Cum pastrati romantismul dupa aparitia copiilor

Sambata, 05 Mai 2012, ora 08:57
2442 citiri
Cum pastrati romantismul dupa aparitia copiilor

Sa ai grija de copii poate sa fie extrem de obositor, atat din punct de vedere fizic, dar si psihic, din cauza lipsei de somn, a indatoririlor care nu se mai termina sau a weekend-urilor aglomerate, in care nu mai e timp de relaxare.

Alta problema care apare frecvent, odata cu aducerea acasa a copiilor, este aceea a lipsei momentelor de tandrete cu partenerul de viata. Multe cupluri inceteaza sa mai faca sex sau raresc foarte mult clipele in doi, caci se tem ca cei mici i-ar putea surprinde. In plus, conform How Stuff Works, stresul este atat de mare incat libidoul scade.

Este greu sa treci de la rolul de parinte grijuliu si ocupat la cel de iubit pasional si romantic, dar nu imposibil. Depinde de tine sa nu incetezi sa iti surprinzi partenerul, sa il rasfeti, sa-i zambesti si sa-i multumesti ca exista. Nu este greu ca in mijlocul zilei, cand treci pe langa sot, sa il imbratisezi, sa ii oferi un sarut si sa-l intrebi daca totul este bine. Acelasi lucru este valabil si invers.

Cum scapi din rutina

In loc sa mai fiti iubiti, sunteti parteneri de munca, iar sexul, care se intampla oricum din ce in ce mai rar, devine o activitate de rutina, chiar una programata, caci atunci cand ai copii in casa nu iti permiti sa te ia valul oriunde si oricand. Totusi, cu putina creativitate, viata ta sexuala poate sa devina mai activa si mai incitanta. Fie ca il suprinzi cu o lenjerie sexy sau iti daruieste el un buchet de trandafiri si aprinde cateva lumanari, atunci cand exista bunavointa se gasesc si solutii.

Desi nu suna prea romantic, cea mai buna modalitate de a te asigura ca vei avea parte de aceste clipe romantice este sa le planifici. Astfel, vei gasi si modalitati de a te feri de copii. Iata care ar putea fi principalele probleme cu care ai putea sa confrunti si cum le poti rezolva.

- nu poti gasi o dadaca: multe cupluri spun ca nu mai au viata intima din cauza ca nu au cu cine sa lase copiii. Mergi impreuna cu cei mici si lasa-i pe ei sa-si aleaga dadaca preferata, spunandu-le ca o data pe saptamana parintii au nevoie de o seara in oras sau pur si simplu in care sa fie singuri. Atat timp cat lor le va placea persoana care va avea grija de ei, vor privi aceasta zi ca pe ceva amuzant si o vor astepta cu nerabdare.

- nu ai bani sa angajezi o dadaca: este imposibil ca in cercul tau de prieteni sa nu ai inca un cuplu cu copii. Astfel, puteti face o intelegere prin care sa aveti grija unii de copiii celorlalti, atunci cand o pereche vrea sa ramana linistita.

- sunteti prea obositi pentru a iesi in oras: chiar daca la inceput aveti acest sentiment, faceti pasul oricum. La scurt timp dupa ce ati iesit, veti uita de oboseala, caci nivelul de stres va fi mai mic si veti incepe sa va simtiti foarte bine. Veti avea mult mai multa energie si voie buna cand va veti intoarce.

- romantismul a cam disparut: este normal ca acest sentiment sa se disipeze atunci cand apar copiii si o multime de responsabilitati, dar incercati sa faceti ceva in acest sens. Trimite un mesaj dragut sau fa afirmatii dragastoase sotului sau sotiei, prin care sa inteleaga ca inca te mai atrage mult. Astfel se va crea o stare de incitare si abia veti astepta sa ramaneti singuri.

- nu aveti timp: nu exista o asemenea scuza, caci voi sunteti cei care manageriati timpul, asa ca, unde este bunavointa, vor fi gasite si solutii. Impartiti treburile casnice pentru a va achita de ele cat mai repede.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
#cuplu romantic copii, #relatie cuplu probleme copii, #relatie soti aparitie copii, #romantism soti aparitie copii , #familia