Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cum sa te imbraci in stil casual

Advertorial
Luni, 10 Septembrie 2018, ora 16:46
46688 citiri
Cum sa te imbraci in stil casual
Foto: unsplash.com

Probabil cel mai raspandit stil in viata de zi cu zi, stilul casual reprezinta o preocupare de capatai pentru toate fashionistele. Se remarca in primul rand prin apelul la piese care te fac sa te simti ultra confortabil.

Un stil casual desavarsit nu presupune aproape niciun efort si vei reusi sa realizezi combinatiile sale fara sa te dai peste cap pentru a asocia haine aparent incompatibile.

Descopera in randurile de mai jos care sunt combinatiile cheie ale stilului casual, dar si piesele ce il reprezinta cel mai bine. De asemenea, iti propunem si tinute pe placul tendintelor actuale, ca sa te bucuri de influente in pas cu moda de acum.

Stilul casual: care sunt caracteristicile sale

La granita dintre sport si elegant, stilul casual reprezinta cea mai hot obsesie actuala. S-au dus zilele in care consideram ca hainele lejere, ce ne duc in al noualea cer, pot fi rezervate doar zilelor de weekend.

Supermodelele si toti idolii de stil ne-au dovedit ca ne putem imbraca in stil casual oricand, nu numai cand ne distram la final de saptamani.

Sursa foto: Unsplash

Stilul casual presupune raportarea la croiuri si materiale cat mai lejere si mai naturale. Hainele nu trebuie sa iti impiedice libertatea de miscare, ba dimpotriva; e recomandat sa o faciliteze.

De partea cealalta, texturile ce fac furori in cadrul acestei mode sunt bumbacul, inul, textilele, lana, denimul, dar si materialele sintetice, mai ales atunci cand acestea intra in componenta itemurilor sport.

In ceea ce priveste accesorizarea, stilul casual se remarca prin aceeasi simplitate. Nu apela la pantofi cu toc, decat daca acesta e foarte jos si comod. Gentile trebuie sa fie, la randul lor, cat mai practice si mai lipsite de decoratii inutile.

Sunt avantajate atat formatele mici, ce iti permit sa te plimbi in voie toata ziua, dar si cele mari, incapatoare: e locul unde the shopping bag face furori.

Si gentile statement se pot intercala aici, conditia fiind sa fie asociate unui outfit eminamente casual: acest accesoriu reprezinta una dintre putinele peceti de eleganta pe care le permite stilul nostru de azi.

Piesele reprezentative pentru stilul casual

Ca sa poti perfectiona acest stil, este musai sa stii care sunt piesele cu care il poti alcatui. Marele avantaj al casual-ului este ca e extrem de versatil: in general, articolele sale reprezentative pot fi combinate foarte usor unele cu altele, dar pot fi intercalate si in cadrul altor tendinte.

Iata care sunt aceste articole fara de care stilul casual nu ar mai fi la fel!

Blugii

Sunt cei mai reprezentativi pentru stilul casual! Ai liber sa alegi tot ce iti pofteste inima, deoarece jeansii sunt pur si simplu creati pentru a satisface aceasta moda.

Blugii rupti, cei cu aplicatii si broderii, cei skinny, evazati, mom jeans, croiul vintage, tot ce a fost inventat in denim se potriveste aici.

Sursa foto: Unsplash

Colantii

Pe langa blugi, colantii fac parte din galeria casual! Aceasta piesa imprumutata din curentul sport a devenit parte integranta a outfiturilor noastre de zi cu zi. Pentru a realiza combinatii de cinci stele, asorteaza cu pantofi sport cu un look modern, sleek, si cu un pulover cu aplicatii glam: Kendall Jenner ne arata cum.

Pantofii sport

Din nou, casual-ul se imprumuta de la sport pentru a realiza cele mai bune tinute. Aceste accesorii sunt marea feblete a perioadei actuale, asa ca nu le poti trece cu vederea.

