Probleme in dragoste? O seara de speed dating te poate ajuta sa-ti gasesti jumatatea

Sambata, 02 Noiembrie 2013, ora 12:47
12337 citiri
Probleme in dragoste? O seara de speed dating te poate ajuta sa-ti gasesti jumatatea
Foto: Arhiva

Intr-o epoca in care joburile acaparante si lipsa tot mai acuta de timp fac din ce in ce mai dificila gasirea unei jumatati, au aparut servicii diversificate care sa ii ajute pe cei cu probleme in amor.

Unul dintre aceste servicii este speed dating-ul, care presupune participarea unui numar egal de barbati si femei, reuniti de organizatori in functie de o serie de criterii de compatibilitate.

"Fiecare participant primeste la sosire un formular pe care il completeaza pe parcursul intalnirilor cu numele celor pe care i-a cunoscut si o nota de apreciere a compatibilitatii dintre ei. Notele sunt intre 1 si 5 si spunem ca exista o 'potrivire' atunci cand cele doua parti si-au evaluat compatibilitatea cu minim nota 3.

Fiecare femeie are locul sau la cate-o masa, iar barbatii se rotesc la mese, la intervale de cate 7 minute. Este, deci, un maraton de micro-intalniri pe care noi il supraveghem de la un capat la altul si in care clopotelul SingleBell are grija sa delimiteze inceputul si sfarsitul fiecarei intalniri.

La sfarsitul sesiunii de speed dating, echipa noastra strange toate formularele, iar a doua zi toti participantii primesc rezultatele intalnirii: datele de contact ale fiecarei persoane cu care s-au potrivit in alegeri", a explicat Simona State, fondatoarea primei agentii de speed dating din Romania, pentru Ziare.com.

Diferenta dintre speed dating si matrimoniale

Aceasta a povestit ca a adaptat conceptul la nevoile romanilor, dupa o petrecere esuata pentru oameni singuri, organizata in februarie 2010, de Valentine's Day. Tocmai vazuse un film care trata acest subiect si, daca pana atunci era destul de reticenta, a inceput sa priveasca ideea de speed dating cu alti ochi.

"Cum si eu trecusem printr-o perioada de aproximativ doi ani de cautare a unei relatii asa cum imi doream, pana sa il intalnesc pe sotul meu, am avut experienta directa a dificultatilor pe care le poti intampina atunci cand incerci sa echilibrezi viata de birou cu cea personala si sentimentala. Sincer, am avut momente in care ma temeam ca nu exista nimeni pe lume pentru mine, sau ca exista pe undeva, dar nu-l voi gasi pentru ca nu am nici timpul, nici resursele necesare pentru a-l cauta", a mai relatat aceasta.

Fondatoarea agentiei care realizeaza serile de intalniri rapide sustine ca acestea reprezinta o alternativa de socializare mai sigura decat site-urile de matrimoniale, cu care speed dating-ul este adesea asociat in mod eronat.

Diferenta dintre serviciile clasice de matrimoniale si conceptul de speed dating consta, in primul rand, in faptul ca organizatorii grupeaza participantii la o seara de intalniri in functie de criterii precum varsta, nivel de studii, statut social, preferinte, dar si dupa felul in care arata, dupa ce acestia isi creeaza un profil pe site-ul agentiei.

"In afara de varsta, tinem cont si de inaltime, de nivelul de studii, de statutul social, de diverse preferinte specificate, ca parteneri fumatori/nefumatori, cu sau fara copii, dar si de pozele pe care le incarca in profilul lor. Poza de profil este obligatorie, atat pentru ca ne ajuta destul de mult la formarea grupelor - o poza chiar poate inlocui o mie de cuvinte, cat si pentru ca ne ofera o siguranta asupra seriozitatii si onestitatii celor care se inscriu in comunitatea noastra", a adaugat Simona State.

Participantii, persoane cu studii superioare, cu cariera si putin timp liber

In ceea ce priveste tipologia participantilor, aceasta a dat asigurari ca cei care apeleaza la serviciile de speed dating au, in proportie de 90%, studii universitare si post-universitare, fiind persoane active profesional, cu o cariera in ascensiune sau deja bine conturata, cu destul de putin timp liber.

Participantii sunt persoane de toate varstele, dar care au peste 22 de ani (in cazul femeilor) si peste 25 de ani (in cazul barbatilor). Totusi, cu o ocazie s-a facut si o exceptie, fiind permisa participarea unei tinere de 21 de ani, care insa avea un serviciu stabil, dar prea putin timp pentru a-si face o relatie. Cel mai varstnic participant a avut 59 de ani.

Fondatoarea agentiei care intermediaza intalniri pentru cei singuri sustine ca evenimentele acestea au reprezentat startul a peste 100 de relatii si au pus bazele a sapte casatorii. Mai mult, in doar patru ani de cand se organizeaza speed dating-uri in Romania, s-au nascut si doi bebelusi din relatiile care s-au legat in urma unor astfel de evenimente.

Cele mai multe seri de speed dating se organizeaza in Bucuresti, dar si in alte sapte orase ale tarii: Iasi, Timisoara, Craiova, Cluj, Constanta, Ploiesti si Pitesti.

Medicul Cătălin Cîrstoiu, propunerea PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, a ajuns la Guvern pentru a discuta cu liderii coaliției. Ședințe la PNL și PSD București
Medicul Cătălin Cîrstoiu, propunerea PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, a ajuns la Guvern pentru a discuta cu liderii coaliției. Ședințe la PNL și PSD București
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei, acesta urmând să fie anunţat oficial drept candidat al celor două partide la...
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PNL şi PSD Bucureşti vor avea o întâlnire, marţi, 19 martie, cu consilierii municipali social-democraţi şi liberali pentru a cere convocarea unei şedinţe de Consiliu General...
#Speed Dating Romania, #intalniri persoane singure Bucuresti, #intalniri organizate matrimoniale Romania, #speed dating Bucuresti , #cuplu