7 lucruri pe care un parinte ar trebui sa le faca in fiecare zi

Vineri, 03 Octombrie 2014, ora 18:58
5889 citiri
7 lucruri pe care un parinte ar trebui sa le faca in fiecare zi
Foto: essentialkids.com.au

A fi parinte nu e un lucru usor, oricine poate recunoaste acest lucru. Dar, in acelasi timp, fiecare experienta parentala iti va aminti emotiile traite alaturi de de copilul tau si cat de distractive pot deveni anumite circumstante.

Desi nu exista nicio formula magica sau un ghid care sa elimine tensiunile pe care le simtim in rolul de parinte, se poate tine cont de cateva sugestii care pot transforma zilele stresante in zile fericite, bucurandu-ne mai mult de acest dar, scrie Essential Kids.

1. Petreceti un timp special cu copiii

Ofera copiilor tai timpul pe care il merita si asculta ce au de spus. Timpul acordat inseamna mult pentru fiecare copil. Discutiile despre preferintele acestora, ce s-a intamplat in ziua respectiva si multe alte lucruri aparent banale se vor transforma in momente cu adevarat pretioase.

2. Faceti ceva amuzant si radeti impreuna cu copiii

Copiilor le plac glumele sau atitudinea hilara, cele mai prostesti lucruri in viziunea parintilor devin cele mai frumoase amintiri ale tuturor copiilor.

3. Luati-va timp pentru a fi singur

Cu totii ne iubim copiii, insa nu e nicio rusine sa-ti iei un timp pentru a fi singur. Fie ca e vorba de cinci minute in dormitor sau o ora la sala de sport. Un timp special pentru tine zilnic este important. Copiii de patru ani pun peste 400 de intrebari pe zi, spun specialistii, insa nu va fi o problema daca raspunzi "doar" la 399 dintre acestea...

4. Incurajati-va copiii

Copiii sunt atenti la lucrurile mici si le veti provoca o si mai mare bucurie atunci cand le aratati ca observati performantele lor, fie ca le spuneti ca au facut o treaba buna, au reusit un proiect scolar, au marcat un gol la fotbal, incurajarile sudeaza relatia parinte-copil.

Lucruri importante pe care le poti invata de la copii

5. Afisati-va emotiile

Adultii nu sunt intotdeauna fericiti, exista si momente de suparare. Daca sunteti intr-o asemenea stare nu ascundeti copilului dvs. Anumiti parinti isi invata copiii cum sa-si gestioneze emotiile corespunzator si cel mai bun mod in care pot invata este prin ceea ce vede la cei mari care sunt in preajma lor. In termeni adecvati varstei puteti explica ceea ce va supara si cum aveti de gand sa rezolvati problema.

6. Petreceti timp in aer liber cu copiii

O plimbare pe jos sau cu bicicleta in parc e un timp pretios petrecut afara impreuna cu familia. Chiar si o jumatate de ora dupa-amiaza ajuta copiii sa-si consume energia, inainte de rutina de seara.

7. Discutati des cu copiii

Discutati la modul serios cu copiii despre evenimentele din lume, despre obiectivele lor in viata si grijile lor de zi cu zi. Nu trebuie sa fie subiecte tratate in profunzime, dar discutati zilnic si, cel mai important, cultivati rabdarea de a-i asculta. Pe masura ce cresc adolescentii au obiceiul de a rupe legatura de comunicare cu parintii. Avand o relatie deschisa de la o varsta frageda reprezinta un pas extrem de important pentru a ajuta copiii in problemele care pot aparea mai tarziu.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#sfaturi parinti copii, #relatie parinti copii, #parinte sfaturi copii , #familia