5 moduri creative de a-ti transforma dormitorul folosind vopsea lavabila

Vineri, 03 Iulie 2015, ora 16:19
17130 citiri
5 moduri creative de a-ti transforma dormitorul folosind vopsea lavabila
Foto: kaboompics.com

Fie ca esti o fire sofisticata, petrecareata, extravaganta sau poate putin din fiecare, cu siguranta iti vei gasi sau regasi inspiratia in stilurile de amenajare de mai jos.

Tapet sau vopsea lavabila?

Felul in care alegi sa-ti decorezi spatiul personal te reprezinta, iar pentru a crea un ambient in care sa te regasesti este nevoie de o cromatica armonioasa. Pe langa mobilier, coloristica este data in mare parte de peretii incaperii, pe care ii poti decora, la alegere, cu tapet sau cu vopsea lavabila. De ambele parti exista atat avantaje, cat si dezavantaje.

Desi este necesara o pregatire anterioara a peretilor, este mult mai usor sa aplici vopsea lavabila decat tapet. In plus, vopseaua lavabila iti ofera o libertate uriasa de expresie (te poti juca dupa bunul plac cu orice culoare din spectrul cromatic si poti aborda relativ usor combinatii diferite).

5 sugestii pentru decorarea peretilor cu vopsea lavabila de interior

Indragostita prin excelenta!

Sa zicem ca esti o fire romantica si ai nevoie ca budoarul tau sa emane acest lucru din orice colt al sau. Renunta la rozul traditional si alege o nuanta calda de piersic-coral. O astfel de culoare de vopsea lavabila pe peretii din camera ta, completata cu texturi in acelasi ton, la care adaugi putin alb cremos si o nuanta blanda de gri, te va transpune imediat in starea pe care ti-o doresti.

Si nuantele de albastru racoros pot fi... calde!

Albastru senin ca cerul! Dar, cand vine vorba de amenajari interioare, albastrul devine culoarea ideala pentru dormitorul baietilor. De fapt, aceasta culoare nu cunoaste constrangeri de varsta si gen. Asa ca alege o vopsea lavabila de interior alba, cu un strop de gri, astfel incat sa inlaturi orice urma de indoiala ca ar fi vorba despre o camera de baiat.

Completeaza-ti alegerea cu diverse tonuri de albastru pentru decoratiuni, cateva nuante de accent si modele care sa vina in contrast: albastru ultramarin combinat cu alb si o nuanta pala de piersica. Si uite asa vei avea parte de o atmosfera super sofisticata chiar la tine in dormitor!

Indrazneste!

Cei mai multi oameni au retineri atunci cand vine vorba de nuante inchise de vopsea lavabila, pentru ca exista mitul conform caruia acestea ar avea tendinta de a micsora spatiul unei incaperi. Practic, lucrurile stau altfel: culorile inchise fac ca peretii sa para ca se afla intr-o perspectiva mai indepartata decat sunt de fapt.

Secretul consta in contrabalansarea nuantei inchise cu mult alb stralucitor, pentru a oferi ochiului senzatia de odihna. Iar daca completezi totul cu o superba culoare de accent (de exemplu, portocaliul isi face bine treaba intr-o astfel de combinatie!) vei obtine o camera extrem de confortabila, in loc de o incapere care creeaza senzatia de claustrare.

Extravaganta la nivel inalt!

Pentru cei care tanjesc la un budoar somptuos, luxos, extravagant, a sosit momentul sa se opreasca din cautarea combinatiei perfecte. Acest melanj de nuante neutre precum albul, fildesul sau griul, cu tonuri delicate de negru si auriu ce reies din texturile fine, dar in acelasi timp pretentioase, este exact ce cautau! Sofaua din catifea roz completeaza perfect peisajul si da o nota de eleganta feminina incaperii.

Liniste si pace...

Dormitorul ar trebui sa fie un spatiu al refugiului din fata agitatiei cotidiene. Este locul in care ne retragem pentru a ne reincarca bateriile. Pentru un efect linistitor, este indicata folosirea unor nuante de vopsea lavabila, cu un strop de gri. In completare, alege culori de accent care emana mai degraba caldura decat racoare precum: cremul, griul mediu si galbenul si astfel vei avea tot ce iti trebuie pentru a crea o atmosfera relaxanta care te va ajuta cu siguranta sa te deconectezi.

Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
#vopsea lavabila dormitor, #sfaturi vopsea dormitor, #culori vopsea dormitor , #decoratiuni interioare