5 lucruri pe care sa nu le spui vreodata unei femei insarcinate

Sambata, 31 Octombrie 2009, ora 21:07
3595 citiri
5 lucruri pe care sa nu le spui vreodata unei femei insarcinate

Te intalnesti cu o veche cunostinta, pe care n-ai mai vazut-o de un secol, si vezi ca intre timp e pe cale sa devina mamica. Ramai cu gura cascata, te bucuri de bucuria ei si ai vrea sa ii pui o gramada de intrebari.

Inainte de a o face insa, n-ar fi rau sa citesti sfaturile editate de Shine, pentru ca momentul reintalnirii sa nu fie unul frustrant sau chiar enervant pentru interlocutoarea ta. N-ai vrea sa sughiti apoi tot drumul catre casa!

"Esti asa de mare! Ai gemeni?"

Unora li se intampla sa fie "asa mari", si nu pentru ca au gemeni. Si nu e deloc usor sa incerci sa treci neobservata cu o burta gigantica, ce face ca oriunde s-ar indrepta oamenii sa nu o scuteasca de aceasta intrebare. Cand li se raspunde ca nu, majoritatea privesc neincrezatori, ba mai si intreband "Nu cumva glumesti?".

Si oricat de minunat, fabulos ar fi daca ar avea gemeni, las-o pe viitoarea mamica sa-ti spuna.

"Cat ti-a luat sa ramai insarcinata? A trebuit sa incerci mult?"

Si, ai sa razi, e o intrebare care se pune. Uneori, chiar in gura mare, de fata cu sefi, colegi sau viitori parteneri de afaceri, dintre care, bineinteles, cei mai multi barbati.

Daca o vei face, sa nu te miri daca interlocutoarea ta va scapa ceva pe jos, cu obrajii in flacari si privirea plecata, mai ales daca e la primul copil. Dupa care va pleca probabil in tromba si va schimba trotuarul ori de cate ori te va vedea.

OK, si chiar daca s-a chinuit 6 luni sau un an, panandu-si mii de intrebari legate de o potentiala infertilitate, chiar e treaba ta? Cu ce te-a incalzit ca ai aflat, tu si alte persoane care, poate, nici nu-si doreau sa stie, pentru simplul fapt ca ar fi vrut sa se margineasca la imaginea de viitor partener de afaceri, coleg sau angajat?

"Ai facut vreun tratament de fertilizare?"

Din nou, nu, e o intrebare mult prea personala, mai ales daca nu v-ati vazut de multa vreme. Nici daca ti-a spus ca va avea gemeni nu intreba asa ceva. Se intampla sa ai gemeni chiar in mod natural. Scrie in cartile de anatomie.

Poti intreba, in schimb, care este sexul copilului, varsta lui, data nasterii, dar lasa deoparte tratamentele de fertilizare. Te poti documenta de pe net despre ele sau, daca chiar esti interesata, mergi la o clinica.

"Ar trebui sa iei fier/acid folic/magneziu..."

Chiar crezi ca stii mai mult decat ea, in calitate de viitoare mamica? Chiar crezi ca nu a citit deja tot ce se putea despre ce ar trebui sa faca si ce nu? Chiar crezi ca medicul ei nu si-a facut datoria? Cu siguranta isi face si asa prea multe griji legate de copilul nenascut, ca sa isi mai bata capul si cu ce ii mai spui tu.

Si, in plus, probabil deja primeste tone de sfaturi nesolicitate de la "binevoitori" ca tine.

"Stii, matusa unei prietene a verisoarei mele era insarcinata, iar copilul ei a murit in pantec"

Chiar nu e momentul pentru povesti de groaza cu femei gravide. Fii sigura ca nici la Grey's Anatomy nu se mai poate uita in aceasta perioada. Daca stii o astfel de poveste, pastreaz-o pentru tine.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#conversatie gravida, #intrebari nepotrivite insarcinata , #femei