11 greseli pe care le fac femeile de varsta a doua

Marti, 04 Ianuarie 2011, ora 12:08
19538 citiri
11 greseli pe care le fac femeile de varsta a doua

Sa nu ne amagim. A imbatrani nu este cel mai frumos lucru din lume, iar varsta mijlocie este cea mai frustranta pentru femei.

O parte din problema este ca imbatranitul vine la pachet cu nevoia unei schimbari, dar multe femei nu pot sau nu vor sa accepte asta. Ceea ce nu stiu ele este ca varsta de peste 40 de ani nu inseamna haine plictisitoare sau pantofi cuminti.

Mai jos gasesti 11 greseli comune pe care le fac femeile de varsta a doua si cum sa le eviti:

Sa nu-ti dai seama ca ai nevoie de o schimbare

Cea mai mare greseala pe care o fac femeile este sa nu faca nimic, potrivit Yahoo Shine. Hainele, machiajul si look-ul care ti se potriveau cand aveai 20 de ani nu se mai potrivesc la o varsta mai matura. Daca vrei sa imbatranesti gratios, este timpul pentru niste schimbari.

Sa nu dai destui bani pe haine

Mai tii minte zilele cand puteai sa cumperi orice amarat de costum de baie de la reduceri si sa arati super bine pe plaja? Din pacate, acum ca ai ceva ani in plus, strategia asta nu va mai functiona (decat daca esti Demi Moore sau arati ca ea). Trebuie sa investeti in haine de calitate, inclusiv in costume de baie, tinute business, rochii de seara etc, care iti vor pune in valoare atuurile prin materiale de calitate si o croaiala potrivita.

Sa te compari cu tine tanara

Foarte putine persoane arata la fel de bine la maturitate ca atunci cand erau in tinerete. Nu-ti propune sa arati la fel de bine ca atunci, propune-ti sa arati cat de bine poti acum, cu "materialul" pe care il detii.

Sa nu faci exercitii fizice

Esti tentata sa renunti la exercitiile fizice din cauza ca ai mai imbatranit? E cea mai mare greseala pe care o poti face, pentru ca vei accelera procesul de imbatranire, in loc sa il incetinesti.

Sa nu dormi destul

Au trecut momentele cand puteai sa stai treaza toata noaptea si asta sa nu se resimta pe fata ta. Acum ai nevoie de fiecare minut de odihna (cel putin 7-8 ore se somn pe noapte) pentru a avea un ten odihnit. Lipsa somnului provoaca si alte efecte negative asupra organismului: un risc mai mare de diabet si obezitate.

Sa iti ignori dantura

Poate ca acum te concentrezi mai mult pe riduri sau pe caderea parului, dar nici dantura nu trebuie ignorata. Dintii galbeni te pot face sa arati cu 10 ani mai batrana. Nu uita sa mergi la controale periodice la dentist si sa ai grija de dintii tai.

Sa exagerezi cu botox-ul

Aceasta este o greseala comuna in randul celebritatilor, dar si in randul femeilor obisnuite. Nu este bine nici sa cazi in extrema cealalta si sa exagerezi cu botox-ul sau cu colagenul injectat in buze. Faptul ca nu o sa ai niciun rid pe fata o sa fie ciudat, nu atragator, si mai ales nerealist. Opteaza mai bine pentru un look mai natural si foloseste produse de ingrijire a fetei pe baza de retinol.

Sa crezi ca exista anumite reguli de "coafura"

Nici nu ai implinit bine 40 de ani si ti-ai taiat deja parul pana la umeri sau mai scurt? Nu era neaparat necesar. Este un fel de regula nescrisa ca pe masura ce imbatranim trebuie sa ne taiem parul din ce in ce mai scurt, dar depinde foarte mult de ce ti se potriveste si ce nu. Daca iti sta bine cu parul mai lung, nu renunta la el.

Sa folosesti machiajul gresit

Regulile de machiaj pe care le aplicai acum 10 sau 20 de ani nu mai sunt valabile. Ochii conturati cu negru sau buzele in culori inchise vor arata total nepotrivit. Alege culori mai subtile si mai pastelate, care te vor pune mai bine in evidenta.

Sa ai o viata sexuala plictisitoare

Lumea incearca sa inoculeze mesajul ca a fi tanar este egal cu a fi sexy. Dar tu nu trebuie sa renunti la sexualitatea ta doar pentru ca ai depasit anii tineretii. Ai dreptul sa te imbraci atragator, sa te bucuri de latura ta sexuala si sa te simti increzatoare in sex appeal-ul tau. Unii spun chiar ca femeile se bucura de cele mai bune experiente sexuale la maturitate.

Sa porti sutienul gresit

Este inevitabil - gravitatea are un impact major asupra corpurilor noastre. Sutienele minuscule pe care le purtai cand aveau 20 de ani, facute numai din dantela, nu te vor mai ajuta foarte mult. La o anumita varsta trebuie sa cauti lenjerie care sa iti ofere mai multa sustinere si care sa te subtieze unde e cazul (de exemplu produsele din spandex).

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#imbatranire femei, #greseli imbatranire, #femei mature greseli, #femei varsta mijlocie , #femei
Comentarii
Poza conti
conti
rank 5
11 greseli pe care le fac femeile de varsta a doua ,sa le vedeti pe cele de varsta a treia.