Secrete care iti salveaza casnicia de divort

Luni, 20 August 2012, ora 23:51
11988 citiri
Secrete care iti salveaza casnicia de divort
Foto: Fox News

Atunci cand o casnicie nu mai merge chiar ca la inceput, cei implicati trebuie sa ia unele masuri pentru a trece de perioadele grele pe care orice mariaj le are.

Este adevarat ca nicio casnicie nu este complet ferita de riscul divortului. Relatiile de lunga durata necesita efort din partea ambilor parteneri si este nevoie de unele schimbari de-a lungul timpului, transmite Fox News. A acorda putin mai multa atentie celuilalt poate face o casnicie cu adevarat fericita.

Sfaturile urmatoare te vor ajuta sa asiguri mariajului tau sansa unei lungi perioade de fericire in doi.

Cauta-ti un confident

A vorbi zilnic cu partenerul despre toate problemele pe care le ai si te apasa nu este chiar cel mai bun lucru pe care il poti face. In schimb, poti apela la un psiholog sau la un prieten. Astfel, vei putea impartasi cu celalalt doar ceea ce este pozitiv.

Relatia e prioritara

A iesi in oras cu partenerul o data pe saptamana nu este de ajuns. Aminteste-ti ca sotul sau sotia este cea mai importanta persoana din viata ta si trateaz-o asa cum trebuie. Statisticile arata ca momentele placute pe care cineva le petrece alaturi de partener devin tot mai putine de-a lungul timpului. O solutie este sa ai o relatie puternica si de incredere cu celalalt.

Fericirea e doar a ta

Nu te astepta ca partenerul sa te faca fericit, caci acest lucru poate fi realizat doar de catre tine insuti. Daca ajungi sa obtii fericirea pentru tine, atunci ea se va oglindi si in relatie.

Complimente, nu critici

Criticile sunt greu de acceptat si nu fac bine unei casnicii. Ele intra in mintea celuilalt si ajung sa fie o autocritica. Este bine sa iti creezi obiceiul de a face complimente celuilalt cel putin o data pe zi. La inceput, le va considera greu de acceptat, dar ii vor placea tot mai mult, iar vorbele frumoase vor arata dragostea pe care i-o porti.

Nu irosi timpul

Este momentul sa nu mai faci unele lucruri doar din obligatie si sa iti folosesti timpul pentru relatia voastra. Poti elimina unele responsabilitati care nu iti plac si astfel vei avea mai mult timp la dispozitie pentru voi doi. Poti stabili inca o seara in care sa iesiti in oras, aratandu-i celuilalt ca sacrificiul a meritat.

Invata sa asculti

Divorturile apar adesea din cauza lipsei de comunicare dintre cei doi parteneri. Fiinta umana are nevoie sa simta ca este ascultata, iar gandurile si opiniile ei chiar conteaza.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#sfaturi evitare divort, #sfaturi relatie cuplu, #sfaturi casnicie fericita, #sfaturi mariaj fericit , #cuplu