Opinii Poligamia, un sport popular, practicat numai la negru

Duminica, 07 Noiembrie 2010, ora 15:39
4158 citiri
Opinii Poligamia, un sport popular, practicat numai la negru

Legea prostitutiei, ceva oficial, menit sa recunoasca un fel de poligamie nerecunoscuta oficial, zace de ani buni prin sertare, intrucat, pana acuma, nici FMI, nici CE nu ne-a cerut asa ceva, iar noi suntem obisnuiti sa nu facem nimic, fara ordin de la o Inalta Poarta.

Fireste, daca nu exista lege, nu inseamna ca nu exista prostitutie. Contradictia incepe, insa, atunci cand ni se pare ca exista prostitutie, dar nu exista poligamie, ca si cum una-i una, alta-i alta si nu se intalnesc amandoua cam in acelasi dormitor.

Sondajele tin cu sexul

Altceva ar fi daca am avea, in dictionar, un cuvant pentru poligamie si altul pentru policasatorie, dar daca inaintasii s-au prefacut ca nu observa diferenta, noi nici nu ne batem capul pentru ceva care se rezolva numai traind si facand.

Conform unui sondaj intocmit de sociologi francezi condusi de profesorul Louis Labaronne, 32% dintre barbatii intervievati au recunoscut ca au o amanta, 76% ca si-au inselat de mai multe ori sotia, iar restul au raspuns cum s-au priceput sau au preferat sa nu raspunda.

Conform aceluiasi sondaj, 28% dintre femei au recunoscut ca au un amant, iar 58% ca au avut cel putin o aventura extraconjugala. Restul ori n-au avut, ori n-au recunoscut din cadoare, ori s-au prefacut ca ar rosi daca ar intelege despre ce-i vorba in proprozitiune.

Fireste, valoarea cifrelor dintr-un asemenea sondaj trebuie privita sub rezerva sinceritatii respondentilor, dar sociologii sunt convinsi ca ele nu sunt departe de realitate.

Iata, deci, cum se petrec lucrurile intr-o tara, unde insasi biserica vegheaza asupra relatiilor monogame atat de strict, incat interzice categoric divortul.

Sotia cezarului este mai presus de orice banuiala

Pe de alta parte, istoria picanta a vietii de curte nu ezita sa confirme ca numeroase capete incoronate au avut cel putin o amanta. Ba chiar, una din ele a intrat in istorie, la fel ca oricare alta personalitate de seama - este vorba de madame de Pompadour, amanta regelui Louis XV.

De altfel, amanta regelui monogam era una din numeroasele curtezane care roiau la curte in jurul altor nobili monogami, care le rasplateau cu aur si toalete, fara sa existe o lege a prostitutiei - asa cum nu exista nici azi, la noi.

Culmea poligamiei in istoria culturii ne-o dezvaluie opera "Don Giovanni" de Mozart, unde purtatorul rolului principal se lauda, numai in Spania, cu 1003 amante - bashca cele din alte tari.

Pe de alta parte, istoria relateaza ca sotii au vegheat totdeauna ca sotiile sa le fie credincioase. Caius Iulius Caesar n-a tinut seama de proverbul care spune ca sotia cezarului este in afara de orice banuiala si, banuindu-l pe poetul Ovidiu, l-a exilat la Tomis - Constanta de astazi - cat ai zice peste.

Tot pornind de la o banuiala, poetul rus Puskin a ajuns la un schimb de replici si, de acolo, la duel, murind impuscat de presupusul rival, iar Sheakespeare l-a imaginat pe Othello ucigandu-si sotia, pe baza unei intrigi.

Liber la nonconformisti

Este o oarecare distanta intre acele vremuri de balada si vremurile noastre cand, tot in Franta, apare faimosul "menaje a trois", respectiv menajul in trei, adica o familie, unde intervine permanent si un al treilea partener, acceptat tacit (sau nu) de cel oficial.

De aci, pana la orgiile desfasurate oficial pe unele plaje exotice, nu mai ramane decat un pas. Pasul se face, dupa caz, pe cont propriu, sau prin agentiile de turism, cu programe si itinerarii anume facute pentru nonconformisti si nonconformiste.

Cu asta, am pus punctul pe "i". Nu suntem nici poligami, nici monogami, dar devenim din ce in ce mai nonconformisti, fara sa ne pese de legea prostitutiei, care ar fi o buna procopseala mai mult pentru stat, capabil sa puna impozit si pe sex.

Daca ar afla cei de la FMI cum stau lucrurile, ne-ar obliga precis sa votam imediat legea prin procedura de urgenta, ca fiind de ineteres national .

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#poligamie, #prostitutie , #familia