Cum sa ai o familie fericita

Marti, 01 Septembrie 2009, ora 21:07
7255 citiri
Cum sa ai o familie fericita
Foto: womansday

Programul de lucru foarte incarcat si stresul de zi cu zi ne facem sa nu oferim atentia necesara membrilor familiei. Chiar daca munca iti ofera satisfactii, nu uita ca familia este cea mai importanta si cea care are cel mai mult de suferit din cauza neatentiei tale.

Afla ce poti face pentru a mentine fericirea in familia ta. Womansday iti ofera cateva sfaturi pentru a avea familia perfecta.

Intotdeauna ramai in contact cu familia ta. "Una dintre nevoile primare ale unui individ este sa se simta in contact", spune Scott Haltzman, autorul unei cartii despre secretele unei familii fericite.

Acest lucru este foarte simplu de facut. Atunci cand un membru al familiei tale iese sau intra pe usa, saluta-l. Daca ai copii, intreab-i cum le-a mers in ziua respectiva. In acest fel vei tine legatura cu ei si vei afla in ce anturaj este si ce face dupa ce pleaca de la scoala.

Ia cina in familie. Numeroase studii au demonstrat ca adolescentii care cresc intr-un mediu in care se ia cina in familie au mai putine sanse de a deveni delincventi, de a se droga si au mai multe sanse de a-si finaliza studiile.

Fii generos cu ceilalti. Invata-i pe cei mici ca este important sa ii ajuti pe cei din jur. Cauta in comunitatea ta persoane care au nevoie de ajutor, precum orfanii sau batranii si ofera-le ajutorul tau. O sa fie o lectie importanta pentru copiii tai.

O data la cateva saptamani programeaza o zi in familie. Acest lucru inseamna fara televizor, fara telefoane mobile, fara computer sau orice aparat care v-ar putea distrage atentia. Eventual planifica o iesire in parc, la piscina sau la picnic. In acest fel familia ta se va simti mai unita.

Comunicare, comunicare, comunicare. Comunicarea reprezinta cheia reusitei. Stabileste o anumita ora pentru a va strange cu totii si sa discutati despre ceea ce ati facut in ultima vreme. Acest lucru va intari ideea potrivit careia o familie trebuie sa fie unita pentru a rezolva orice problema. De asemenea, aceste reuniuni iti va ajuta copiii sa devina adulti responsabili.

Familiile care merg in mod regulat la biserica sau participa la activitati religioase rezista mult mai bine in fata influentelor negative.

Din cand in cand lasa-i pe cei mici sa ia decizii importante. Copiii de multe ori simt nevoia de a fi ascultati, asa ca uneori lasa-i sa decida ce urmeaza sa faceti in weekend. In acest mod cei mici vor invata ce inseamna sa iei o decizie de care depind ceilalti.

De asemenea, este foarte important sa faceti activitati importante impreuna, precum curatenia.

Ai grija de sanatatea fizica. Daca vei consuma de la fast-food si nu vei face exercitii, este foarte posibil ca micutii tai sa iti calce pe urme. Pune in aplicare o nutritie adecvata pentru tine si familia ta. De asemenea, stabileste un program in care sa faceti sport impreuna. Nu uita! Tu esti un exemplu pentru familia ta.

Accepta fiecare membru pentru ceea ce este. Cei din familia ta nu pot fi trasi la xerox unii dupa ceilalti. Este important ca fiecare sa aiba propria personalitate si propriul punct de vedere.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#sfaturi familie fericita, #familie relatie parinti copii, #copii parinti relatie , #familia
Comentarii