Gata de renovare? Idei pentru peretii din dormitor (Galerie foto)

Luni, 21 Ianuarie 2013, ora 18:17
41741 citiri
Gata de renovare? Idei pentru peretii din dormitor (Galerie foto)
Foto: onarchitecturesite.com

Te pregatesti de renovat si nu ai nici cea mai mica idee despre cum ar trebui sa arate camera in care o sa dormi? Iti oferim noi cateva idei in ceea ce priveste aspectul peretilor.

Dormitorul este locul in care ne gasim linistea la sfarsitul unei zile obositoare. Drept urmare, acesta trebuie sa ne faca sa ne simtim cat mai bine si sa ne inspire caldura, calm si confort. Unii vor ca aceasta camera sa le reflecte personalitatea, in timp ce altii doresc sa fie cat mai simpla. Pentru acestia, Buzzle vine cu cateva sugestii in ceea ce priveste peretii:

Arta abstracta

Iti poti indrepta atentia catre un tapet cu model abstract. Acesta va oferi camerei tale un plus de eleganta. Daca optezi pentru aceasta varianta, fii atent si la mobila, pentru ca aceasta trebuie sa fie in aceeasi nota.

In cazul in care nu vrei sa schimbi si mobilierul, iar cel vechi nu se potriveste, nu face aceasta alegere, pentru ca rezultatul va fi un dezastru.

Model geometric

Daca modelele abstracte nu sunt pentru tine, poti incerca ceva geometric. Dupa cum arata si denumirea, aceste variante presupun patrate, triunghiuri, cercuri sau orice alta forma geometrica la care te gandesti. Aceasta varianta este perfecta pentru a scapa de monotonia camerei tale.

Pentru un aspect unic pune tapet doar pe jumatate din perete, iar pentru cealalta jumatate alege o nuanta puternica.

O mare de flori

Pentru un aspect elegant si vesel nimic nu poate fi mai bun decat un desen floral pe pereti. Desi multi ar crede ca florile sunt destinate camerei adolescentelor, acest design poate fi folosit la fel de bine pentru a crea o atmosfera romantica. Daca optezi pentru un tapet floral, alege nuante pastelate.

Un strop de creativitate

Daca florile nu sunt pentru tine, poate frunzele iti sunt mai mult pe plac. Acest model te ajuta sa te relaxezi si te transpune in mijlocul naturii. Nu trebuie sa optezi pentru tapet, ci doar sa achizitionezi niste sabloane si sa pictezi singur modelul.

Totusi, nu uita ca modelele cu frunze trebuie utilizate numai pe fundal verde (ca in imagine). Folosite pe alta nuanta nu vor avea acelasi efect. Pentru o astfel de camera cel mai indicat este mobilierul din lemn negru sau maron.

Cum sa iti aranjezi dormitorul pentru a te odihni cel mai bine

O alta dimensiune

Filme 3D, reviste 3D, imagini 3D. De ce nu si un dormitor 3D? Exista un anumit model care lasa impresia ca zidurile tale prind viata. Pentru ca rezultatul sa fie cel asteptat, alege lenjerie de pat in nuanta modelului.

Gradina in miniatura

Este posibil ca aceasta idee sa ti se para exagerata, insa este perfecta pentru persoanele nonconformiste. Poti opta pentru ghivece de marimi diferite si chiar cu plante diferite, din care sa iti construiesti o "gradina" atractiva si sa iti oferi o senzatie de prospetime. Evita plantele suspendate sau cele ce iti pot crea probleme de sanatate. Pentru aceasta varianta peretii trebuie sa fie vopsiti in alb.

Portretul tau

De ce sa nu asezi chiar portretul tau deasupra patului? In loc de poza ta poti alege un peisaj sau orice alta imagine doresti. Foloseste corpuri de iluminat pentru a adauga ceva mai multa stralucire.

Dungi si nimic mai mult

Daca iti doresti ca peretii sa fie cat mai simpli, atunci dungile reprezinta alegerea potrivita. Poti alege doua sau mai multe culori care se completeaza una pe alta. Dungile orizontale fac camera sa para mai spatioasa, in timp ce acelea verticale ii dau inaltime. Impresia este insa una puternica, asa ca mobilierul trebuie sa fie unul simplu.

Sugestii pentru camera copiilor

Camera copiilor e mica lor imparatie si trebuie sa fii atent la tot, de la zugraveala pana la mobilier.

Regatul animalelor

Copilul tau este fascinat de un animal? Atunci acesta trebuie sa iti fie sursa de inspiratie pentru a-i decora camera. Poti opta pentru autocolant sau sabloane pentru a le desena impreuna cu cel mic.

Cu capul in nori

Daca pornesti de la acest model, poti opta pentru soare si cativa norisori, dar poti adauga orice, de la pasari pana la avioane si chiar parasutisti, in functie de pasiunile celui mic. In imaginea de mai jos un ceas a luat locul soarelui.

Stelute mii si mii

Cei mai multi copii sunt fascinati de stele si tot ceea ce tine de spatiul cosmic. Creeaza-i, asadar, un mic univers la el in camera!

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#modele decorat dormitor, #modele redecorare dormitor, #redecorare dormitor idei, #tapet dormitor, #idei pereti dormitor culori, #dormitor copii idei , #decoratiuni interioare