Cinci idei pentru decorarea mesei de Paste (Galerie foto)

Sambata, 30 Aprilie 2016, ora 12:19
8204 citiri
Cinci idei pentru decorarea mesei de Paste (Galerie foto)
Foto: Arhiva personala/Miruna Pavoni

Sarbatorile reprezinta mereu un motiv de a darui energie pozitiva, de a ne aduna impreuna cu familia si prietenii in jurul mesei.

In saptamana patimilor, va propunem sa lasam de-o parte grijile si stresul zilnic si sa ne bucuram de lucrurile simple. Decorarea mesei poate fi un prilej de a ne pune imaginatia la treaba si de a experimenta idei noi. Iata cateva idei de a realiza un decor neconventional, sugerate pentru cititorii Ziare.com de arhitectul Miruna Pavoni.

1. Servete vs servetele

Intr-un mise-en-place formal, servetele de panza de in sau bumbac vor fi intotdeauna o alegere rafinata. In cazul optarii pentru un cadru mai relaxat, informal, acestea pot fi inlocuite cu servetele de hartie.

Elemente ludice pot fi integrate cu succes in ambele situatii din modul de impaturire a acestora si integrarea diverselor elemente: flori, oua vopsite sau incondeiate, panglici sau biletele cu numele invitatilor.

Foto: Etsy

2. Oua aurite

De asemenea, putem introduce finisajele metalice in decorul mesei de Paste.

O idee ce poate fi realizata cu usurinta acasa de catre oricine este aplicarea unei foite aurite pe ouale vopsite. Va puteti juca cu forme si culori dupa plac. Auriu, argintiu sau cupru, efectul va fi maxim si cu siguranta veti starni admiratie printre invitati.

Cand e periculoasa vopseaua de oua si cat timp poti sa tii ouale rosii in frigider

3. Mesaje pictate manual

Daca va doriti o atmosfera mai putin pretioasa si mai degraba ludica, va garantam ca aceasta idee va avea succes atat printre adulti, dar si printre cei mici: mesaje personalizate pictate manual pe ouale de Paste.

Nu trebuie sa ai un talent la desen iesit din comun; este suficient sa ai un strop de imaginatie si un scris caligrafic. Mai mult, realizarea acestora poate deveni o activitate distractiva daca ii implici si pe copii.

Foto: Verknocht Styling

4. Materiale naturale

Cine spune ca trebuie sa urmam niste reguli riguroase in ceea ce priveste aranjarea mesei de Paste? De exemplu, fiind primavara si vreme frumoasa, aceasta se poate foarte bine transforma intr-o masa in gradina.

Inlocuieste fata de masa cu traverse de hartie kraft sau foloseste panglici de rafie pentru a lega servetelele si tacamurile, ramurele, fulgi sau orice materiale naturale ai la indemana. Rezultatul va fi unul inedit!

Foto: Trendenser

5. Flori si fructe

Alegerea unei palete de culori tematice poate fi de asemenea o idee usor de aplicat in decorarea mesei de Paste. Florile si fructele aduc prospetime si culoare oricarui aranjament si pot fi cele care dau tonul de culoare mesei.

Preferatele mele in acest context sunt lamaile si lalelele - culorile alb si galben vor transmite intotdeauna luminozitate si optimism.

Arhitect Miruna Pavoni, fondator Pavoni Studio

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#Idei pentru decorarea mesei de Paste, #oua neconventionale Paste idei, #decorare masa Paste , #decoratiuni interioare