Designerul caruia nu-i pasa de ce-si doresc femeile de la moda

Luni, 19 August 2013, ora 18:59
1691 citiri
Designerul caruia nu-i pasa de ce-si doresc femeile de la moda

Creatoarea de moda Vivienne Westwood a fost intotdeauna o excentrica. Nu doar creatiile sale au ridicat sprancene, ci si declaratiile sale. Totusi, acestea au meritul de a fi coerente, chiar daca nu pe placul tuturor, mereu pe aceeasi directie, fara a se bate cap in cap.

Recent, designerul britanic a declarat ca nu stie absolut nimic despre trendurile in moda din prezent si ca nu-i pasa de creatiile designerilor rivali, relateaza ContactMusic. Pur si simplu nu stie si nici nu vrea sa stie ce e la moda, admite ea, ajunsa la o varsta la care ignoranta sau aroganta ii pot fi scuzate de succesul acumulat de-a lungul anilor.

Mai mult, Westwood sustine ca merge la defilarile de moda doar atunci cand vrea sa transmita ceva, constienta fiind de puterea presei.

Recent, aceasta a declarat pentru Vogue ca, sezonul trecut, nu a participat decat la un singur show de moda, la Paris, si doar pentru ca fotografii sa-i imortalizeze tricourile ce il sustineau pe fondatorul Wikileaks, Julian Assange.

In varsta de 72 de ani, excentrica britanica admite ca nu creaza tinute pentru toate femeile, ci doar pentru cele care admira curentul inspirat de punk. "Sa fiu sincera, nu m-am intrebat niciodata ce-si doresc femeile de la moda. Creez doar pe baza a ceea ce-mi place mie si sunt incapabila sa prezic succesul sau esecul unei colectii".

"Am cateva intuitii - corsetele victoriene, de exemplu, au mers bine, insa au fost un pic riscante la momentul lansarii. Cred ca datorez succesul lor norocului, mai degraba decat puterii predictiei", a mai spus designerul.

La randul sau, insa, recunoaste ca a admirat un designer, pe Yves Saint Laurent, decedat in iunie 2008, pe care il numeste unul dintre cei mai mari creatori ai tuturor timpurilor. In viziunea sa, Laurent nu crea doar tinute, ci arta. "El metamorfoza femeile in opere de arta vii, animate", afirma Westwood.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Vivienne Westwood excentrica, #Vivienne Westwood creatii, #Vivienne Westwood trenduri, #Vivienne Westwood punk, #Vivienne Westwood Yves Saint laurent , #designer