3 sfaturi pentru a avea picioare de top

Vineri, 27 Iunie 2014, ora 12:17
3283 citiri
3 sfaturi pentru a avea picioare de top
Foto: Metronews

Picioarele au nevoie de ingrijire pe tot parcursul anului, dar vara este anotimpul sandalelor si al papucilor, de aceea trebuie sa fie impecabile.

In acest sens, Metronews va ofera trei sfaturi simple

Gomajul

Iarna, picioarele sunt agresate de incaltaminte, iar pielea devine aspra. Pentru o piele neteda este indispensabil sa scapati de celulele moarte, efectuand un gomaj cu particule abrazive, cel putin o data pe saptamana.

O puteti face si cu o piatra ponce, chiar si cu o perie de razuit picioarele, insistand pe portiunile rugoase, cu conditia sa le folositi cu blandete. Daca va aflati pe nisip, nu ezitati sa-l utilizati. Acoperiti-va picioarele cu nisip, frecati-le incet cateva minute, cu precadere in zona calcaielor, si veti realiza un gomaj 100% natural.

Hidratarea

Vara, picioarele sunt expuse la soare si mizerie, motiv pentru care va trebui sa le acordati mai multa atentie. Masati-le in fiecare zi, dimineata sau seara, cu putina crema, pentru a evita uscarea pielii si craparea calcaielor. Chiar daca nu aveti picioare perfecte, va va placea sa observati ca sunt hidratate.

Ai grija de picioarele tale

Ingrijirea unghiilor

Purtati incaltaminte deschisa si atunci unghiile pot fi mai lungi decat iarna. Este recomandat sa fie curatate zilnic cu sapun, pentru a indeparta mizeria, nisipul si resturile de crema. Puteti folosi o periuta de dinti, ca sa curatati mai bine cuticulele.

Taierea unghiilor se face, de regula, dupa dus, deoarece s-au inmuiat bine. Uscati-le apoi cu un prosop. Taiati-le scurt si piliti-le mereu in acelasi sens, sa nu le fragilizati. Folositi o pila abraziva, fiindca unghiile de la picioare sunt relativ mai groase.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#ingrijire piele vara, #picioare frumoase, #sfaturi picioare frumoase, #sfaturi ingrijire picioare , #femei