Despre stil, cu Dana Budeanu, cea care le-a imbracat pe Jennifer Lopez si Eva Longoria - Interviu

Joi, 22 August 2013, ora 07:13
134856 citiri
Despre stil, cu Dana Budeanu, cea care le-a imbracat pe Jennifer Lopez si Eva Longoria - Interviu

"Iti cunosti stilul in clipa in care ajungi sa te cunosti si sa te definesti ca femeie", afirma designerul Dana Budeanu, care a copilarit in Grecia si Iordania, indragostindu-se ulterior iremediabil de Londra, loc in care s-ar muta "si maine".

Mama a doua fetite, Dana Budeanu, care visa sa faca pictura, dar a ajuns sa studieze Managementul si apoi Businessul European, la propunerea tatalui sau, dandu-si doctoratul in Integrare Europeana, s-a consolat, din punct de vedere artistic, devenind designer si lucrand in slujba frumosului si feminitatii.

O "consolare" demna de toata lauda, daca te gandesti ca a imbracat mai toate vedetele autohtone, dar si cateva din afara, printre care Jennifer Lopez, Eva Longoria, Jessica Biel, dupa cum a destainuit ea pentru Ziare.com. Asta nu inseamna ca nu are sfaturi si pentru barbatii care isi doresc sa arate impecabil.

Cum v-ati descrie in 5 cuvinte?

O fetita in corp de femeie.

Dar creatiile dvs, cum pot fi descrise succint?

Toate creatiile mele au nume si povesti. Universul acestor povesti este acela al libertatii de a fi, doar asa cum ai curajul sa te vezi atunci cand esti singura cu tine.

Cui se adreseaza ele? Cum este femeia care le imbraca?

Libera si foarte foarte feminina.

La ce varsta credeti ca o femeie isi descopera stilul?

Stilul inseamna tot ceea ce vezi si acumulezi ca informatie, de cand te nasti pana ce atingi varsta "maturitatii" feminine. Iti cunosti stilul in clipa in care ajungi sa te cunosti si sa te definesti ca femeie: eu sunt asta si simt asta.

Cand ati stiut ca asta vreti sa faceti?

Am stiut ca vreau sa pictez si sa alatur culori la 5 ani. Ceea ce fac astazi este sa pictez cu materiale:)... urmeaza intr-o zi si pensulele.

Pictura, pe care ati fi dorit sa o urmati, a fost complet abandonata?

Este o suparare, nu un abandon... care intr-o zi sper ca mi va trece.

Ce studii aveti?

Multe:)... am terminat Managementul si apoi Businessul European la London School of Economics si apoi mi-am dat doctoratul in Integrare Europeana la UCL:). Am ales ce a vrut tata... asta a fost.

Cum se impaca pragmatismul, mintea exacta, cu creativitatea presupusa de profesie?

Nu se impaca deloc. Eu nu sunt nici pragmatica, nu am nici o minte exacta... dimpotriva. Am o echipa care asta face. Pentru mine banii cumpara bucurii de moment si nu au legatura cu iubirea si fericirea.

Numiti-ne trei piese care nu ar trebui sa lipseasca din garderoba unei femei active

Perechea perfecta de jeans (asta inseamna aceea care ne vine cel mai bine si pe care o purtam si dupa 5 ani), geanta aceea neutra pe care nu ne vine sa o schimbam niciodata si perechea de pantofi potrivita la cel putin 4-5 tinute total diferite.

La ce ar trebui sa renunte romancele in materie de stil?

As nominaliza aici cateva reguli: renuntati la a mai copia stilul altora (sunteti unice si deci nimic nu va arata pe voi precum pe cealalta persoana) ; evitati tot ceea ce inseamna coafat excesiv, machiat excesiv, tatuat sprancene; renuntati definitiv la clestele de plastic de prins parul etc... sunt foarte multe.

Cum ati caracteriza stilul vestimentar al romancelor, comparativ cu cel al femeilor de pe alte meleaguri? Cu britanicele, spre exemplu

Romancele au invatat mult din acest punct de vedere si au evoluat. Inca nu au curajul sa se exprime. Aceasta este singura diferenta: curajul de a fi tu!

Fara a generaliza, exista un loc in lume unde va place in mod special stilul afisat de femei?

Da, la Londra.

Stiu ca ati copilarit si in Grecia si in Iordania, o vreme stand si la Londra. Unde v-ati vedea traind?

Londra este singurul loc din lume unde ma simt libera... acasa. M-as muta maine.

Ce vedete autohtone ati avut ocazia sa imbracati? Cui se potrivesc cel mai bine creatiile dvs?

Pe majoritatea:). Creatiile mele se potrivesc majoritatii, din fericire... si Andrei si Loredanei, Corinei... etc.

Dar dintre celebritatile de "afara", cine v-a imbracat tinutele?

Jennifer Lopez, Eva Longoria, Jessica Biel... etc.

Pe cine ati dori sa imbracati din spuma showbiz-ului strain?

Nu m-am gandit la cineva anume.

Aveti, la randul dvs, un designer preferat?

Da am:)... Christopher Bailey si Hedi Slimane.

Cum sunt primite in strainatate creatiile dvs cu tenta etnica?

Am avut o rectie neasteptata din partea pietei internationale. Sunt foarte fericita. Si in acest sezon continuam linia de inspiratie gypsie.

Stiu ca aveti o relatie "sanatoasa", deschisa cu bisturiul, pe care nu ati ascuns-o presei. In cazul in care una din fetele dvs v-ar spune, in adolescenta, ca vrea sa-si faca operatie, cum ati reactiona?

Ce inseamna o relatie sanatoasa cu bisturiul?: )) Am avut un implant mamar pe care nu mi l-am mai dorit si la care am renuntat. Daca asta inseamna "sanatoasa", atunci am. Eu sunt intr-o relatie de prietenie cu ele si, deci, aceasta nu ar fi o "problema" la care nu vom gasi solutie.

Depinde de cat de sanatoasa va fi optiunea aceasta la acea data. Nu sunt impotriva. Fericirea lor este prioritara si, deci, voi sustine si intelege si discuta orice demers in acest sens.

Personal, de unde va imbracati?

Nu-mi mai cumpar foarte multe haine... pentru ca "ma" port cum s-ar spune, insa achizitionez piese speciale din punct de vedere al designului si povestii transmise. Pantofii si accesoriile sunt insa o permanenta "achizitie". Eu nu cumpar nimic intamplator... totul este pasiune si poveste.

Ce sfaturi de stil ati da unui barbat? Numiti-ne, va rugam, 3 elemente cruciale pe care ar trebui sa le stie

Pantalonul nu trebuie sa atarne in falduri peste pantof. Acesta trebuie sa faca maximum o jumatate de cuta la contactul cu podul pantofului. Nu va acoperiti prin niciun fel de artificiu calvitia. Burta nu se acopera prin portul de tricouri si camasi largi, scoase din pantaloni.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Dana Budeanu designer interviu, #Dana Budeanu creatii, #Dana Budeanu tinute vedete, #Dana Budeanu Jennifer Lopez, #Dana Budeanu Eva Longoria, #Dana Budeanu Jessica Biel, #Dana Budeanu vedete straine tinute, #Dana Budeanu studii , #designer