Masina de spalat rufe cu uscator sau... uscator separat?

Miercuri, 21 Aprilie 2010, ora 18:44
29636 citiri
Masina de spalat rufe cu uscator sau... uscator separat?
Foto: Thinkstock.com

Raspunsurile cele mai bune vin direct de la ceilalti consumatori, mari amatori sa impartaseasca pe internet experientele noilor lor achizitii.

Parerile sunt impartite...

Uscatorul a devenit pentru unii "marea iubire si, din fericire, sotul s-a indragostit, la randul lui, de el. Intai a fost sceptic. A zis ca o sa consume mult, dar cand a vazut ca in cateva ore toate hainele sunt spalate, uscate si aproape calcate, si-a revenit. Noi avem uscatorul separat de masina de spalat si are program special anti-sifonare. Scoti rufele imediat, le netezesti frumos, le impachetezi si numai cele mai simandicoase trebuie musai calcate. Balsam nu mai folosesc pentru ca nu mai e nevoie, sunt asa de moi hainele... ".

Din pacate, nu toata lumea isi permite doua astfel de aparate. Mai mult din lipsa spatiului. Si asta pentru ca, odata achizitionate, ideal este sa fie montate in acelasi loc.

In general, masina de spalat rufe poate fi asezata peste cea de spalat rufe (in spatiile mai mici), cu ajutorul unor suporti speciali, asta daca modelul permite si daca poata sustine greutatea.

Pentru locatarii la bloc, mai ales pentru cei care locuiesc in apartamente mai mari de doua camere, o solutie ar fi amplasarea celor doua intr-o debara.

"La doua persoane, uscatorul separat este cam moft, pentru ca merge foarte bine si masina combinata. Masina de spalat cu uscator (cel putin a mea, un Ardo wd 800) nu are burlan de evacuare, ci un dispozitiv asemanator unui foehn care condenseaza apa in cuva si de-acolo o evacueaza pompa de evacuare a masinii in sine. Si, fiind in spatiu inchis, normal ca usuca mai greu. Ardo merge de aproape 9 ani, ireprosabil, dar deserveste doar doua persoane... Totusi, din cunostintele mele, mai eficiente sunt cele cu condensare. In plus, sunt si foarte practice deoarece utilizatorul nu se mai complica cu burlane de evacuare a aerului umed".

De regula, modelele cu burlan de evacuare sunt ceva mai ieftine, fata de cele cu condensare.

Modele cu condensare

"Mi-am luat un uscator Whirlpool AWZ 768 cu condensare, care poate fi instalat oriunde este spatiu si, desigur, curent. Nu ii trebuie nici racord la canalizare, nici burlan afara. Eu l-am instalat in bucatarie. Are program de uscare cu temporizare aleasa de utilizator, dar si programe automate de uscare pe tipuri de rufe, care verifica nivelul de umiditate si care se opreste singura.

Umiditatea din rufe se condenseaza si se strange intr-o tavita care trebuie golita dupa fiecare uscare. Mai are un filtru de scame care trebuie curatat la finalul fiecarui ciclu de uscare. Rufele ies frumos uscate, moi si pufoase, isi pastreaza mirosul de la detergent sau de la balsamul de rufe si nu sunt mototolite. Rareori mi se intampla ca unele haine sa iasa mai umede, mai ales atunci cand au intrat unele in altele - spre exemplu, in cearsafurile tip plic sau in fetele de perna. Procesul de uscare dureaza aproximativ doua ore".

Avantajele folosirii unui uscator de rufe

* Economie de timp (programul de functionare al unui uscator dureaza in medie, o ora.

* Protejeaza sanatatea (hainele uscate in aer liber pot fi "atacate" de tot felul de microbi si microorganisme, iar praful si germenii alergeni pot declansa alergii puternice. Ca sa nu mai spunem ca uscatul in spatii comune este total neigienic)

* Economie de spatiu (balconul nu va mai fi folosit pe post de uscator de rufe. Sa nu mai spunem ca in anumite cartiere, este chiar interzis intinsul rufelor in balcon).

* In plus, un uscator de rufe ofera posibilitatea de a programa functionarea, astfel incat hainele sa fie gata exact atunci cand fiecare are nevoie de ele.

* Dispozitivul cu uscare separata vine cu o serie remarcabila de functii adaptate nevoilor fiecarei familii (timer, opt programe diferite - specializate pentru toate tipurile de haine - plus o functie de urgenta care odata activata usuca hainele in cateva minute).

Articol EXCLUSIV online

Afla mai multe idei de decor de pe www.casa-gradina.ro.

Sursa: Revista Casa si gradina

Text: Ruxandra Ion

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#sfaturi intretinere casa, #sfaturi spalat rufe, #sfaturi casa , #decoratiuni interioare