tic-tac!". Sa va-nnebunesc!

Dar asa, plangand pe zid,

Ce ma fac? Sunt chinuit...

A! M-a chemat mama la masa.

Trebuie sa plec! Dar, haide, lasa,

Vin si maine tot aici,

Ca sa-mi dati cei mai dulci pupici.

Ana Coman are 17 ani, e eleva a Colegiului National Iulia Hasdeu din Capitala. De la 9 ani, varsta efervescentei sale creatoare, e membra a Corului de Copii Radio. A debutat pe site-ul cultural www.liternet.ro, cu povestea "Iedutul cu trei capre". "Nazdravaniile lui Ciufulici", aparute la editura Cununi de stele in 2009, au fost scrise... tot la 9 ani!

Concursul se desfasoara in perioada 24-28 decembrie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#castiga o carte, #concurs Lupii cantare i, #concurs Ziarecom , #copii