Business Focus: Priorități înainte de următorul mare cutremur. Ce se pierde în discuția despre blocurile "cu bulină"

Esti parinte? Invata sa nu-ti mai faci griji inutil!

Miercuri, 13 Februarie 2013, ora 11:27
2978 citiri
Esti parinte? Invata sa nu-ti mai faci griji inutil!

Atunci cand esti mama, te ingrijoreaza aproape orice pericol ii paste pe copiii tai zi de zi. Fie ca este vorba despre pericolele Internetului sau de alimentele modificate genetic, ti se pare ca micutii tai sunt expusi mereu la tot ce este mai rau si ai vrea sa-i protejezi.

Totusi, exista lucruri legat de care chiar nu ar mai trebui sa-ti faci griji, deoarece, conform Ehow, acestea ar putea sa te indeparteze de la adevaratul scop al maternitatii, care este, pana la urma, bunastarea copiilor tai.

Nu-i obliga sa manance tot din farfurie!

Conform mentalitatii populare, copiii trebuie sa manance mereu tot din farfurie, eventual sa mai si ceara inca o portie. Ei bine, afla ca nu este tocmai recomandat sa-ti obligi copilul sa manance mai mult decat poate, la fel cum nu este bine sa-l obligi nici sa manance mai putin decat vrea, atat timp cat nu are probleme de greutate. Cel mai bine este sa-l lasi sa manance atat cat are nevoie.

Atata vreme cat sunt mici, copiilor li se aranjeaza inclusiv intalnirile de joaca. Lucrul acesta, impreuna cu programul de la gradinita si cursurile de tot felul ii vor sufoca. Cel mai bine este sa ii lasi sa-si aleaga singuri orele si prietenii cu care sa se joace. Cu timpul, isi vor da seama singuri care este cel mai potrivit program pentru ei si care le sunt prietenii.

Un factor de stres pentru cei mici si pentru parinti il reprezinta notele de la scoala. Este normal sa iti pese de calificativele lor, dar incearca sa nu pui presiune pe ei pentru note. Nu vei face altceva decat sa-i stresezi si mai tare, iar rezultatul va fi nesatisfacator. Daca a luat o nota mica, nu este o tragedie. In loc sa ii certi si sa le faci reprosuri, mai bine ii ajuti sa mearga mai departe, incurajandu-i si ajutand-i sa ia o nota mai mare data viitoare.

Un pic de murdarie nu strica!

Atunci cand se joaca afara, cei mici se murdaresc din cap pana in picioare. Acest lucru nu doar ca este inevitabil, dar este si foarte bun. In primul rand, pentru ca ii lasi sa se relaxeze, sa nu mai stea crispati, cu gandul la murdarie, iar apoi, pentru ca le ajuti sistemul imunitar. In loc sa-i tii intr-un mediu steril, ferindu-i de tot ce inseamna mediu exterior, mai bine ii lasi sa-si intareasca sistemul imunitar, sa iasa la joaca in aer liber.

Nu-i o tragedie daca o data se sare peste baia de seara

O alta obsesie nesanatoasa a parintilor este baia din fiecare seara. Totusi, daca stai sa te gandesti mai bine, cei mici nu au cum sa se murdareasca mai mult decat un adult, asa ca nu ii obliga sa faca baie intr-o seara in care nu isi doresc asta. Daca nu vor sa faca baie intr-o seara, nu face din asta o tragedie.

Parintii sunt de parere ca masa de seara este un obicei ce trebuie respectat. Totusi, daca micutii vor sa ia o mica gustare inainte de cina, lasa-i sa o faca. Uneori este bine sa incalci regulile.

Copiii sunt invadati de cultura pop a zilelor noastre, iar muzica rap si limbajul din seriale ii acapareaza chiar si pe ei. Inevitabil, ii vei auzi spunand cate o prostioara si probabil ca o vor face pentru ca te-au auzit chiar pe tine. In loc sa-i certi si sa nu le explici de ce au gresit, mai bine repeta-le constant ca acest limbaj nu e cel potrivit.

Muzica pop nu-i va strica pe copiii tai. Rihanna sau Katy Perry s-ar putea sa nu fie tocmai pe gustul tau, avand in vedere mesajele melodiilor lor. Totusi, intelege ca de vina e doar varsta si ca intotdeauna ceea ce este interzis va fi ravnit.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiţiei cererile de urmărire penală a lui Roman Petre, în calitate de fost premier, şi a lui Voiculescu Gelu-Voican, fost viceprim-ministru, pentru...
#sfaturi parinti, #sfaturi educatie parinti copii, #mancare copii, #educatie sanatoasa copii, #copii murdarie , #familia