Teoretic, esti din nou libera sa alegi orice fel de pantofi sport iti fac cu ochiul, dar sfatul nostru este sa optezi pentru cei simpli, in nuante de alb si negru, cu look classy retro sau pentru adidasii soseta.

Sursa foto: Unsplash

Puloverul/tricoul

Odata cu venirea toamnei, puloverele iau locul tricourilor in galeria outfiturilor casual. Opteaza pentru modele mai largi, deoarece sunt cele pe care le preferam acum. La moda sunt anii 90, asa ca puloverele ce iti afiseaza abdomenul lucrat la sala nu pot constitui niciodata o eroare din punct de vedere stilistic.

Sursa foto: Unsplash

Geaca de blugi

Iata unul dintre itemurile de care nu ne mai saturam! Ne plac la nebunie gecile de blugi si speram ca tu sa ne impartasesti sentimentele. Ai nevoie acum de un articol oversized, unul care sa iti ofere o imagine a la anii '90.

Sursa foto: Unsplash

Rochia

Incepem cu un strop de rezerva: in mod normal, rochiile nu reprezinta chiar cel mai iubit item al modei casual. Principala problema este legata de faptul ca cea mai mare parte dintre ele contrazic dorinta de confort si caracterul practic al acestor influente. Dar rochiile pot deveni usor parte integranta a casual-ului daca optezi pentru croiuri lejere, elemente precum umerii goi si daca asociezi cu incaltaminte fara toc.

Sursa foto: Unsplash

3 tinute casual la moda in toamna 2018

Iata cum arata casual-ul declinat dupa regulile moderne!

Blugi + tricou

Una dintre tinutele cele mai celebre ale stilului casual e mai in voga decat oricand acum. Nu ai nevoie de influente complicate pentru a atinge culmile modei in toamna 2018.

Ce sa urmaresti? Tricoul cu mesaj sau cu desene reprezentative, blugii mom jeans sau cu croi retro si pantofii sport sunt alegerile perfecte.

Sursa foto: Unsplash

Rochie midi + incaltaminte cu talpa joasa

In mod normal, rochia midi nu ar avea ce sa caute in stilul casual, dar poate fi ajutata sa se integreze. Alege un model viu colorat, care sa emane optimism, si combina neaparat cu o talpa plata, fie ca e vorba despre sandale, balerini sau pantofi sport. Lasa parul sa atarne nonsalant pe umeri.

Sursa foto: Unsplash

Fusta+hanorac

Fusta se poate si ea apropia de stilul casual. Mizeaza neaparat pe materiale precum bumbacul sau denimul si pe un format simplu, precum cel mulat. Hanoracul cu motive din desene animate e perfect, iar tenisii colorati desavarsesc tinuta casual la moda acum.

Sursa foto: Unsplash

Ce presupune stilul smart-casual?

O reinterpretare a stilului nostru de azi este smart-casual.

Acesta presupune si integrarea unor elemente elegante, transformand stilul casual intr-unul care poate fi abordat si la birou sau la un pranz de afaceri.

Iata cateva tinute numai bune de abordat in cadrul acestor influente!

Pantaloni lejeri din materiale naturale + camasa

Pantalonii cu croi office, evazat, fac parte din stilul elegant sau business. Atunci cand sunt insa conceputi din in, de exemplu, sau din bumbac ori denim, pot patrunde in moda smart casual. Camasa completeaza de minune asocierea.

Sursa foto: Unsplash

Blugi + pulover + palton

Blugii si puloverul sunt perfecte pentru stilul casual, dar dobandesc si titulatura smart atunci cand urca o treapta a stilului. Puloverul e simplu, cu aspect elegant, blugii raman lipsiti de decoratii inutile, iar paltonul aduce eleganta necesara.

Sursa foto: Unsplash

Stilul casual e cel mai simplu de obtinut. Simte-te bine in propria piele, uita de constrangerile modei si fii mai stilata ca oricand cu ajutorul asocierilor pe care ti le-am propus mai sus!

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#haine casual, #stil casual , #fashion