Bunul gust nu se gaseste de cumparat Interviu cu designerul roman care a uimit la New York

Joi, 05 Martie 2015, ora 07:43
9108 citiri
Bunul gust nu se gaseste de cumparat Interviu cu designerul roman care a uimit la New York
Foto: Facebook/Rozalia Bot

Designerul Rozalia Bot a reprezentat cu fruntea sus Romania la Saptamana Modei de la New York. Culorile vibrante ale tinutelor sale, fluiditatea materialelor si nu in ultimul rand broderiile manuale i-au adus elogii in presa straina.

Despre participarea la acest eveniment de anvergura, despre cum se imbraca romancele si gafele lor vestimentare, dar si despre stilul Iuliei Albu ne-a vorbit Rozalia Bot intr-un interviu Ziare.com.

Cum au fost primite creatiile dvs. la New York Fashion Week? Ce anume au remarcat in mod special criticii?

Creatiile Rozalia Bot au fost apreciate pozitiv de catre criticii si spectatorii de la New York Fashion Week. Cred ca ei au fost surprinsi mai ales de unicitatea broderiilor manuale si de fluiditatea tesaturilor, ceea ce a dat un aer aparte, romantic tuturor tinutelor.

Un designer roman a cucerit America: Nominalizat la Clio Awards, pentru tinute inspirate din portul traditional

Care este semnatura dvs., caracteristica majoritatii tinutelor?

Amprenta este, cu siguranta, detaliul de broderie manuala realizata din fir de matase de catre mama mea. Aceste flori realizate intr-o paleta coloristica larga electrizeaza vizual orice privitor. Broderia manuala-mecanica este o tehnica veche, insa utilizata din ce in ce mai putin in industria modei, in special in Romania.

De aceea, ma simt foarte norocoasa sa o am alaturi pe mama, atat de talentata si plina de inspiratie.

Ati adus pe scena inclusiv un model in scaun cu rotile. De ce? Care a fost mesajul?

In urma prezentarii clasice, a urmat un show in care modelele au fost persoane cu diferite dizabilitati. Am fost surprinsa sa ma intalnesc acolo cu Magda Coman, cea cu care am colaborat la 4 editii Atipic Beauty, eveniment care are ca scop scoaterea in evidenta a frumusetii, chiar si atipice, a acestor persoane. Chiar lovite de soarta, lumina nu le ocoleste, ba, mai mult, le da o aura aparte... de putere si frumusete.

Flori de colt: Frumusete in scaun cu rotile - Povestea Magdei, modelul din carucior

Cum v-ati descrie succint creatiile?

Sunt pline de romantism si naturalete, putere feminina si senzualitate.

Cum vi se pare ca se imbraca romancele, comparativ cu femeile din alte tari?

La fel ca peste tot, si in Romania sunt tot felul de abordari vestimentare, unele reusite, altele mai putin.

La ce capitol gresesc ele?

In primul rand, tonul in care ne imbracam este dat de bunul gust, iar acesta nu se gaseste de cumparat in magazine. Este vorba de simt estetic, uneori nativ, alteori educat, dar imperios necesar.

In al doilea rand, in haine ne trebuie si atitudine. Despre asta este vorba in moda. Ceea ce purtam nu are nicio valoare fara acest aspect psihologic, al atitudinii.

Lucian Matis, designerul roman care a imbracat-o pe Iman: Nu m-as intoarce niciodata. Nu accept coruptia Interviu

Creatiile dvs. cui se adreseaza?

Sunt pentru femeile care vor sa-si evidentieze la maximum potentialul feminin, indiferent de varsta. Sunt pentru cele care vor sa isi achizitioneze o piesa vestimentara care nu se devalorizeaza peste ani in sifonier.

In viziunea dvs, ce nu ar trebui sa-i lipseasca unei femei din garderoba?

Sunt multe elemente necesare unei femei in garderoba, cu atat mai mult cu cat ea trebuie sa straluceasca in orice moment al zilei sau la orice fel de eveniment. De aceea, cu riscul de a ma repeta, ceea ce nu trebuie sa lipsesca este mai sus-pomenitul bun gust.

Daca ar fi sa dati un singur sfat legat de moda unei femei, care ar fi acela?

Sfatul unic ar fi: "Poarta hainele mai intai ca limbaj si abia apoi ca vestimentatie!".

Care dintre personalitatile momentului se imbraca cel mai bine, dupa parerea dvs.?

Sunt multe personalitati care se imbraca bine, insa mie imi place sa vad pe langa corectitudine in arta vestimentatiei si o usoara indrazneala de a iesi din tipar. Imi place mult Iulia Albu.

Despre stil, cu Dana Budeanu, cea care le-a imbracat pe Jennifer Lopez si Eva Longoria - Interviu

Care ar fi cea mai mare gafa vestimentara pe care o putem face?

O gafa vestimentara ar putea fi sa purtam ceea ce nu ne reprezinta. Atunci cand nu ne simtim bine in pielea noastra si in haina pe care o purtam, starea este imediat vizibila.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
După decizia luată în coaliția PSD-PNL de a retrage sprijinul pentru candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la primăria Capitalei, Marcel Ciolacu o prezintă pe Gabriela Firea ca cea mai bună...
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
#Rozalia Bot Saptamana Modei New York, #Rozalia Bot New York Fashion Week, #Rozalia Bot rochii, #Rozalia Bot designer, #Rozalia Bot interviu , #designer