Cum sa ai o afacere de succes in domeniul vanzarii de haine second hand

Advertorial
Luni, 25 Noiembrie 2019, ora 16:12
40127 citiri
Cum sa ai o afacere de succes in domeniul vanzarii de haine second hand

Comertul cu haine second hand este in plina dezvoltare si... modernizare in Romania, in sensul ca pe piata, cel putin in localitatile mai mari, se consolideaza magazinele care reusesc sa se impuna printr-un nivel ridicat de calitate al produselor, prin servicii pe placul clientilor, printr-o politica de marketing bine adaptata cerintelor consumatorilor.

Conform datelor din piata, moda second hand a crescut in popularitate chiar si in randul femeilor moderne, aceasta nisa din sectorul de fashion castigand noi si noi categorii de clienti, dincolo de cei obligati de limitarile financiare sa aleaga imbracaminte foarte ieftina.

Pentru antreprenori, piata de haine second hand reprezinta o mare oportunitate a momentului, tocmai pentru ca domeniul este inca unul foarte efervescent, cu multe deschideri si inchideri de magazine.

Practic, se inchid magazinele care mizeaza in mod eronat doar pe pret mic, ca o penalizare acordata de consumatorii dornici de calitate cat mai ridicata.

"Clientii magazinelor second hand vor sa cumpere haine ieftine fara compromisuri, fara a se observa ca aceste produse nu sunt din comertul standard. Mai mult decat atat, clientii vor sa profite prin cumpararea de produse de marca sau din materiale de foarte buna calitate, care in magazinele obisnuite de fashion s-ar incadra la categoria premium si ar avea preturi foarte mari", explica reprezentantii unui depozit de haine second hand - Crematex din Cluj-Napoca.

Cei care vor sa isi deschida o afacere cu haine second hand sau cei care au deja un astfel de magazin si cauta oportunitati de a-si mari vanzarile si profitul trebuie sa caute inainte de orice furnizori de incredere, capabili sa ofere imbracaminte second hand si incaltaminte second hand nu doar ieftina, dar si de foarte buna calitate si chiar tinand cont de trenduri.

Second hand in fashion nu trebuie sa insemne demodat, nici slaba calitate. Clientii sunt tot mai exigenti si sunt dispusi sa plateasca mai mult pentru calitate, atat timp cat se bucura de un raport calitate / pret excelent, mult peste cel din magazinele standard. Se stie oricum faptul ca in domeniul second hand - outlet se comercializeaza inclusiv unele loturi de haine noi, chiar cu eticheta.

Comerciantii de haine second hand trebuie sa se informeze foarte bine cu privire la ofertele disponibile pe piata si sa aleaga un nivel cat mai bun de calitate pentru clienti. Acestia din urma vor beneficia de produse originale, unicat, varietate mare, preturi foarte accesibile, surprize placute mereu.

Nu trebuie ignorat un nou profil de client pe piata: persoana chibzuita, cu posibilitati materiale suficiente, dar care prefera sa cumpere inclusiv haine second hand din motive chiar si legate de ecologie (se stie ca industria fashion genereaza un nivel ridicat de poluare).

"In contextul global, cel mai mare exportator de haine second hand este reprezentat de Statele Unite ale Americii, insa in Europa de Est, in momentul de fata Marea Britanie este furnizorul principal si asta cu un motiv bine intemeiat si anume calitatea si modelele hainelor furnizate. In depozitul nostru Crematex din Cluj-Napoca vei gasi 80% sortimente care provin din Marea Britanie si in momentul de fata peste 90% din clientii nostri se declara multumiti de calitatea produselor", mai spun cei de la Crematex.

Retailerii de haine second hand se axeaza in tara noastra mai ales pe comertul clasic, stradal, insa pentru viitor se contureaza un viitor tot mai bun al comertului online pe acest segment de retail fashion.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#depozit haine second hand, #haine second Crematex , #fashion