Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Arhitectura si design cu Miruna Pavoni: 5 idei pentru o baie cu o atmosfera relaxanta (Galerie foto)

Joi, 02 Aprilie 2015, ora 11:22
10522 citiri
Arhitectura si design cu Miruna Pavoni: 5 idei pentru o baie cu o atmosfera relaxanta (Galerie foto)
Foto: Arhiva personala

Baia este locul cel mai intim dintr-o locuinta, unde ne dezmeticim dimineata sau ne relaxam seara, dupa o zi extenuanta, urmand propriile ritualuri, dar si unde ne napadesc cele mai stralucite idei. Asadar, nu nelija designul baii!

Daca te-ai straduit sa decorezi intreaga casa intr-un stil creativ, atunci te asiguram ca si baia poate fi amenajata pana la cele mai mici detalii.

Arhitect Miruna Pavoni, fondator Pavoni Studio, explica pentru Ziare.com care sunt regulile de baza cu efect maxim pentru amenajarea unei bai superbe, cu o atmosfera relaxanta, ca in revistele de design interior.

Alegerea stereotomiei (ramura a tehnicii care se ocupa cu metodele de taiere, de fasonare si de imbinare a elementelor unei constructii - n.red.) atat pentru pereti, cat si pentru pardoseala este fundamentala pentru imaginea pe care iti doresti sa o aiba baia ta.

Piatra naturala este si va fi intotdeauna fara varsta, o marca a calitatii si a rafinamentului. Asadar, daca vrei sa eviti baile banale, adopta o deschidere catre noi propuneri. Variantele sunt nenumarate, iar in functie de preferinte si buget, poti opta pentru un design cu travertin, granit, onix sau marmura sau poti marca zone accent, combinand piatra inclusiv cu placi ceramice, cat mai neutre.

Arhitectura si design cu Miruna Pavoni: Idei pentru amenajarea bucatariei

Ca si in cazul bucatariei, sugestia noastra este sa nu plachezi toti peretii de sus pana jos, ci sa analizezi dinainte contactul pe care acestia il vor avea cu apa, pentru a optimiza stereotomia.

Foto: Pinterest

Foloseste materiale de pardoseala pe care iti face placere sa pasesti descult. Incalzirea in pardoseala este un rasfat care, daca iti permite spatiul, va deveni o investitie utila. Odata ce vei avea in baie asa ceva, te va cuceri iremediabil.

Alternativ, nu ezita sa apelezi la covorase moi si pufoase, cu un design sofisticat sau poate ludic - pentru confortul tau, un plus de culoare, dar si pentru senzatia de caldura oferita spatiului.

Foto: deco.zone

Spatii de depozitare organizate judicios. Nu lasa o colectie de cosmetice sau diverse obiecte la intamplare, la vedere, intrucat creeaza senzatia de dezordine. Utilizeaza spatiile de depozitare inchise.

In plus, profita de orice coltisor lasat nefolosit - il poti transforma intr-un spatiu de depozitare inedit. Pune utilitatea inainte de toate: gandeste-te cum folosesti spatiul inainte sa te apuci de proiect.

Foto: Pinterest

Ramele la oglinzi dau un aer sofisticat si glamour baii tale. Oglinda este un element indispensabil in baie, atat pentru femei, cat si pentru barbati, asadar investeste intr-o oglinda buna. Rama oglinzii poate schimba intregul aspect al baii, intr-un mod pozitiv sau negativ.

Foto: Pinterest

Decoreaza baia ca pe orice alta incapere din casa. Nu te teme sa pui tablouri, oglinzi, borcane cu diferite accesorii (vor avea un efect minunat) sau perdele "spumoase". Tapetul rezistent la umezeala este ultima strigare in materie de tendinte de design pentru bai.

Toate aceste elemente creative iti vor schimba starea de spirit, astfel incat iti vei dori sa petreci ore in sir de relaxare in baie. Daca amenajarea baii intr-un mod neconventional, dar centrat pe utilitate in acelasi timp se dovedeste o misiune dificila, nu ezita sa ceri sfatul unui arhitect.

Foto: Pinterest

Arhitect Miruna Pavoni, fondator Pavoni Studio

Miruna Pavoni este abolventa a Scolii Superioare de Arhitectura din Barcelona ("Escola Tecnica Superior d'Arquitectura de Barcelona" - Universitat Politecnica de Catalunya) si a desfasurat proiecte de arhitectura si design in Anglia, Spania, Italia si Romania. Proiectele "Learning Centre" si "Mirunette Concept Office", semnate Pavoni Studio, au castigat ambele locuri I si II in cadrul competitiei Elle Decoration Design Awards (noiembrie 2014), pentru cel mai bun design de birouri de companie din Romania.

Pavoni Studio este un birou interdisciplinar cu activitate in arhitectura, design interior, design grafic si artwork.

Daca aveti vreo intrebare pentru specialistul Ziare.com, va invitam sa le-o adresati printr-un comentariu sau printr-un mail pe adresa sugestii@ziare.com.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#5 idei de decorare a baii, #idei decorare baie, #idei design baie, #arhitect Miruna Pavoni sfaturi amenajare, #sfaturi amenajare baie , #decoratiuni interioare