Arhitectura si design cu Miruna Pavoni: 5 solutii practice pentru amenajarea unui living (Galerie foto)

Joi, 19 Martie 2015, ora 16:53
6681 citiri
Arhitectura si design cu Miruna Pavoni: 5 solutii practice pentru amenajarea unui living (Galerie foto)
Foto: Arhiva personala

Livingul este perceput, in mod predilect, ca un loc de relaxare, socializare si de primire a oaspetilor. Noi, romanii, suntem renumiti pentru ospitalitate, astfel incat camera de zi devine o captivanta carte de vizita a intregii noastre locuinte. Mai mult, modul in care alegem sa ne amenajam casa reprezinta o oglinda a personalitatii noastre, asadar asigura-te ca spatiul te reprezinta 100%!

Arhitect Miruna Pavoni, fondator Pavoni Studio, explica pentru Ziare.com cum iti poti transforma livingul intr-un spatiu primitor, confortabil, dinamic si adaptat propriului stil de viata.

Arhitectura si design cu Miruna Pavoni: Idei pentru amenajarea bucatariei

Canapea comoda + fotolii sau pufi flexibili Prima regula de care trebuie sa tii cont in amenajarea camerei de zi este ca trebuie sa fie confortabila. Nu te ghida numai dupa design, piesele alese trebuie sa fie comode, in detrimentul rolului de simple obiecte de design.

Canapelele, pufii sau fotoliile confortabile sunt primele elemente ce asigura o camera de zi primitoare.

Foto: zwart wit vloerkleed

Vorbeste despre tine! Daca pasiunea ta este fotografia, nu ezita sa exteriorizezi acest lucru printr-o "expozitie" de poze, puse in valoare cel mai bine in living, marcand o frumoasa amprenta personala.

Iti place sa citesti? Inseamna ca nu poate lipsi din casa o biblioteca cu un coltisor intim, in care sa te retragi in lumea cartilor.

Iar daca pasiunea ta o reprezinta filmele, jocurile sau meciurile sportive, in mod cert televizorul capata o importanta aparte.

Indiferent de optiune, asigura-te ca nu vrei doar sa preiei o imagine din reviste, care pentru tine nu reprezinta nimic, in profida faptului ca arata superb, ci priveste introspectiv si analizeaza ce iti place sa faci cu adevarat, care sunt pasiunile tale si in ce fel de mediu te simti cel mai confortabil. Fie ca este unul futurist, vintage sau clasic, interiorul casei tale trebuie sa te reprezinte.

Foto: The Children's Book Review

Stabileste un centru de interes Poate fi un semineu, o fereastra, o canapea, un candelabru sau chiar un model deosebit de tapet. Creeaza factorul "wow" cu o singura piesa de mobilier care atrage atentia asupra incaperii si dicteaza tonul decorului intregii camere de zi. Vei obtine un design echilibrat, insa de efect major si sofisticat al livingului tau.

Foto: Orety Tapety

Perdeaua Indiferent de spatiu, perdeaua va adauga intotdeauna, la nivel vizual, un plus de caldura unei incaperi. Iti recomandam ca perdeaua sa porneasca cat mai aproape de tavan si sa ajunga pana la nivelul pardoselii (plus-minus 1cm) ; poti opta si pentru varianta perdelelor mult mai lungi, "ingramadite pe jos", dar niciodata mai scurte.

Asigura-te ca lateralele acesteia acopera 20-30cm de fiecare parte a "golului ferestrei". Evita perdele de lungimi variabile sau care nu acopera integral ferestrele.

Foto: Pinterest

Vas cu flori proaspete Va adauga intotdeauna un plus de sensibilitate, culoare si caldura interiorului si desigur, un parfum placut.

Vasele de flori generoase, fie cu design minimalist (din sticla clara) sau cu design particular sunt mereu o investitie buna, intrucat poti mereu sa le umpli cu flori proaspete de sezon. Repezinta un detaliu rafinat la indemana oricui, dar cu un efect maxim.

Foto: decoracion.facilisimo.com

Arhitect Miruna Pavoni, fondator Pavoni Studio

Miruna Pavoni este abolventa a Scolii Superioare de Arhitectura din Barcelona ("Escola Tecnica Superior d'Arquitectura de Barcelona" - Universitat Politecnica de Catalunya) si a desfasurat proiecte de arhitectura si design in Anglia, Spania, Italia si Romania. Proiectele "Learning Centre" si "Mirunette Concept Office", semnate Pavoni Studio, au castigat ambele locuri I si II in cadrul competitiei Elle Decoration Design Awards (noiembrie 2014), pentru cel mai bun design de birouri de companie din Romania.

Pavoni Studio este un birou interdisciplinar cu activitate in arhitectura, design interior, design grafic si artwork.

Daca aveti vreo intrebare pentru specialistul Ziare.com, va invitam sa le-o adresati printr-un comentariu sau printr-un mail pe adresa sugestii@ziare.com.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
Nicușor Dan, la depunerea candidaturii pentru Capitală: Va fi o luptă între oameni care doresc o justiție corectă și clanuri care sug de la bugetul statului
Nicușor Dan, la depunerea candidaturii pentru Capitală: Va fi o luptă între oameni care doresc o justiție corectă și clanuri care sug de la bugetul statului
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei și a listei Drepte Unite pentru alegerile locale din Bucureşti că în această...
#Solutii practice pentru amenajarea livingului, #solutii design living, #idei decorare living, #idei design living, #Miruna Pavoni arhitect designer , #decoratiuni interioare