Arhitectura si design cu Miruna Pavoni: Camera copilului - idei pentru un decor de poveste (Galerie foto)

Joi, 16 Aprilie 2015, ora 18:17
7652 citiri
Arhitectura si design cu Miruna Pavoni: Camera copilului - idei pentru un decor de poveste (Galerie foto)
Foto: Arhiva personala

Camera copilului este un mic univers pentru joaca, invatatura, odihna sau timp petrecut cu prietenii. Fiind un spatiu multifunctional, aceasta camera trebuie amenajata cu multa grija, pentru a raspunde tuturor nevoilor si preocuparilor lui, insa in acelasi timp, trebuie sa fie cat mai confortabila si practica.

Arhitectura si design cu Miruna Pavoni: 5 solutii practice pentru amenajarea unui living (Galerie foto)

Incurajeaza-ti copilul sa isi dea frau liber imaginatiei si sa iti spuna preferintele sale; creativitatea celor mici poate fi uluitoare.

Arhitect Miruna Pavoni, fondator Pavoni Studio, explica pentru Ziare.com care sunt elementele esentiale de care trebuie sa tii cont in amenajarea camerei copilului tau, pentru a crea un decor de poveste.

1. Alege o tematica pentru amenajare pe gustul copilului tau, care sa ii reflecte interesele si preocuparile. Fie ca e vorba de filme, sport, masini, printese sau eroi de poveste, tine cont de parerea copilului tau si implica-l in amenajare (va fi fericit ca are un cuvant de spus in decorarea camerei sale). Asculta-i ideile si indruma-i pasii catre un design care sa reflecte personalitatea lui.

Foto: Pinterest

2. Alege o paleta de culori armonioasa, prietenoasa, primitoare si proaspata. Evita folosirea multor culori in mod necontrolat, pe ideea ca "trebuie sa fie vesel, pentru copii". Oricum jucariile si lucrusoarele sunt viu colorate, asa ca ai in vedere ca o camera amenajata cu putine culori.

Nuantele deschise sau pastelate constituie un fundal ideal pentru dezvoltarea unei personalitati "colorate". Gusturile se educa de la cea mai frageda varsta, asa ca ofera-i copilului tau ocazia de a se dezvolta intr-un mediu studiat.

Foto: Pinterest

3.Mobilierul modular reprezinta o investitie pe care o vei aprecia in timp. Copiii cresc repede, gusturile si preocuparile lor evolueaza de la o zi la alta, iar camera lor va trebui sa tina pasul cu aceste schimbari.

Alegand piese de mobilier modular poti configura camera in mod repetat, conferindu-i de fiecare data alt aspect, astfel ca ea sa fie perceputa mereu ca fiind ceva nou. In plus, urmarind evolutia copilului tau, poti adauga piese noi sau renunta la altele mai vechi, fara sa fii nevoit sa schimbi intreg mobilierul.

Foto: Pinterest

4. Rezerva un perete (sau o zona a unui perete) pe care copilul tau sa se poata exprima liber. Este visul aproape oricarui copil sa mazgaleasca toti peretii din casa, iar daca ii oferi posibilitatea sa faca acest lucru chiar in camera sa, in mod cert ii vei indeplini un vis.

Solutia cea mai la indemana este folosire avopselei de tip "blackboard", care poate fi scrisa si stearsa cu usurinta cu creta sau carioci pe baza de creta.

Foto: Pinterest

5.Pardoseala este recomandabil sa fie moale, calduroasa si placuta la atingere, dar totodata si usor de curatat. Atentie ca mocheta aleasa: sa fie antistatizata (sa nu se electrizeze) pentru a nu atrage scame, resturi de hartie etc. Copiilor le place sa umble desculti, asa ca folosirea mochetei reprezinta o solutie la indemana.

Alternativ, daca spatiul permite, incalzirea in pardoseala reprezinta un plus de confort si stare de bine. In plus, astfel nu va trebui sa iti mai faci griji ca va raci daca umbla descult sau se joaca pe jos.

Foto: Pinterest

Camera copilului trebuie amenajata cu multa atentie si dragoste, pentru ca fericirea celui mic este in prim-plan. Daca amenajarea camerei copilului iti creeaza dificultati, avand in vedere ca trebuie sa fie potrivita pentru diferite etape de varsta, nu iti fie teama sa apelezi la un specialist in design interior. Te va ajuta sa economisesti bani prin alegerea celor mai bune piese de mobilier si eficientizarea spatiului.

Arhitect Miruna Pavoni, fondator Pavoni Studio

Miruna Pavoni este abolventa a Scolii Superioare de Arhitectura din Barcelona ("Escola Tecnica Superior d'Arquitectura de Barcelona" - Universitat Politecnica de Catalunya) si a desfasurat proiecte de arhitectura si design in Anglia, Spania, Italia si Romania. Proiectele "Learning Centre" si "Mirunette Concept Office", semnate Pavoni Studio, au castigat ambele locuri I si II in cadrul competitiei Elle Decoration Design Awards (noiembrie 2014), pentru cel mai bun design de birouri de companie din Romania.

Pavoni Studio este un birou interdisciplinar cu activitate in arhitectura, design interior, design grafic si artwork.

Daca aveti vreo intrebare pentru specialistul Ziare.com, va invitam sa le-o adresati printr-un comentariu sau printr-un mail pe adresa sugestii@ziare.com.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#5 Idei pentru decorarea camerei copilului, #idei amenajare camera copil, #Miruna Pavoni arhitect designer interior, #idei amenajare locuinta , #decoratiuni interioare